נעים מאד להכיר

אורית ק

New member
נעים מאד להכיר

הי בנות, היום גיליתי את הפורום הזה והוא פשוט נפלא. התמיכה שאתן נותנות אחת לשניה היא מדהימה. אני עוברת טיפולי IVF לאחר שגילו אצלי אנדומטריוזיס. זאת הפעם השניה שמחזירים לי 3 עוברים מוקפאים וכרגע אני בשנים עשר הימים הקשים של ציפיה. רציתי לשאול האם יש טעם לבצע בדיקת הריון לפני תם שנים עשר הימים? איך מסתדרים עם כאבי הבטן הנוראיים מהאנדומטריוזיס ? באיזה שלב לדעתכן כדאי לי לחפש יעוץ אצל רופא אחר? בהצלחה לכולכן.

עמית@

New member
היי- ברוכה הבאה.

אין ממש טעם לעשות בדיקה משום שהיא תצא שגויה (מוקדם מדי..) אני לא יודעת איך מתמודדים עם כאבי אנדומטריוזיס משום שאין לי, אבל אני בהחלט יכטלה להזדהות עם תחושת התסכול והרצון. בקשר לרופא- אם את חשה שהגעת למבוי סתום או שאת מעוניינת בשינוי כלשהוא, תמיד שווה להיוועץ במומחה נוסף. עמית

יפעתי&

New member
ברוכה הבאה לספינה... ../images/Emo24.gif

לא יכולה לייעץ בקשר לכאבי הבטן... אבל מקווה בשבילך שבתום 12 הימים הם יסתיימו... ויהיו לך בשורות טובות
לגבהי בדיקת הריון אין טעם לבצע כי זה יהיה מוקדם מדי ולא אמין, בפרט אם קיבלת כוריגון אני מקווה מאוד בשבילך שזה יצליח והרופא הבא שתחפשי יהיה רופא למעקב הריון... במידה ולא , חלילה
חלילה
אם את מרגישה שהגעת למבוי סתום כדאי להתחיל לחפש רופא אחר אבל די בדברים תכליתיים אני מקווה שיהיו לך בשורות טובות

מרב.

New member
ברוכה הבאה אורית,

ונקווה שבתום תריסר ימי הציפיה- תבשרי לנו על הריון. בדיקת דם או שתן לפני 12 יום לא תהיה מדויקת ותתן תוצאה של שרידי הכוריגון, לכן נצרי ערכות וורידים, והמתיני ליום ה-12 הנכסף (באסף הרופא זה 14, זו ממש התעללות
) לחפש יעוץ אצל רופא אחר כאשר הרגשת שמיצית את הרופא ובית החולים. לפעמים משנה מקום משנה מזל. בהצלחה, והלוואי שהרופא הבא שתחליפי יהיה רופא למעקב הריון... מרב

היי אורית

שלחתי לך גם מסר במקביל יש כאן בפורום מספר נשים במועדון ה"אנדומטריוזיס". שיהיה בהצלחה ליאור

../images/Emo20.gif ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

מקווה ששהותך כאן תהיה נעימה ו... קצרה, כי תעברי במהרה לפורום הבא

ברוכה הבאה אורית ../images/Emo39.gif

מאחלת לך ששהותך בפורום תהיה קצרה... גם אני עכשיו ב- 12 הימים הקשים של הציפיה אז אני ממש מבינה מה את עוברת. אני חושבת שאני ממש לא מייצגת את בנות הפורום בכך שאף פעם (!) לא עשיתי בדיקה ביתית, אני פשוט לא מאמינה לבדיקות האלה... גם לי יש אנדומטריוזיס - קשה לי להגיד לך איך להתמודד עם הכאבים כי אין שיטת קסם. אני פשוט למדתי לחיות איתם. הזמן היחידי שאני מרשה לעצמי לקחת כדורים נגד כאבים זה כשאני מקבלת מחזור אחרי טיפול שלא מצליח - אז בדרך כלל יש לי חום מאד גבוה וכאבים משתקים ואז אני לוקחת נרוסין או אדקס. מעבר לזה אני פשוט משתדלת להתעלם מהכאבים אבל כמובן שזה לא קל כמו שזה נשמע. חוץ מזה אני עושה רפלקסולוגיה ואני חושבת שזה עוזר לי. בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה !

הסבר (בערת חיפוש בפורום)

עשיתי חיפוש עבורך (יש למעלה חלון בשביל זה) ומצאתי הסבר שנתנה בזמנו דניאל@זר סתם להשכלה כללית, הזמן הממוצע לגילוי אנדו´ בארה"ב וקנדה עומד היום על 9 שנים בממוצע. אני לא יודעת איזו דרגה של אנדו´ יש לך ועד כמה את סובלת מהסימפטומים של המחלה או לא, אבל אני יכולה להגיד לך שאני מכירה כמה וכמה הצלחות עם ולמרות האנדו´ (לצערי אני עדיין כאן אבל זה גם בגלל שיש לי בעיה נוספת שלא קשורה לאנדו´). אנדו´ זהו מצב שבו רקמת רירית הרחם במקום להיות במקומה הטבעי נמצאת במקומות אחרים בתוך הגוף (בדר"כ באיזור השחלות, החצוצרות וכו´). מצב זה גורם לאנדומטריומות (מעין ציסטות) וגם להדבקויות (איברים פנימיים שדבוקים זה לזה). אני עברתי 2 ניתוחים (לפרוסקופיה) להפרדת ההדבקויות והוצאת האנדומטריומות, אבל אני יודעת שיש הרבה שלא נזקקות לניתוח. בכל מקרה שיהיה לכם המון בהצלחה מכל הלב, ואם תרצי פרטים נוספים אשמח לעזור.

אם את לא יודעת - מצבך טוב...

בקצרה - אנדומטריוזיס זו מחלה שבה רירית הרחם (מסיבה לא ידועה) גדלה במקומות מחוץ לרחם כמו השחלות, החצוצרות ושאר איברים פנימיים. בזמן המחזור - חלק מהדם נשפך לחלל הבטן במקום לצאת החוצה. לעיתים הדבר גורם להדבקויות ולירידה באיכות הביציות ובעיות בהשרשה. חוץ מזה - כאבים איומים בזמן מחזור ובקיום יחסי מין. בקיצור - צרה צרורה...

סיגל 01

New member
הי אורית. גם אני סובלת מאנדומטריוזי

זה התגלה לא מזמן, למרות שהייתי שנה וחצי בטיפולים והוגדרתי כלא מוסברת. גם אני בדרך ל ivf. איך גילו לך? איפה תעשי את ההפריה? בכל מקרה ברוכה הבאה לפורום, בהרבה תקווה שלא "תתקעי" פה זמן רב. (כמו שנהוג לומר אצלנו)

רוני@30

New member
בקצה העליון של הדף, מצד שמאל

יש שורה שאומרת "יש לך מסרים חדשים" (או אין, כמובן). שלחתי לך מסר בעניין מקצועי/אישי, אבל האמת היא שאני מקווה שבינתיים הוא הפך ללא רלוונטי מבחינתי. בכל מקרה - תקראי ונדבר אחרי... רוני

למעלה