נעים להכיר

ליילה

New member
שלום יוניס

עד כמה שידיעתי מגעת, עם יין אין בעיה, למרות שאני לא יודעת על כמויות. חוץ מזה אוכל יבש בכמויות קטנות אפשר, אבל רצוי לא להצהיר עליו, גבינות צרפתיות שנוצרו בתקופת הבסטיליה הן אסורות בהחלט. קח בחשבון שיש שם היום כלבים שמריחים את המטען כדי למצוא אוכל, כך שאוכל שמריח למרחקים, לא יעבור את בדיקתם בקלות. אני אמשיך לנסות ולברר את המדיניות, ואם יהיו לי תשובות נוספות אחזור אליך. מרב

yonis

New member
ליילה יקרה,תודה על הפירוט,אודה

שהגבינות שחשבתי להביא אולי לא בדיוק נוצרו ב1792 אבל לפי ניחוחות גבינת הקונטיי והקמומבר והרואיי שאנו מחזיקים במקום קר ובטוח,יש באמת סיכון לחוש ריח אמריקאי תמים,אני במיוחד דואג לכלבים כי כבר ראיתי מה הגבינות שלי חוללו לבני אנוש, בכל אופן תודה על הבדיקה,ואולי ביום של חוסר השתלטות עצמית אאחל לך ש תטעמי מעט מגבינות אלו עם מעט יין עתיק ועמוק, יש בהן קריצה של גן עדן,,,,

tali KS

New member
אני מעתיקה את תשובתי מלפני מספר

ימים: חזרתי מישראל לפני כשבועיים וסחבתי איתי גבינות ולכן חקרתי את הנושא ביסודיות. במידה ואתה רוצה "ללכת" לפי הראש האמריקאי ולא לחפף על מנת לא להקנס. אתה תראה שבכרטיס ההצהרה שינתן לך במטוס יש פירוט של סוגי האוכל האסורים על הכניסה לארה"ב (פירות,בשר, תבלינים וכו)(הדיילת אפילו מסרה שהאוכל שנאכל במטוס גם אסור על הכניסה ובמידה ומישהו שמר משהו עליו להביאו אליה על מנת שהיא תזרוק אותו...) . מבחינה משפטית הם כיסו את עצמם כי בפירוט הם רשמו גם "אוכל", דהיינו כל מוצר בר אכילה אמור להיות מוצהר. במידה ותבחר להצהיר לאחר שתאסף את המזוודות תצעד ליציאה ששם יהיה נציג המכס ולידו מחלקת האגריקולטשר פנה אוטומטית לשם והם יעבירו את כל התכולה שלך (כולל תיק צד) ישאלו אותך אם הבאת פירות או בשר ויבקשו לראות את האוכל שהצהרת עליו, במקרה של הגבינות במידה ואין תווית באנגלית הם ישאלו אותך לגבי התהליך שהגבינה עברה (חימום/פסטור) ויבדקו במקביל בספר ההנחיות שלהם.

yonis

New member
תודה טלי,ממש מעדכן

אולי אגביל את עצתי רק ליינות ואקח את חברי הילדות שלי למסעדה צרפתית בניו יורק נמצא הרי שם את המאכלים הצרפתיים שהם שברו כבר את הראש להעביר לארצות ברית כי חוקי האמריקאים להכנסת אוכל נראים לי מעט קשוחים,,,,, מה שבטוח הוא שבשר הפרות האמריקאי נראה פחות משוגע מבשר האירופים אולי הם לא טועים בשמירת הגבולות שלהם,,,,,,,,

Mega Babe

New member
כלבלב הב הב

הריח תפוח ישראלי במזוודה של דודה שלי בשדה התעופה בל.א. והם לא ממש התלהבו מהענין עכשיו אני רעבה בגללך והגבינות מזל שעוד שבועיים בול אני בשווייץ לחם-גבינה-לחם-גבינה-לחם-גבינה וחוזר חלילה

