נעים מאד להכיר

סיגל 01

New member
או. קי ../images/Emo3.gif

לא הייתי מודעת לאפשרות הזו. השארתי לך הודעה בבית. אני אשמח לדבר.

אורית ק

New member
אנדו

הרופא של קופת חולים אבחן אחרי חמש דקות. סיפרתי לו על כאבי הבטן ואחרי אולטרסאונד אחד הוא כבר אמר שכנראה אצטרך הפרית מבחנה. הרופא שמטפל בי כרגע באלישע החליט לחסוך ממני את הטיפולים הרגילים ולעבור מיד להפריות. אני חושבת שנחסכו ממני הרבה יסורים. הרופא מאד אופטימי לגבי הבעיה סיכויי ההצלחה אז שווה להאמין לו. אני אופטימית בשביל שתינו.

רומי 007

New member
אורית שלום

מחזיקה לך אצבעות שאת רק חולפת פה בדרכך להריון שכבר משתרש ברחמך. יש הצלחות גם לבנות עם אנדומטריוזיס, גם אצלנו בפורום. אני חושבת שעצם העובדה שאיבחנו את הסיפור הזה זה כבר לטובתך כי הרבה בנות מסתובבות עם זה בבטן בלי שהן יודעות שיש משהו. אני רוצה לעודד אותך, ששמעתי מהרופא שלי (לאחר שתקופה מסויימת נחשדתי גם אני בתופעה וכנראה שאין לי אותה) שגם כשיש אנדו´ זה לא פוגם בסיכויים להצליח בהפריית מבחנה. אז בהצלחה שוב

למרבה הצער זה כן פוגם ../images/Emo4.gif

הבעיה הכי גדולה באנדומטריוזיס היא שלא חוקרים את המחלה באופן רציני (בעיה של נשים, כואב להן קצת בזמן המחזור אז בטח הן מתפנקות. למה להשקיע בזה כסף למחקר?) יש המון שמועות והשערות. אצלי ראו שחלק מהן נכונות. איכות הביציות שלי היא גרועה מאוד. בהפריות שעברתי הופרו 3 מתוך 20, 6 מתוך 21 וכד´ וגם אחרי שהופרו הביציות - בד"כ העוברים לא התחלקו כמו שצריך ונעצרו ב 4 תאים. הבנתי שהתופעה חוזרת על עצמה אצל הרבה נשים עם אנדומטריוזיס ולכן לא תמיד הפרית מבחנה מביאה את ההצלחה. יש טענה נוספת והיא שהגוף, שנלחם באנדומטריוזיס, נלחם גם בעוברים המשתרשים ודוחה אותם. קצת קשה לבדוק את התאוריה הזאת מכיוון שאנחנו לא יודעים מה קורה לעוברים אחרי ההחזרה לרחם. אצלי השיפור היה ברגע שהתחלתי לקחת סטרואידים (דקסמטזון). זה גרם לכמות קטנה יותר של ביציות אך אחוז ההפריות היה גדול יותר וגם ראינו עוברים בני 6 ו 8 תאים. בסופו של דבר גם אחד מהם הצליח להקלט (וזה קרה רק בהפריה השניה עם סטרואידים)

אורית ק

New member
לספר על הטיפולים בעבודה?

תודה על התשובות המרגשות וקבלת הפנים החמה. כמו שאתן יודעות מצב שוק העבודה וההיי-טק על הפנים. אני מאד מתלבטת האם לספר על הטיפולים בעבודה (וכך לקבל יותר הבנה בהעדרותי ואולי גם יותר ימי מחלה) או לשמור לעצמי ולא לספק להם סיבה לפטר דווקא אותי. אני גם לוקחת בחשבון שאפילו אם אהיה בהריון בקרוב, הם עדיין יוכלו לפטר אותי מבלי שיצתרכו לתת יותר מדי הסברים.

סיגל 01

New member
לספר!

משתי סיבות: א. את תצטרכי שיתחשבו בהעדרויות ובאיחורים. אני בכלל בעד כנות. ב. לא יפטרו אותך בגלל שאת עוברת טיפולים, מאחר וזו עבירה על החוק. חוק עבודת נשים קובע שאסור לפטר אשה שעוברת טיפולי פוריות, בדיוק כשם שאסור לפטר עובדת שנמצא בהריון (להבדיל אלפי הבדלות). בכל מקרה, מהרגע שהודעת שהגנת על עצמך מבחינה חוקית. במידה ותפוטרי בגלל הטיפולים תהיי זכאית לפיצוי כספי.

נטאשה

New member
אורית ../images/Emo79.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo65.gif ../images/Emo23.gif

ברוכה הבאה ומי יתן ושהותך עמנו תהייה קצרה דלית

למעלה