נעים להכיר

itaigalgal

New member
נעים להכיר

אני איתי, ואני סובל מתסמונת שמכונה "אספרגר קולנועי". קשה לסבול מזה ולהיות בן 18. אני לא מסוגל לראות סרטים עם חברים בגיל שלי בגלל שאני סובל מסטנדרטים גבוהים מדי ונטייה אובר-לנתח מה טוב ומה לא טוב בסרטים בזמן שכולם מסביבי אומרים "זה היה הסרט הכי אדיר אי פעם!!!" ומסתפקים בזה. אז חשבתי שאולי כאן בפורום שאוסף חובבי קולנוע אוכל למצוא פורקן לדעותיי הנחרצות.

ואשמח אם תעזרו לי להכיר סרטים. אני אוהב קולנוע, אני נהנה מקולנוע ואני נושם קולנוע אבל הבעיה שלי היא שלאחרונה קלטתי שלא ראיתי מספיק סרטים בחיי אז אני עושה לי מן השלמת פערים. מה שאני מחפש זה פשוט - אני מחפש סרטים שמביאים משהו ייחודי ושונה ושלא ארגיש כאילו אני רואה משהו שראיתי כבר הרבה פעמים בעבר. סוג הסרטים שאני הכי מתקשה למצוא הוא סרטים ש"יש בהם הכול" - זאת אומרת, סרטים שהם מצחיקים, מרגשים, כיפיים, שמחים, עצובים, ייחודיים ויצירתיים, הכול ביחד. אני חושב ש"אמלי" (הצרפתי והידוע) ו"נשר נגד כריש" (הניו זילנדי והקצת פחות ידוע) הם שני סרטים שאני מצליח לחשוב עליהם שמאוד ענו על ההגדרה הזאת בעיניי. אבל בתכלס, כל דבר הולך. נחשפתי לאחרונה, לדוגמא, לטוד סולונדז המדהים ונורא נהניתי, ככה שגם תכנים אפלים ומזעזעים הם אחלה. אני פשוט מאוד מחפש סרטים שעשויים טוב, סרטים מהנים, יצירתיים, מקוריים, שונים. מוזמנים להפציץ בשמות של סרטים שלדעתכם יכולים לענות לתיאור ה(יותר מדי) מפורט שלי.

מצטער אם זיינתי את השכל. אני באמת נוטה להסחף. מצד שני, אם אתם רשומים בפורום סרטים וקולנוע, אני פשוט אניח שכולכם ככה ואשמח שמצאתי אנשים דומים לי.

תודה רבה!

GK_FF

New member
הודעת פתיחה מפוארת...

אהבתי את התיאורים, הזכרת לי נשכחות עם התחושות שלך (היום אני הרבה יותר מוקף חברים אוהבי קולנוע משהייתי כשגיליתי את אהבתי לתחום) וגם דוגמאות הסרטים שנתת מעולות גם בעיני. כמה המלצות מצומצמות ומשובחות לסרטים שהייתי מגדיר אותן חובה על סמך הודעתך:

Laputa: Castle in the Sky אם אתה מתעניין בז'אנר ההרפתקאות והפנטזיה
Death Proof של טרנטינו אם אתה מתעניין בקולנוע נסיוני
Mulholland Drive מאותה סיבה
The Miracle Woman של פרנק קאפרה מ-1931 כי זו צפייה לימודית באותה מידה שהיא מרגשת ומהנה

itaigalgal

New member
תודה רבה! אנסה את ארבעתם

וכמובן, אם בכל רגע יעלו לך בראש עוד סרטים שנשמעים מתאימים מוזמן להוסיף. כמה שיותר, יותר טוב. יש כל כך הרבה סרטים שאי פעם יצאו שזה כל כך קשה להתמקד, ככה שכל שם שימקד אותי עוזר לי מאוד. :)

GK_FF

New member
חח אבל יש אין סוף סרטים שאני יכול להמליץ לך..

הנה עוד שלושה בשלוף.. ואלס עם באשיר, דוגוויל, ali: fear eats the soul...

CallMeCavanaugh

New member
נשר נגד כריש

משם הסרט אני מצפה לסלאשר סוג ז'. איזה מין סרט זה בעצם?

