נס חג החנוכה

sonde

New member
נס חג החנוכה

נכון חנוכה כבר מאחרינו - אבל ההודעה על דבר דואר הגיע ביום שישי כך שזה עדין נחשב לחנוכה.
סיפור המעשה:
לפני כ- 10 חודשים השקעתי בפרויקט של המשחק Vanuatu באתר indiegogo (המקבילה האירופית של KICKSTART).
לא היה מדובר במשחק חדש אלא במשחק שהוצג כבר בתערוכת אסן 2011 וקיבל אהדה רבה, והמפיק-יוצר של המשחק רצה להפיק גרסה אוניברסלית שתכלול חוקים באנגלית ולכן פנה למשקיעים מבחוץ.
בהתחלה הכל היה נראה מבטיח, עד שלפתע הבחור היקר נעלם מהשטח, לא עדכן את המשקיעים בהתקדמות הפרויקט ובפיגור שהחל להיווצר, שמועות החלו לרחף שהבחור ברח עם הכסף ואין סיכוי שנראה את המשחק אי פעם.
הפרויקט הוקפא על ידי אתר indiegogo, בעקבות תלונות של המשקיעים, מספר פעמים ולאחר בירור עם היוצר נפתח שוב ונסגר וחוזר חלילה.
שני דברים מדהימים קרו במהלך שלושת החודשים האחרונים, לפתע ניתן היה להשיג את המשחק בחנויות המשחקים (למרות שהמשקיעים לא קיבלו אותו עדין) ובנוסף הבחור הגיע לאסן 2012 ומכר את המשחק שם.
אנשים שדיברו איתו קיבלו תשובה שאשתו במצב בריאותי לא טוב, שחברת ההפקה עשתה לו בעיות והעדיפה להדפיס דברים אחרים וכו'
בסוף של דבר קיבלתי את המשחק היום, והמדהים מכל הייתי צריך לשלם על זה עמלת טיפול של הדואר (35.1 ש"ח) למרות שערך החבילה המוצהר כולל משלוח רק 65$.

מסקנה:
אני מתכונן להמשיך ולהזמין דברים מאתרי הזנקה, אלא שאני מתכונן להקפיד שמדובר בחברות גדולות ומבוססות ולא אנשים פרטים בעלי חברה קטנה ללא גב כלכלי רציני.

regex

New member
מוזר - לא חשבתי שמשלמים אגרת רישום במקרה...

של דואר רגיל

הקטגור

New member
זה ממש מוזר

אני מציע לבדוק את זה שוב.

35.1 ש"ח זה מספר ידוע לשמצה של EMS - זוהי עמלה שהם גובים ממך על שום דבר ובלי קשר לכמה שילמת משלוח על החבילה על זה שהם כבייכול הצהירו עבורך על הדואר מול המכס.

יש לך מזל שלא היית צריך לשלם מכס בפועל: אם כן אז העמלה הייתה קופצת ל- 128 ש"ח עבור EMS + כמה שהמכס החליט לגבות עבור מדינתנו המפוארת...

זה נשמע לי ממש ממש *ממש* לא סביר שבמקרה המחיר הזה של 35.1 ש"ח "עמילות מכס" וזה לא EMS...

אגב, אני דיי בטוח שהעמילות הזאת אינה חוקית...

Golden Egg

New member
חברות גדולות לא צריכות "הזנקה"

קודם כל, אני שמח שקיבלת את העותק שלך.
רציתי להבהיר שני נושאים, INDIEGOGO הוא אתר CROWDFUNDING קטן אשר אינו מודא ובודק (וגם לא מגבה את התומכים במקרה של כישלון) את הפרויקטים שהוא מציג בו. על כן מדובר באתר מסוכן ושולי (גם בסכומי הגיוס וגם במספר התומכים בו).
דבר שני והחשוב מכל, רוב האנשים כאן מפספסים את ההעיקרון והייחוד באתרי הזנקה. הם מאפשרים לחברה קטנה או יוצר להציג משחק או יצירה שהוא לעולם לא יכל להפיק ו/או לשווק. רוב המשחקים האלה ישארו בגדר פרסים לתומכיהם ולא יזכו להצלחה מסחרית.
החברות הגדולות שנכנסות "להזניק" משחק (שכבר בפועל פיתחו ולפרקים אף הפיקו) הוא למעשה הפיכת אתר ההזנקה לאתר הזמנות מראש (PRE-ORDER) מאוד יקר ולא משתלם. הם לא זקוקים לכסף שלכם ולא זקוקים לתמיכה שלכם.
הדברים לעיל מכניסים לתחום "רוכשים" ולא "תומכים" וגורמים לעסק הזה להפוך לדבר מסחרי ודביק.
אני לא אוהב אכזבות והשקעות לא טובות אבל אני רוצה להאמין שיש משחקים ומפתחים שראויים לתמיכה כספית על מנת שיוכלו להוציא לאור משחקים לא שגרתיים.
זה מבחינתי כל הקסם והמשיכה לאתרי CROWDFUNDING.

regex

New member
צודק - KS הפך ברובו אתר שמאפשר לחברות מבוססות

לפתח משחקים ללא השקעה ראשונית - וזה בכלל לא מה שזה אמור היה להיות.

ymdv

New member
Vanuatu - משחק מצוין !

אחרי הכל, מה שחשוב שקיבלת משחק מצויין.
אני לא נוטה להתלהב ממשחקים חדשים וטרנדים חולפים, אבל זה באמת אחד הטובים שראיתי לאחרונה, ואולי הטוב שבהם...אני מיד קניתי.
יש שם מנגנון מיוחד של ביצוע פעולות ע"י דיסקיות ששמים בשורת פעולות, אך בתורך אתה יכול לבצע רק פעולה בה יש לך את מספר הדיסקים הרב ביותר, ואם אין לך פעולה שכזו עליך להסיר את הדיסקים ללא ביצוע הפעולה מאחת המשבצות.
הדבר יוצר מערכת של שיקולים - האם עדיף מעט פעולות אבל שהסיכוי לבצען גדול יותר? או יותר פעולות עם סיכוי אך עם הסיכון שלא יהיה לך רוב לביצוע בזמן שתצטרך אותם, כמובן שיש אלמנט משמעותי של "חסימות" למניעת פעולות של היריב, וכן ביצוע הפעולות בסדר הנכון לך לטובת מיקסום ההשפעה שלהן.
בקיצור משחק שנראה קליל אבל הוא עמוק ומעניין.

למעלה