נעיצה

מרי לי

New member
לדעתי זה הכל אבולוציה,

הרי משחר ההסטוריה היו לאוטות ונבל וכלי מיתר למיניהם, שהפכו לגיטרות (למרות שאפשר למצוא עוד מליוני כלי מיתר, כינורות צ'לי והמשפחה שלהם, סיטארים וכלי מיתר אתניים למיניהם, הייתי רוצה להגיד עוד, אבל הוא מעין גלגול של הלאוטה) - כולם שונים אחד מהשני אבל כולם כלי מיתר. וגם היה עוגב, צ'מבלו ולבסוף הפסנתר

itoosh2

New member
אני מסכים...

אבל אין עוד משפחות שהאבולוציה הביאה אותם לכלים שקלים לליווי עצמי? לא חשבתי על הנבל (למרות שזה קצת לא עוזר לי בסופו של דבר) ועל האקרדיון... אני אנסח את השאלה גם בצורה הבאה: נגיד ואני רוצה להופיע לבד, שירה + כלי... איזה אופציות עומדות לפני חוץ מגיטרה (ויוקלילי, בוזוקי, מנדולינה וכו') או פסנתר (וסינתיסייזר, אורגן, צ'מבלו וכו')?

מרי לי

New member
הבנתי את זה (לפחות אחרי הסבר אחד)

אבל אין לי תשובה לתת לך, יש לי רק כיוון מחשבה, להסתכל אחורה ולראות את כל מה שיש ואז לראות מה קיים היום..... וכמובן, אל תשכח שאתה צריך לדעת לנגן על הכלי הזה, גם אם נמצא אותו.
רוצה ללוות את עצמך עם STEEL DRUMS
http://www.youtube.com/watch?v=Rnb7XaKQqWY

אתרים של כלי נגינה מהעולם

בבקשה - שני אתרים (מתוך רבים) שיש בהם גם תמונות. יש, כמובן, ספרים מצויינים בנושא - מאנציקלופדיות עם טקסט רב ופחות איורים, ועד לספר המצויין של ה"סמית'סוניאן" על כלי נגינה, כולל איורים והסברים על המבנה, התפוצה וכד'.

מרי לי

New member
תודה רבה על הקישורים../images/Emo140.gif

מכיר את ODDMUSIC.COM
זה גם אתר עם מלא כלי נגינה מגניבים ומוזרים (והוא נוח ויש בו הדגמות אודיו
)

מכיר את האתר אבל...

לא התייחסתי לכלי נגינה מוזרים, שבהם הוא אכן מתמחה. התייחסתי לכלי נגינה רציניים הנפוצים במקומות שונים בעולם, ואינם נחשבים למוזרים כלל וכלל...

Shards

New member
עוד אתר מצוין ברוח השרשור:

http://www.si.umich.edu/chico/instrument/ ואולי שווה גם לחפש בויקיפדיה את השמות של כל הכלים שרשמתי בפוסט הקודם שלי. הייתי רושם הסברים על כולם אבל זה יוצא ארוך ואני די ממהר לחזרה. עומרי.

itamarby

New member
טעות חמורה!

הכלי "עוד" אינו התפתחות של הלאוטה! אב ה"עוד" נקרא "אל-עוד" שזה בערבית: ה-עץ לאחר מכן התפתח העוד הקיים כיום, ובספרד הוא התפתח כ"לאוטה" שהיא מעט שונה מהעוד הידוע בארצות המזרח.

מרי לי

New member
אוי אוי אוי נכון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

סליחה, צודב ב100%

pasiava

New member
ת'רמין../images/Emo13.gif

כלי ממש מגניב, למרות שנראה לי יהיה קצת קשה ללמוד עליו, כי אני בספק אם מוכרים אותו בארץ(ובחו"ל הוא די יקר) ואאל"ט צורת הנגינה בו שונה מכלי רגילים.

מרי לי

New member
ת'רמין../images/Emo99.gif

זה פשוט הכלי היחיד שמנגנים עליו בלי לגעת בו, הוא פשוט עולה בפיץ' ובעוצמה מהקרבה של השדה המגנטי של גוף האדם
אאל"ט היד שמול האנטנה המעוגלת שולטת על פיץ' והאנטנה הזקופה על עוצמה

pasiava

New member
גם אני זכרתי שזה משהו כזה

יש גם אפשרות להוסיף פדאל שישלוט בעוצמה לדעתי, ואז נשארת יד פנויה לכלי אחר. אחד החלומות שלי זה שיהיה לי ת'רמין עם פדאל בבית, ואני אשתמש בחצי גוף לת'רמין וחצי גוף לכלי הקשה
לדעתי זה יכול לצאת מגניב.

מרי לי

New member
אני רק רוצה לנגן עליו...

זה פשוט כלי שמרגיש כל תזוזה שלך ומגיב בהתאם..... אני ממש רוצה לנסות לראות מה אני אוציא ממנו.....

pasiava

New member
ברור שהייתי רוצה לנגן עליו גם בלי הרעיון של

כלי הקשה. זה סתם נשראה לי מגניב
אבל בלי קשר, הייתי מת לנסות ת'רמין. כמה חבל שאין כאלה בארץ

Shards

New member
הת'רמין

אינו כלי הרמוני כפי שכותב ההודעה המקורית ביקש :) עם זאת הוא כלי מגניב, Howard shore עשה בו שימוש נרחב בפסי קול לסרטי אימה מוקדמים... למקרה שמישהו תוהה: בעקרון הוא פועל לפי עיקרון שנקרא Hetrodyne (חיפוש קצר בוויקיפדיה יכול להסביר זאת בלי שאכנס לזה כאן), המעגליות שלו כוללת שני Radio Frequency Oscillators, אחד מהם בתדירות קבועה, והשני משתנה, וערכו נקבע ע"י מרחק יד הנגן מן האנטנה, כאשר גוף הנגן פועל בתור "הארקה", כאשר ההפרש בין ערכי שני האוסילטורים קובע את תדירות הצליל. לשליטה על הווליום, גוף הנגן גם כן מתפקד כהארקה, וידו כ"צלחת מקורקעת" (grounded plate) בהעדר מילה טובה יותר. אך במקרה הזה האנטנה מתפקדת כנגד משתנה, (variable resistor), שנמצא בשימוש נפוץ בציוד הגברה. מרחק יד הנגן מן הנגד קובע את ערכו, שמווסת את הווליום של הת'רמין. המצאה *גאונית* לחלוטין. עומרי.

מרי לי

New member
באמת המצאה גאונית..ללא ספק

ראית את הסרט של MOOG אגב
אם כבר המצאות גאוניות

למעלה