נעים מאוד

גנימדס

New member
והמגילה אומרת על זה.....

יז בְּיוֹם-שְׁלוֹשָׁה עָשָׂר, לְחֹדֶשׁ אֲדָר; וְנוֹחַ, בְּאַרְבָּעָה עָשָׂר בּוֹ, וְעָשֹׂה אֹתוֹ, יוֹם מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה. יח והיהודיים (וְהַיְּהוּדִים) אֲשֶׁר-בְּשׁוּשָׁן, נִקְהֲלוּ בִּשְׁלוֹשָׁה עָשָׂר בּוֹ, וּבְאַרְבָּעָה עָשָׂר, בּוֹ; וְנוֹחַ, בַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בּוֹ, וְעָשֹׂה אֹתוֹ, יוֹם מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה. יט עַל-כֵּן הַיְּהוּדִים הפרוזים (הַפְּרָזִים), הַיֹּשְׁבִים בְּעָרֵי הַפְּרָזוֹת--עֹשִׂים אֵת יוֹם אַרְבָּעָה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ אֲדָר, שִׂמְחָה וּמִשְׁתֶּה וְיוֹם טוֹב; וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת, אִישׁ לְרֵעֵהוּ. כ וַיִּכְתֹּב מָרְדֳּכַי, אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה; וַיִּשְׁלַח סְפָרִים אֶל-כָּל-הַיְּהוּדִים, אֲשֶׁר בְּכָל-מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ--הַקְּרוֹבִים, וְהָרְחוֹקִים. כא לְקַיֵּם, עֲלֵיהֶם--לִהְיוֹת עֹשִׂים אֵת יוֹם אַרְבָּעָה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ אֲדָר, וְאֵת יוֹם-חֲמִשָּׁה עָשָׂר בּוֹ: בְּכָל-שָׁנָה, וְשָׁנָה. כב כַּיָּמִים, אֲשֶׁר-נָחוּ בָהֶם הַיְּהוּדִים מֵאֹיְבֵיהֶם, וְהַחֹדֶשׁ אֲשֶׁר נֶהְפַּךְ לָהֶם מִיָּגוֹן לְשִׂמְחָה, וּמֵאֵבֶל לְיוֹם טוֹב; לַעֲשׂוֹת אוֹתָם, יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה, וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ, וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיֹנִים.

כלומר-

כשהיהודים נחו מאויבהם-אז הם קראו לזה יום משתה ושמחה. על זה שהם יכולים לנוח, על זה שעכשיו יש שקט- ואת זה היהודים חוגגים!

יום הי"ג באדר, הפלא ופלא-- דוקא הפך ל"תענית אסתר"......

ובמקביל בשושן הגדולה ,בעיר הבירה נלחמו גם בארבעה עשר לחודש- ולכן שם החמש עשרה הוא הוא יום החגיגה!!!

מזל שקוראים שוב את המגילה גם ביום.
הנה, הבנו מדוע חז"ח חיבו לקרא פעמיים.

Nחמן

New member

תאמר לי: האם קיימת מצוות "ונהפוך הוא"? אני מצפה בכליון עיניים למתוח ביקורת על דבריך ואינך נותן לי צ'אנס לזה... מה יהיה? ממה אתפרנס?...

מסכים עם כל מילה! גנימדס, תודה על דברי החוכמה

וההבהרה...

מעבר לכך, דבריו של תל אביב עומדים בעד עצמם. טוב שהוא מרבה להבהיר לנו בשלל התבטאויות כמה זניחות ושוליות הם דעותיו. אני בספק אם הוא מגדיר עצמו יהודי. אין לכך שום משמעות בעיניו לפי מה שאני מבין, מעבר לכך שהוא בז ושונא כל דבר הכרוך בזה. שיא השיאים הוא להגיד שכל רדיפות היהודית במשל 2,000 שנות גלות הם (מבחינתו; כי אפילו שונאי ישראל לא הגדילו ללכת כה רחוק עם השקר) המצאה, פיקציה, סיפור בדים- ואף הבניה חברתית! בדיחה...

ועל גלגולה של אוטואנטישמיות קיבלנו דוגמה מאלפת ביחס לאוזן ההמן; הנה ההסבר האמיתי והלא מעוות עד-כדי-גיחוך למקור שם המאפה הנחמד הזה שמאפיין את חגנו היפה:
הבצק האוגייה מעוצב בצורת כיסנים, ומכאן שמו ביידיש "המן טאַש" ("כיס המן"). בגרמנית נקרא המאפה Mohntasche ("מוֹן-טאש"), כלומר "כיס פרג", ומשערים שזה היה שמו המקורי גם ביידיש, שפתם של היהודים האשכנזים (מאָן טאַש, על-פי הכתיב ביידיש). בעקבות הקישור לחג הפורים השתנה שמו של המאפה בקרב היהודים האשכנזים ל"המן טאַש" (נהגה: homen tash). בעברית ניתן למאפה השם "אוזני המן", כיוון שצורת הכיסנים מזכירה צורת אוזן. למרות כל זאת, כיום התקשר המאפה אסוציאטיבית להמן.

מי שהוציא עצמו מהכלל, מי שאומר "לכם ולא לו"...ידוע שמו במקורותינו. וד"ל

שושן פורים ושבת שלום לכולם!

למעלה