ואם אתה מחפש סרט שיש בו הרבה דברים שונים, אני ממליץ על אינטרויסטה של פליני. אומרים שרצוי לראות דברים אחרים של פליני לפני שרואים אותו, אבל אני דווקא התחלתי את פליני איתו, והתרגשתי כמו שלא התרגשתי מעולם בסרט - אבל זה בגלל שהוא עושה משהו ספציפי שאני מאוד אוהב ביצירה באופן כללי, והוא להיות מודע ולהתייחס לפורמט שבו הוא נוצר.

Colfax

New member
את "לילות בוגי" ראית?

אם לא, אז אתה חייב לראות אותו. הוא בדיוק עונה לתיאור שציינת.

סרטים אחרים שהם מצויינים בעיניי, שיכולים להתאים להגדרת "סרט שיש בו הכל":
- "שיקאגו" (2002)
- "טיטאניק" (1997)
- "רוקד עם כוכבים" (1997)
- "ממבו איטליאנו" (2003) (בטח לא שמעת על הסרט הזה אבל כדאי לך מאוד מאוד לראות)
- "עיניים עצומות לרווחה" (1999)
- "Cold Mountain" (2003)
- "אקזיסטנז" (1999)
- "סיפורו של אביר" (2000)
- "The Crowd" (1928)
- "קאובוי של חצות" (1969)
- "Shallow Grave" (1994) (עוד סרט שאתה פשוט חייב לראות)
ויש עוד הרבה הרבה סרטים שאני יכול לנקוב בשמם, אבל באופן כללי חפש כל דבר שוודי אלן עשה. הוא עשה לא מעט סרטים מצחיקים, מרגשים, כיפיים, שמחים, עצובים (כשחושבים על מה אלן מנסה לומר באמצעות סרטיו אז זה יכול להיחשב גם כעצוב), ובטח שייחודיים ויצירתיים.

aשרון

New member
היי איתי....

ברוך הבא לפורום ,
הרצון שלך לאכול סרטים גורם גם לי לרצות לראות סרטים, הנה כמה המלצות שיש לי בשבילך :

21 גרם
רקוויאם לחלום
מלהולנד דרייב
משחק הדמים (רמבו 1)
הציפורים (היצ'קוק)
חלון אחורי (היצ'קוק)
פסיכו (היצ'קוק)
החבל (היצ'קוק)
39 מדרגות (היצ'קוק)
הדיקטטור הגדול (צ'פלין)
דוקטור סטריינג'לאב (קובריק)
מלתעות (של שפילברג)

aשרון

New member
אהה, ושכחתי גם את...

אקספרס של חצות
חומות של תקווה
ללכת שבי אחריו
אני והחבר'ה

ואני גם ממליץ לך על סדרת הטלוויזיה 'זיווגים' מבית ההפקה של ה- BBC שיצר סיבן מופט .
ארבע עונות נהדרות על סקס ויחסים .

timboy123

New member
ברוך הבא!

לא נשמע שהטעמים שלי ושלך דומים זה לזה, אבל תמיד נחמד כשבאים אנשים חדשים לפורום, במיוחד כשהם נשמעים מעניינים כמוך.
שוב-ברוך הבא!

Zarniwoop

New member
The Vicious Kind

אני זוכר יצאתי מהסרט הזה עם מה שתיארת פחות או יותר.

mrpink3

New member
אם המצב שלך כה קשה עד השאלת מונח

ממחלת האוטיזם, נראה כי לא נותר אלא לתאר את עצמי כלוקה בגידול 'סרטן קולנועי' ושאני משתמש בקהילות אלה כדי לגרד פעם אחר פעם את גבעותיו
הגובהות בשינה אחר שינה, תמיד גדול יותר, תמיד מוגלתי יותר, ואחרי כל
פיצוץ חובבני רק נהיה מגעיל יותר.

gavrik

New member
תנסה את paris, texas

סרט איטי ויפה של וים ונדרס מ 1984
ועל הדרך גם את השיר הישראלי ששואב קצת השראה מהסרט

למעלה