נעים מאוד

HADARBA1988

New member
נעים מאוד

קוראים לי הדר ואני בת 21 לומדת באוניברסיטה. אני גרה בסיאטל מגיל 10 ולפני שירדתי עם ההורים שלי מהארץ גרנו בתל אביב. הקשר היחיד שלי ליהדות זאת העברית שאנחנו מדברים בבית ועוד כמה חגים. אני לא מבינה למה כשעוזבים את ארץ ישראל נקטעים ונפרמים החוטים שקושרים אותנו. יש כאלה שהחוטים והקשרים עם היהדות מתחזקים יותר.

זה די פשוט

זה בגלל שהממסדים היהודים מחוץ לישראל זרים לחלוטין לישראלי החילוני הממוצע ולעומת זאת חלקים גדולים מהיהודים, לפחות בבריטניה, משלמים מס שפתיים לדת, הולכים לבית כנסת בשבת (הולכים = נוסעים. מחנים ברחוב לייד והולכים מהאוטו ברגל) ושולחים את הילדים שלהם לבית ספר שבו לובשים כיפה וציצית ובבוקר מחזקים את האמונה בעזרת בייקון עסיסי. מבין היהודים שאני נתקל בהם כאן יש כפיה דתית חברתית גדולה יותר מהכפיה בחוק שיש בישראל. הקשר של כל מי שאני מכיר לדת היהודית לא השתנה עם העזיבה מישראל. מי שהיה חילוני נשאר חילוני ומי שהיה מאמין נשאר מאמין. ישנם אלה שאימצו לעצמם כמה סממנים חיצוניים מלחץ חברתי כזה או אחר אבל זה לא שינה את האמונה שלהם. יהדות חילונית היא מוסד בישראל ואנומליה בבריטניה. דיסקליימר - כמי שבית הספר של הילד שלו דורש כתנאי קבלה להגיע 4 פעמים בשנה לבית כנסת, נזכרתי בחודש האחרון למה אני לא נוטה לפקוד מקומות כאלה מבחירה ולמדתי להכיר את נושאי מס השפתיים.

HADARBA1988

New member
בכלל לא דומה

לא ביליתי כמעט בכלל בבתי כנסת בסיאטל הייתה לי התלבטות לגבי החגים ובסוף אמרתי ככה: בראש השנה ביקרתי בבית הכנסת הספרדי בסיאטל שנקרא "עזרה בצרות"... ואת יום כיפורים ביליתי עם החבר, לא יהודי אגב..בקליפורניה בקטע של האוכל הכשר היתי אומרת שאין לי שום דבר משותף למה שנהוג בקהילה היהודית האורטודכסית או אצל חלקים של אוכלוסיה בישראל אני יהודיה בהכרה שלי אבל פחות בפרקטיקה

הכרה זה נחמד

גם אני יהודי חילוני אורתודוכס בהשתייכות הדתית שלי (כי אני לא משתייך לאף זרם אחר). זה לא שייך לכך שאני מרוחק שנות אור מאותו קהל מזמר בבתי הכנסת שעושה עברית עם השפתיים ולא מודע למשמעות של המילים, ששומע מה שהרבנים אומרים לו בלי לחקור או לשאול שאלות ושממלא כללים שספק עם היו רלבנטים ביום שהרבנים קבעו אותם ואם בכלל יש להם קיום במשפט היהודי. אז מה את מחפשת? איזה "קשרים וחוטים" עם היהדות? או שסתם ניסית לפרסם בי"כ בק"ק סיאטעל?

Woking

New member
הדמוקרטיה

לא הסכימה להצהיר נאמנות למדינת ישראל, ולכן לא קיבלה אזרחות שם.

Boston Guy

New member
את בת 21. אדם בוגר. תעשי מה שנכון לך.

מי זה "למה כשעוזבים"? את מדברת על ההורים שלך? חברים שלך? או שאת מכלילה על כל אדם שאי פעם עזב את ישראל? ובלי קשר לזה - את עכשיו בת 21. אדם עצמאי שיכול לעשות מה שבראש שלו. את מרגישה שאין לך קשר ליהדות שמספק אותך? קומי ועשי מעשה. יש מאה בתי כנסת ומוסדות דת בסיאטל דשמאייא שאת יכולה להצטרף אליהם. יש כיתות, קורסים, סדנאות, סמינרים - שלל דרכים לחזק את הקשר עם היהדות. את חופשית להשתמש בהם.

סלסרו

New member
סיאטל זה המקום היחידי שהרביצו לי בגלל שאני

יהודי. גרתי שם שנה כשהייתי בן 10. במקלחת של הבריכה העירונית, כמה נערים התלבשו עלי - אולי בגלל שראו שאני נימול או איכשהו ידעו שאני מישראל, לא זוכר - והצליפו בי במגבות רטובות.

HADARBA1988

New member
חברת ילדים היא אכזרית

שמעתי על איזה ילד ממוצא אשכנזי שקיבל מכות בפנימיה כאן בארץ רק בגלל שהשם שלו מנדלוביץ' או ליבוביץ'. זה בעיה שיש שונה בין דומים.

Boston Guy

New member
בפנימיה "כאן בארץ"? ../images/Emo6.gif

בקיצור - את סתם משועממת שחיה בעולמות הדמיון. שיהיה לך חלום נעים על סיאטל... רק שתדעי שיורד שם הרבה גשם.

וואו

סיאטל, בריכה, מלתחות, כמה נערים ערומים ומגבות רטובות. אתה בטוח שלא נקלעת בטעות לאיזו הפקת סרט הומו-אירוטי?
האמת שפה, בדי סי, לא נתקלתי בגילויי אנטישמיות. אני לא יודע אם זה בגלל שהאוכלוסיה פה כל כך מעורבת, או בגלל שאני לא מבין גדול בהלכות מוסר ונימוסים. איפה שהוא, קצת מאחורה של הקודקוד, מטריד אותי הרגע שבו הילד שלי יבין את עול היהדות שנחת עליו שלא באשמתו. אני חושב שהיה פה דיון לפני כמה חודשים לגבי תפיסת היהדות כדת ולא כלאום (יהדות חילונית אם תרצה).

למעלה