tali KS

New member
לפי דעתי פשוט תבדוק באינטרנט

באתר שלהם אם סוג הגבינה שאתה רוצה להביא הוא "עביר". חבל לוותר, מי כמוני יודע מה זה לגור במדינה זרה ולהתגעגע לאוכל שגדלנו עליו.(או לחילופין פשוט לאהוב מוצר שלא נמצא בהישג יד) דרך אגב אני סחבתי 2 סוגי גבינות ואת הגבינה שהכי הייתה חשובה לי (צאן גליל) הבחורה אמרה לי שלא אוכל להכניס משום שלא ידעתי את תהליך ההכנה, אך היא ויתרה לי לאחר שאמרתי בפנים מאוכזבות שהגבינה חשובה להריון שלי... ושאינני חושבת שתנובה תייצר משהו שיזיק לבריאות האנשים במכוון. בסך הכל הגבינה יצאה ארוזה מבית חרושת והיא יכלה לראות שלא הגיעה סתם מהרחוב (לדוגמא גבינה שנעשה באופן ביתי ושלא ניתן לדעת באיזה תנאים הוכנה). בנוסף הייתה מאוד הגיונית כששאלתי אם להבא אוכל להכניס את הגבינה אם יהיה לי תיעוד הכנה באנגלית (לא שאני חושבת שתנובה יגדילו ראש וישלחו לי אחד כזה - שלחתי מייל למחלקת שרות לצרכנים ועדיין לא נעניתי) אז היא מסרה לי שבעיקרון כן... אמריקאים, לך תבין. לסיכום, עצם זה שאתה אמור לדווח על דבר אוכל לא אומר שיקחו לך אותו, הם בסך הכל רוצים להיות בשליטה - ובצדק.

אני הבאתי גם גבינה וגם יין ../images/Emo48.gif

בתכלס, אם מדובר במשהו ארוז אטום לגמרי, או באוכל מבושל (נגיד ריבה) הם בדרך כלל לא עושים בעיות גם אם מוצאים את זה.

ברוכה הבאה ליילה. רק ש...

שהפורום הזה לא יהפוך לפורום אמריקה אם תופס יעזוב (ואני מקווה שיישאר). אל תתנו לנו (האירופאים) להרגיש מחוץ לתמונה עם שתי מנהלות אמריקאיות. אנא דאגו לאיזון והתייחסות הולמת גם אלינו. ליל מנוחה!

ליילה

New member
אני מקווה מאוד שזה לא יקרה

הי ורד אנחנו לא מתכוונים להזניח אף אחד, לא את אירופה לא את המזרח, או דרום אמריקה וגם לא את אוסטרליה וניו זילנד להיפך, אני וגם עדי מאוד רוצות הלרחיב את הפורום הזה מעבר לגבולות, ואני חושבת שגם מתפקידכם אנשי אירופה, או כל מקום אחר לעזור לנו. כל דבר שקשור לאירופה ויעלה בראשכם שכדאי להתעסק בו, תעלו בפורום, אני מבטיחה לא להתעלם ולהתאמץ להתעדכן לעזור ולהשתתף גם בדברים שקורים מחוץ לארה"ב תודה על איחולי ההצלחה

ליילה

New member
כולם פה חברים רצויים

ואם תבדוק טוב, תראה שהזכרתי את אוסטליה וניו זילנד, כך שבוודאי שהם חלק מהעניין. מבחינתי כל ישראלי, גם אם הוא היחיד שקיים בטימבקטו הצפונית, תחת שלטון המחתרת, הוא חלק פעיל בפורום הזה, ונשמח לשתף אותו לעזור לו, ואולי גם לשלוח קצת נשק למאבק הצודק

NYboy

New member
אחרי שעוררתי את המהומה בפורום

לא נותר לי אלא לאחל בהצלחה למנהלת החדשה בפורום. ולהודות למנהלים הוותיקים עדי, ותופס (בתקווה שישאר כאן כמנהל).

ליילה

New member
תודה

על איחולי ההצלחה גם אני מקווה שיובל ישאר איתנו בכל מקרה, ברוך הנמצא

marsala

New member
../images/Emo48.gifיוניס ידידי מהריביירה

בארהב אוהבים יינות של שמות גדולים, אל תביא בנדול או קוט דה פרובנס,כי אף אחד לא שמע עליהם ואפילו אם תתעקש שמונה שעות שזה אחלה יין וזה בא מאיזור בו אתה גר,לא יעזור,הם רוצים סנט אמיליון,הו-מדוק,שאטו נף דו פאפ, וכדומה. שווה לברר מה החבר שלך שותה בד´´כ ,תיידע אותי לפני שאתה נוסע,אני אמליץ לך ! שיהיה סוף קיץ קסום ובשום ,בריחות הבושם מגראס והגבינות מ...רוקפור..(או מונסטר...אלללא ייסטר....) שלך מוש

yonis

New member
מרסלה ידידי מארצו של הרלוק,תודה לך

מסכים מאוד איתך,אביא כמה יינות מהקלסיקה המשובחת שאתה ממליץ,אבל אולי אסחב איתי כמה בקבוקים פחות מיודעים לעולם הרחב אבל מאוד מתורגלים על ידי כאן,כמו שאמרת בדיוק -איזה בנדול טוב או דה פרובונס,יש לי בניו יורק שבוע או שניים כדי לגלות לחברה שם את טעמי יין הדרום,אולי זה יתפוס, מבטיח לכתוב לך אם אני אצליח,,

למעלה