נעים מאוד

נעים מאוד

נעים מאוד, אני חדש פה. אני חי בשויץ על גבול גרמניה מעל חמש שנים. יש לי חברה גרמניה (יותר משנה). אני יודע שהפורום נקרא "זוגות מעורבים", אני לא יודע אם יש בו מקום לשאלה שלי: חברה שלי ואני הסכמנו על כך שהיא תתגייר. מצד שני - אני ממש לא רוצה שהיא תעבור מסכת ייסורים ואין לי גם שום כוונה לחזור בתשובה בעצמי לצורך הענין. יש למישהו מכם מידע על גיור? הליכים/כתובות/משך/תוקף/וכל מה שעולה על דעתכם בנושא תודה

yaelli10

New member
ברוך הבא !

כל מה שקשור בנושא גיור מחייב טקסים ומסכות ייסורים. עליך לקחת את הדבר בחשבון. סורי, אין לי כל מידע בנושא. בחרתי שלא להקיז את דמו של בעלי. נושא הדת לא בעל חשיבות בחיים הזוגיים שלנו, גם לא עכשיו, כשהצאצאית הראשונה בדרך. עניין הגיור כל כך עקרוני לך? בהצלחה !

GalGula

New member
היי תופס עוגב ../images/Emo13.gif

קודם כל ברוך הבא
נשמח לשמוע עליכם קצת יותר
אני מצטרפת לשאלתה של יעל - מה בעצם הוביל אתכם להחלטה על גיור? האם זה באמת כל-כך חשוב לכם? כי באמת מדובר בתהליך לא קל. לגבי פרטים קצת יותר מדוייקים, אני מניחה שאורלי תוכל לעזור לכם כיוון שהיא עברה את התהליך עם בן-זוגה. בינתיים עד שהיא תראה את ההודעה - אתה מוזמן להתרווח, ואם בא לך - לספר לנו על הקשר ביניכם קצת יותר

oorly

New member
שלום ונעים מאוד

ברוך הבא לפורום !!! קודם כל בשביל להתגייר לא צריך לחזור בתשובה רק לשחק טוב
משך הלימודים 10 חודשים חמישה ימים בשבוע שעה ורבע כל יום בשעות הערב. אנחנו למדנו באנגלית. המשרדים נמצאים ברמת גן (בהזדמנות אני ימצא את הטלפון ואני ישלח לך במסר). בסוף הקורס יש 3 מבחנים (אתם עוברים מבחן עוברים לשני ואח"כ לשלישי). שני בני הזוג צריכים להגיע ללימודים. ואתם צריכים גם שתיהיה לכם משפחה "מאמצת" ז"א משפחה דתיה שתוכלו לבלות איתם שבתות ושיוכלו לעזור לכם אם יש לכם שאלות וכאלה (לנו היה חבר של אבא שלי שבכל השנה היינו אצלהם פעמיים בימי שישי) והם כמובן צריכים להגיע אתכם לבית הדין (המבחן האחרון) ולהעיד שהייתים באים ושומרים שבת וכאלה.... שיהיה לכם המון בהצלחה!!!

תודה לכל המברכים../images/Emo13.gif

שאלתם למה בעצם, יש לזה כמה סיבות. אחת די דומיננטית היא שאנחנו יודעים על משפחות מעורבות בהן הילדים סובלים מ"בעית זהות". זה נשמע אולי מופרח או מגוכח, אבל אני כאדם בוגר יכול להחליט לעצמי שאני לא צריך את השיוך לעם או לדת אבל אני לא חושב שזה יהיה הוגן מצידי להחליט על דבר כזה עבור הילד שלי. רוב הילדים צריכים בהחלט את "תחושת השייכות". שייכות היא לא רק שייכות למקום (נקודה בה הילד שלי בכל מקרה עלול לסבול מבעיה בקטע הזה בגלל המקצוע שלי). רוב הילדים צריכים גם שייכות לעם. אני יודע שכל זה נשמע מופרך למדי, אבל אחרי שנתקלים בכמה וכמה מקרים כאלה - זה מתחדד. אני חי כיום בשויץ. כאמור אנחנו יחד יותר משנה. כשהבנו שאנחנו רציניים עם עצמינו עלו לדיון כמה שאלות בענין. למרות שאני עובד בכנסיה, זה ברור לה ולי, שאין שום סכוי שאני אתנצר. לה, להתגייר, נראה "פחות נורא מלהפוך לצמחונית" (והיא ממש לא אכלנית בשר רצינית
). למרות שדת לא עומדת במרכז חיינו (לא שלה ולא שלי), זה נראה לנו מספיק חשוב. תודה על המידע לגבי גיור בארץ. ממש הרגעת אותי, חשבתי שבארץ זה נורא הרבה יותר. מצד שני, כאמור - כרגע אנחנו פה (גרמניה-שוויץ) כך שרמת גן קצת רחוקה... על מה שאלו במבחנים? איזה נושאים במיוחד? 10 חודשים ולא משנה מה רמת הידע שאיתו מגיע המועמד לגיור? תודה תודה

oorly

New member
שאלו על כל מה שנלמד

אין נושא מיוחד רצוי לדעת הכל. אבל הכי חשוב זה להראות נכונות ורצון לדעת ולקיים (גם אם זה רק הצגה). ב ה צ ל ח ה !!!

blixgirl

New member
שלום לתופס עוגב ../images/Emo140.gif

שוב סליחה על התגובה המאוחרת משהו...השפעת קצת הרחיקה אותי ממסך המחשב אליו אני צמודה בדרך כלל משך היום... ברוך הבא לפורום ושוב תודה לאורלי הנפלאה שלנו שהינה מקור מידע בלתי נלאה ובכלל אחלה
איך קריסמס בשוויץ ? שבוע טוב לכולם בליקסי

וברכה../images/Emo140.gif

שויץ מוארת בצורה קיטשית למדי. ועכשיו, אחרי שהרווחתי את לחמי עם חבר´ה שלא נמאס להם לשחק עם בובות גם בתור מבוגרים (ניגנתי במיסות), אפשר לנוח את שארית החג. או לא

למעלה