נס חנוכה שלי

• פותח הנושא ddh1
  • פורסם בתאריך

ddh1

New member
נס חנוכה שלי

רציתי לשתף אתכם בנס חנוכה שלי (שלנו) שהיה לפני שנתיים בדיוק. הסיפור ארוך- אני מזהירה לפני 4 שנים אבי סבל מכאבים עזים ביותר בגב. הוא הגיע לטובי המומחים בארץ ו לאחר כל הבדיקות האפשריות,אף אחד לא ידע לומר ממה הוא סובל. היו אפילו רופאים טובי לב שהציעו לו לקחת כדורים נגד דיכאון או ללכת לפסיכיאר..... ממש במקרה, גילו במפתיע באחד ה C.Tמיני רבים שעשה, גידול גדול מאוד באבי העורקים ליד הלב. מצד אחד שמחנו מאוד שסוף סוף מצאו מה הבעיה. מצד שני בעיה לא קטנה. הגידול התפשט גם למעיים ולקליות ובאמת לא חסר. אבא היה המקרה ה-11 בעולם שהגידול במקום כזה. ( מה לעשות הוא אדם מיוחד.....)
בכל אופן, אף אחד לא הסכים לעשות ניתוח בסדר גודל כזה וסיכון כזה. מה שנשאר זה או עוד כמה חודשים לחיות, או ניתוח שגם בו אין הרבה סיכויים להצליח- בגלל המורכבות אבל יש 10% שאולי יצליחו. לאחר התיעצות עם רבנים ובהחלטה אמיצה ביותר, אבא החליט ללכת על ניתוח.רצינו את הרופאים הטובים ביותר לקחת באופן פרטי. ולשלם כמה שנצטרך. וראש מחלקת כירוגיה של איכילוב ניתח אותו בלי שום תמורה יחד עם עוד 13 פרופסורים ידועי שם ו-10 מומחים. הניתוח ארך 13 שעות. ומי שמכיר את חדר ההמתנה שם יודע, שהכיסאות מברזל הקרות והקשות אינם מוסיפות טוב ללחץ ולכאב..... לאחר 13 שעות אבא יצא. ואמרו שהניתוח הצליח. לא אלעה אתכם בפרטים.. אבא התאושש אבל שבועיים לפני חנוכה היתה לו קריסת מערכות ואף אחד לא האמין שהוא יצא מזה. בנר חמישי של חנוכה אבא נולד מחדש... התעורר וחייך . כבר הרבה שנים שאבא ממש מתגעגע לטעם של עוגה שאכל באלג'יר, ארץ הולדתו. לעוגה קוראים הרוסי- בתרגום חופשי. שאבא נכנס לחדר ניתוח אמרתי לו שכשהוא יחזור לעצמו בלי נדר אני אכין לו את העוגה. ואתמול הכנתי אותה. אז תמונה ממה שהכנתי אין. אלא רק ממתכון באינטנרט. אבל שווה ביותר.נאכלה עד הפירור האחרון והיו קיטורים למה אין עוד. אז תודה לכל מי שהגיע עד לפה ולמי שמאותגר- המתכון לפניכם. אזהרה: העוגה אינה לבעלי לב חלש, או אנשים בדיאטה, חנוכה שמח
דינה

יוכי68

New member
מי שמתבונן מגלה מידי יום ניסי ניסים

אני שמחה שהכל עבר בשלום ואביך זוכה לאכול ממטעמייך......מה זה הרוסי? מהו המתכון?

חנהפ

Active member
כמה מרגש, שיזכה הוא ביחד אתכם

לעוד הרבה שנים טובות בבריאות מליאה

חנהפ

Active member
העוגה שהכנת

היא בעצם וריאציה על עוגה רומנית ידועה בשם אלקזאר

cial 1

New member
../images/Emo138.gifחג.אורים.שמח..DDINA ואריכות.ימים.לאבא

לאבא שלך היה נס חנוכה ביום החמישי להדלקת הנר.ולא אני מאחלת ארכות ימים והרבה בריאות. אני נולדתי בנר השלישי לחנוכה. נכון לא תמיד התאריך. יוצא לנו תואם לתאריך הלידה. אבי יש לנו שנים שכן וכך היה אני נפצעתי קשה. מדובר בשברים. והיה ונתחו אותי רק גדי לשפר את מצבי. נכון גם הייתה חוות הדעת לא מתאימה. אבל כך היה והחלום הגדום שלי גם בא וגם מתממש אני לא הבנתי את משמעות פציעתי אבל ידעתי שאני אתהלך עוד במחלקה האורתופדית. וכך היה החלום עם אדם שכן בשם ניסים. בא אלי ואני עוד בחלום עם הרבה פשרות והוא עליו השלום הצדיק רבי מאיר בעל הנס. ואני כן בסדר וכן מבקרת במחלקה בכוח הנס. ושמי בבית החולים רמב"ם נס רפואי גם. ובמער נכון חד א מודה לאל יום יום. על העוגה
אחתי מכינה אותה גם בחג פסח. ובתחתית קמח מצה מעורב עם אגוזים תחנים. אימי מאלג'ר והאב זל ממרוקו. כך שנהננו מכמה גוונים של הוכל ובכלל. הרבה אושר לך חמודה דינה
את מאוד אמיצה גם אני. כי זה סיפור של כול העם להאמין בנסים
ונפלאות שוב חג חנוכה מתוק. והאור תמיד ישנו רק צריך לחפש אותו ומיד לחבק
בו. כמו אחוזה. חני

ddh1

New member
תודה רבה לכולכם

ולך חני יקרה, יום הולדת שמח! הרבה אושר ואור

דינה יקרה! סיפור מקסים ומרגש! הרבה בריאות

ושמחה עד 120 שנה!!! חני! מזל טוב ליומולדת!!!

