נעים להכיר

2 1 2

New member
נעים להכיר

שלום לכולם אני אמא לילד בן 6.5 אשר יש לו הפרעות קשב וריכוז אולם אף אחד עדין לא נקב בשם ADHD באופן מוגדר והחלטי למרות שלדעתי הוא ממש כן. הוא ילד שני במשפחה כאשר בני הבכור בן ה 13 הוא ילד לא הפרעות כלשהן. אנחנו גרים במקום קטן והילד לומד בבי"ס רגיל בכיתה של 29 תלמידים ביום לימודים ארוך (עד 15:00) ,הוא מכין שם שיעורים ומקבל תיגבור בלימודים ככה שהוא חוזר הבייתה אין לו שיעורים. הוא ילד מקסים ומצחיק בעל קליטה מהירה וטובה ובעל חוש טכני מדהים מאד. בבי"ס הוא משגע את המורה אולם היא מודעת ויודעת על הבעיה וכולנו מנסים להתמודד איתה.בשבוע הבא הוא מתחיל ריפוי ועיסוק עם חיות במסגרת ביה"ס - מחר יש לי פגישה עם המורה והמרפא . אני קורא את הפורום שלכם כבר זמן מה וזו הפעם הראשונה ואני כותבת. אנחנו עוברים תקופה לא קלה ומנסים מאד שזה לא ישפיע על הילד הגדול וזה קשה. מקווה לימים קלים יותר לכולנו... יום טוב

michal shahar

New member
האם הוא מטופל ברטלין../images/Emo35.gif

הי לך, מדוע אין אבחנה? הוא כבר ילד מספיק גדול כדי שתהיה אבחנה. ולמה דווקא ריפוי ועיסוק עם חיות? האם הבעיה היא רק רגשית? מצטערת על שלל השאלות. אני מקווה שיהיה לכם בהצלחה. מיכל

2 1 2

New member
היי מיכל...

בני אינו מטופל בריטלין. הפסיכולוגית והנוירולג אמרו שיתכן שלא יצטרך ויצליח להסתדר. ריפוי עם חיות זה רק חלק מהתהליך. פעם בשבוע אנחנו בריפוי בעיסוק-מוטוריקה עדינה. פעם בשבוע פיזוטרפיה - מוטוריקה גסה. קלינאית תיקשורת היינו במשך כחודשיים עד שהיא אמרה שאין יותר צורך לדעתה והנושא עם החיות הוא בתוספת. עברנו איבחון בבי"ח מאיר במרכז חהתפתחות הילד והנה מה שנכתב בסיכום האיבחון - אולי אתם עם הניסיון שלכם תקראו משהו בין השורות ואנחנו כהורים פספסנו. אבחנות: מנת משכל תקינה (ממוצעת) קשיי קשב וריכוז תפקוד גרפומוטורי-ויזוטוטורי נמוך למצופה מגילו חוסר בשלות סנסומוטורית חסר התנסות ואסטרטגיות עבודה דפוס התמודדות נמנע המלצות: בדיקת שמיעה בדיקת פיזוטרפיה טיפול בריפוי ועיסוק אבחון שפתי חוזר,בדיקת מוכנות פונולוגית סיוע מתי"א בשנת הלימודים הבאה מעקב התפתחותי בעוד חצי שנה לאור תפקודו בשנת הלימודים מעקב נוירולוגי בשאלת ADHD עם שאלונים מצוות בי"ס בתחילת שנת הלימודים זהו מה דעתכם?

דליה.ד

New member
שלום מיכל, וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אכן, הילךד מקבל כל מה שכתוב באבחון, למעט העובדה שהופנה לנוירולוג ילדים. פסיכולוגית אינה קובעת מתן ריטלין. זו עבודתו של הנוירולוג. האם מולאו לילד שאלוני קונורס, כפי שנכתב ע"י צוות בית הספר? את מוזמנת לכאן תמיד לשאול, להתייעץ ולהשמיע.

2 1 2

New member
דליה שלום

נעים להכיר אבל שמי הוא יעל (מיכל היא זו שענתה לי) לא מולאו עדיין שאלוני קונרוס שעליהם קראתי במאמרים של איריס מנור.אף אחד עדין לא קבע על רטלין אולם לפי מה שקראתי כאן ומה ששמעתי היום מהמורה של בני נראה לי שלא יהיה מנוס. השיחה עם המורה הייתה מאד נעימה היום והיא הסבירה לי מה קורה עם בני במשך היום ועד כמה שהיא הייתה נעימה המציאות הייתה קשה. חזרתי קצת שבורה הבייתה ומאד מצוברחת. במכון להתפתחות הילד בו עבר בני את האיבחון עלי להתחיל לשלם עבור כל ביקור כיון שכבר מלאו לו 6 , מחר אהיה בקופ"ח חולים באיזור מגורי ואברר מה התהליך.

michal shahar

New member
עם הטיפול המצב השתפר

הי יעל, האם בנך אובחן רק לאחרונה? מדוע נראה לך שהוא זקוק לרטלין? לפי מה שכתבת אפילו הנוירולוג לא בטוח בכך. לפי האבחנות שקיבלת כן צריך להעביר שאלוני קונורוס למורים - מעקב נוירולוגי בשאלת ADHD עם שאלונים מצוות בי"ס בתחילת שנת הלימודים. קחי את השאלונים מהמכון להתפתחות הילד או תבקשי שיפקססו לך אותם. אם רק עכשיו התחלת בטיפולים תדעי לך שיחול שיפור ניכר עם הזמן. לא להתיאש.
מיכל

דליה.ד

New member
על טיפול תרופתי מחליט רק נוירולוג

ועל פי שאלוני קונורס ועל פי הdsm (וכמובן: תצפיות, טובה וכו´)...כמובן! למשל, לגבי בתי הבכורה היה לא ברור אם תצטרך ריטלין. מבחן המציאות היה חד משמעי והיא מתפקדת במאות אחוזים יותר טוב עם התרופה (מציוני 0 היא עלתה לציוני 100!). התייעצי עם רופא ואם זה לא מספק אותך התייעצי עם רופא נוסף.

2 1 2

New member
התפתחות הילד...ושאלה

שם נאמר לי שכיון שהילד עבר את גיל 6 כל הטיפולים הם בתשלום מלא , מה שנקרא באופן פרטי. שאלה , האם לא מספיק ללכת לנויירולוג לבד או שעדיף רק דרך המכון להתפתחות הילד? מישהו שמע על ד"ר גרוס , נוירולוג ילדים?

האם קראת את הספר העברי

´מישהו מכיר את הילד שלי?´ הוא עוסק בילדים עם ליקויי למידה. באתר: http://www.angelfire.com/ok5/books1 מוצגים ספרים עבריים רבים בנושא.

2 1 2

New member
תודה עדו

לא קראתי , חיפשתי ספרים ולא מצאתי אצלינו בספריה. כבר נכנסת לאתר שרשמת

2 1 2

New member
רוב הספרים מתורגמים

לפי מה שראיתי , האם אין ספרים העוסקים בהפרעות קשב וריכוז המחוברים ע"י ישראלים ומתאימים לחינוך שלנו בארץ?

למעלה