נעים מאוד

kobi 23

New member
נעים מאוד

אני קובי ,בשנה האחרונה חזרתי סופית בשאלה ,זה היה תהליך ארוך שנמשך כמה שנים. עד לפני 4 שנים הייתי שומר שבת באדיקות ,הולך לביכנ"ס כל שבת וחג ושומר כשרות. לפני 4 שנים "עברתי את הגבול" ועישנתי סיגריה בשבת ,בניגוד לכל הסיפורים ששומעים מחוזרים בשאלה ,לא עשיתי את זה ביראה ,ולא חששתי שיפלו עלי השמיים ברגע שאני אצית את הסיגריה. לאחר מכן לאט לאט התחלתי לא לשמור על עוד דברים ,התחלתי לראות טלווזיה בשבת ,לעבוד על המחשב ,לא לשמור על 3 שעות בין בשר לחלב ואף לאכול בשר וחלב ביחד. כל זה נעשה שכיפה מעטרת את ראשי (למעט אכילת הבשר בחלב) בשנה האחרונה החלטתי להסיר את הכיפה סופית מראשי ואני מסתובב בחוץ בלעדיה ,בבית אני הולך איתה כדי לכבד את הורי. לפני כחודשיים החלטתי לעשות צעד ולשתף את הוריי בסיפור שלי ,הם קיבלו את זה יפה יחסית והבינו אותי. בדיוק באותו זמן החלטתי שיחד עם היציאה בשאלה אני צריך איזשהו "יידישקייט" קצת חיבור לדת והחלטתי להתחיל להניח תפילין ,דבר שלא עשיתי מזה עשור.(אני לא כ"כ מצליח לעמוד בזה) אני כל הזמן חושב לעצמי אם זה צעד נכון מה שעשיתי ,אני כבר לא ילד ,אני בן 29 ,לא נשוי ורוצה מן הסתם להתחתן ולהביא ילדים לעולם ,הבעיה היא שאינני יודע איזה חינוך לתת להם ,האם לתת להם חינוך דתי כמו שאני גדלתי על ברכיו או שמא חינוך חילוני. אשמח אם תייעצו לי ,תודה מראש קובי

למעלה