cial 1

New member
תודה מתוקה גולדה מאיר1

על פי הלוח העברי זה מחר בעזרת השם עוד כמה דקות ועל פי התאריך הלועזי כאן בעזרת השם זה 12.12 אז יש לנו עוד כך וכך מהזמן ואני מודה לך על הברכה . נכון זה מהול בסיפור חיי אבל זה בדר ועכשיו הכני קצת שפינג' ומיד מעסתי בזה ושאר הבצק הרך הוספתי לו עוד קמח ועוד מכול ההרכב ללחם וזה יצא מאוד משובח מקומח ולא עם ביצה תמיש אוהבת לשנות ולא אוהבת הרבה שמן כול הבלן החג על השמן הארומה בתוך ארובה של שמן מהשכנים מהכול ממש זיהום אביר? על ארחי 6 שפינג'א שיצא לי כמו נינג'א? הלכתי לחפש שמות של תבלינים מרטקאים אין הרבה יש בראש יותר אני יכולה לתת כאן לגוגל? כי יש לנו המרוקאים כמה סוגים של קוסקוס יש אחת מאוד קשה לאכול למי שלא אוהב. אבל זה טעים מאוד השם זה ..(..שאקשו דלעשוב.) אגב זה גם עוזר לפוריות כי המרכיב של התבלינים מאוד חזר וחם ואני מכינה את את ממש גורמה ואני גם מתגאה הרבה בזה הכול אצלי בעידן החדש כמו פה יש אשפיות . ראי גולדי כאשר היה פעם לגדל 11 ילדים לא היה גורמה או בורמה? היה לדעת לבשל לכולם טוב וחשוב. רגע היה גם מסיבות ביום רק לנשים בלבד הרי האב היה לרוב מביא את הפרנסה לבית והם היא עקרת בית לכול דבר. הכול היה מבורך מהבורא עולם לא היה חסר הרבה. תמיד מודים לבורא עולם. עכשיו המסיבות זהממש כמו באמריקה כול אחת מכינה משהו? וביחד המסיבה עולה יפה וכך היו זמנים. כן גולדי .והיפה בזה שאת לומדת מכול אחת ואחד כך והיום אנחנו רק בתפוז משתפים אחד שוב לשני וזה תורם הרבה. בהרגשה בכלל בחיים. אני הולכת לנומי לילה טוב אם את כאן ואם לא אז מחר יהיה לך הכי מנעים כאן עם המגילה שלי. מה לעשות לא מדברים על הקו אז כותבים על הרשת? חני באהבה לך לכולם כאן

יפית מן

New member
בוקר אור חג אורים שמח

מתכון לפשטידה פיקנטית,ומהירה החומרים 6 בצלים גדולים 1/12 כוסות אפונה קפואה 2 כוסות קמח 4 ביצים כוס שמן קנולה 11/2 כוסות מים 1 אבקת אפיה כפית מלח פלפל שחור 1 כף אבקת מרק בצל החומרים לציפוי 1.1/2 -2 כוסות פצפוצי אורז אופן ההכנה: קצצי את הבצלים,הוסיפי את שאר החומרים,וערבבי היטב העבירי לתבנית משומנת בגודל של 20+30" ס"מ או לשתי תבניות מאורכות,או לתבנית שקעים- פזרי את הפיצפוצים על הפשטידה ואפי כ-45 דקות בחום בינוני כ-180 מעלות הפשטידה טובה בהקפאה, הפשירי על גבי פלטה בתיאבון..

יפית מן

New member
גלילת אטריות וירקות טעיםםםם

תוספת חגיגית למנה עיקרית החומרים: 200 גרם איטריות דקות (לא מדי) 3 כפות שמן 2 פלפלים צהובים 2 פלפלים ירוקים בהירים 2 גמבות 2 בצלים גדולים 2 גזרים גדולים 4 ביצים קורט מלח פלפל שחור 2 קישואים אופן ההכנה: קצצי את הבצלים,אדי אותם עם שמן על להבה, נמוכה תוך כדי בחישה ,מדי פעם עד להזהבה. -חתכי את הפלפלים ,והקישואים לרצועות דקות,גרדי זס את הגזרים,הוסיפי את הירקות, והמלח לסיר הבצלים ואדי עוד כ-10 דקות-12 דקות תוך כדי בחישה על להבה בינונית -בשלי את האיטריות במים לפי הוראות היצרן -סנני את האיטריות ,ערבבי בסכלי את האיטריות,הירקות,והביצים.,ערבבי ושפרי התיבול לטעמך. רפדי תבנית תנור גדולה בניר אפיה,משומן קלות,שפכי את התערובת,לתבנית ואפי 30-40 דקות עד להשחמה קלה גלגלי את העיסה האפויה לגלילה תוך שחרור זהיר של ניר האפיה. קררי מעט ופרסי לפרוסות,הגישי חם הגלילה טובה גם בהקפאה יוצא נהדר

למעלה