נעליים ליאכטה

udi500

New member
נעליים ליאכטה

מי בארץ מוכר נעליים יעודיות deck shoes - ליאכטות ?

ז ו ז ו

New member
קח נעלים ותייעד אותן רק לשייט. כך רוב השייטים

עושים. המהדרין בוחרים בסוליות בהירות למרות שרק מעט סוליות שחורות מורידות כיום צבע על הסיפון.

בימים עברו ומתוך מחיפזון אפילו השתמשנו במגפי רפתנים מגומי שחור.

הכל עניין של סקיפרים מקובעים, שיווק מוצלח ואופנה.

רון 198

New member
אלפי שנים הימאים...

התהלכו על הסיפונים יחפים,אין סיבה להפסיק זאת גם כיום.אלה אם הקטע הוא "יצוגי" בלבד.

אק 2015

New member
נעלי יאכטות.

אלפי שנים.....זה מוגזם .
אולי אחרי שתנגוף את אצבעות כף הרגל באחד מאביזרי הסיפון ירד לך האסימון למה נעלים (מכל סוג שהוא) זה ממש חובה.

נעלי סיפון בטוחות יותר להפלגה

ניתן לשוט עם או בלי נעלי סיפון
אך הפלגה בכלי שייט עם נעלי סיפון בטוחה יותר לרגל , ומונעת החלקה סוליות נעלי סיפון מאופינות בחריצים נגד החלקה שבנעל ספורט רגילה אינם נדרשים , לכן אחיזה במשטח רטוב וחלק טובה יותר

zina71955

New member
כל נעל קלה או סנדל עם סוליה בלתי מחליקה טוב

מה שחשוב להדגיש לעניין הבטיחות. אני רואה הרבה פעמים שייטים שהולכים על הסיפון בגרביים (רע רגל רטובה מחיקה בתוך הגרב) או בסנדלים יפניים (גרוע גם מבחינת ההחלקה של כף הרגל בתוך הסנדל וגם עקב אי תמיכה של העקב והחלקה לאחור). אני פשוט אוסר על שייטים שמפליגים איתי ללכת בים באיבזור כזה

אק 2015

New member
נעלי סיפון.

נעלי סיפון אכן נועדו בתחילת ייצורם להיות נעלים בלתי מחליקות על סיפונים רטובים של יאכטות תחרותיות אולם בהמשך
הפכו לסמל סטטוס של יאכטונרים.
כיום כל נעל ספורט מאיכות טובה העשויה מעור יש בה יותר חריצים המעניקים תאחיזה טובה בהרבה מנעל הסיפון הקלסית.
אבל האופנה עדיין חזקה מהמציאות ולמחיר כנראה שאין משמעות.

Alex33

New member
אחרי שנים רבות בו הלכתי יחף בסירה..

מכות כואבות, ציפורניים שבורות וכף רגל סדוקה הביאו אותי להכרה ש..נעל סירה זה לא פינוק, זה עניין של בריאות ובטיחות, גם אם אכן רגל יחפה אוחזת הכי טוב בסיפון.
לעניין סוג נעל, אכן גם נעל ספורט רגילה שתומכת היטב ברגל ועם סוליה בהירה יכולה בעיקרון להתאים..לשהות פאסיבית בקוקפיט או בקבינה
אבל במצב של התרוצצות בהפלגה על סיפון רטוב , לרובן אין אחיזה מספקת כמו סוליית נעל סירה איכותית..
וגם לא מאווררת מספיק או מתייבשת במהירות כאשר היא נרטבת.

למעלה