נס גדול היה פה

ג ל ע ד א

New member
נס גדול היה פה

למרות שחנוכה עבר מזמן, ופסח עוד מעט בפתח, קרה לי נס וקיבלתי תבניות כדוריות.
הן מורכבות משתי תבניות פוליקרבונט שמתחברות עם מגנטים.
השאלה היא איך משתמשים בהן (סוגרים את המגנט ואז ממלאים את השוקולד דרך החורים ומרוקנים, או שעושים כל תבנית לחוד ובצורה זריזה לפני שמתייבש מחברים).
צד אחד נשאר פתוח מלמעלה. האם סוגרים אותו? אם כן, איך עושים זאת בצורה יפה?
איך מפרידים את הכדור מהתבנית בלי שהכדור יישבר?

אודה לתובנות מכל מי שיש לו כזאת תבנית.
חג שמח,
גלעד

motip3

New member
אין לי תבניות כאלו, אבל עד כמה שידוע לי

אמורים להכין כל תבנית בנפרד ולפני שהשוקולד מתקשה לחבר אותן. ההוצאה צריכה להעשות בזהירות. כאשר אם השוקולד מטופרר כהלכה הכדורים אמורים להפרד מדופן התבנית. החור שנשאר נועד למילוי הנוזל (ליקר) ואח"כ סוגרים את הפתח עם מעט שוקולד.... שוב, הכל מידע תאורטי ולא מניסיון ויכול להיות שאני טועה. בכל מקרה תתחדש על התבניות.

ג ל ע ד א

New member
הפתח בראש הכדור אינו קטן

ולכן לא נראה לי "שסוגרים את הפתח עם מעט שוקולד" כמו שכתבת.
נראה לי שזאת התבנית שמיה עשתה את הטראפלס המושלמים במפגש.

נס גדול יהיה אם תצליח לעבוד איתה...

מתנצלת שאני מקלקלת את השמחה..גם לי יש את התבנית הזו, מאוד התלהבתי כשקנו לי אותה בחו"ל ומאוד ביוקר, אך רק אחרי שהגיע גיליתי מה יעודה..
זו בעצם תבנית שמיועדת לעבודה של מכונה וקשה מאוד לעבוד איתה ידנית,
תראה שיש חורים כאלו בתבנית עצמה, שם המכונה אוחזת אותה, מזריקה כמות מדוייקת של שוקולד, מסחררת אותה במדוייק כך שהשוקולד מתפזר שווה מסביב , בלי לזלוג מהחור וליצור צינור עודף, ואז מתקבל כדור למילוי,
ידנית אפשר לנסות לייצר כדור חלול, אך לפחות אצלי, שום נסיון לא הניב תוצאה שקרובה באיכותה לכדור קנוי.
אתה כן יכול להשתמש בה ליצירת כדורים לטראפלס ולמלא אותה בגנאש, לייצב ואז לצפות בשוקולד, זה יוצא לא רע.
ולא, זו לא התבנית שהשתמשתי במפגש, אלא בתבנית שוקופלקס שעשוייה מסיליקון.

ג ל ע ד א

New member
אז יש כאן אתגר

יש לי מחשבות איך לעבוד איתה בצורה שתניב תוצאה מתקבלת על הדעת.

לא הבנתי את הקטע של הטראפלס.
איך אני משחרר את הטראפלס מהתבנית. הרי טראפלס שונה משוקולד. שוקולד נפרד מהתבנית כאשר הוא מתגבש. טראפלס ידבקו לי (?)
לא ככה?

לאחר הקפאה הגונה הם יפרדו מהתבנית

זה אכן לא היעוד שלה, ושימוש כזה גם יצריך שטיפה כל פעם
מה שיפגע בברק אם בכל זאת תרצה להכין שוקולד נטו.
אשמח אם תמצא טכניקות לעבוד איתה, יש לי שתיים כאלו מובטלות במגירה...:)

מני.ת

New member
השתמשתי בתבנית כזו בעבר

וגם שמתי תמונות, אבל לא הצלחתי למצא אותן, זה היה לפני כמה שנים טובות.
העבודה היתה מאד מסורבלת בשבילי. כמו שמיה כתבה התבנית לא מיועדת לשימוש ביתי אלא עם מכונה.
הדרך שלי היתה שימוש בשוקולד דליל ומועשר כהלכה בחמאת קקאו, מילוי התבניות המחוברות עם מזרק גדול, וריקון תוך כדי תנועות סיבוביות. גם את המילוי הייתי צריך לעשות עם גנאש נוזלי באופן יחסי וגם חמים יותר מבדרך כלל. את התבנית, לפני המילוי קיררתי מעט במקרר בכדי לא לפגוע בטמפרור של השוקולד (למרות שהגנאש לא היה חם מדי , לא רציתי לקחת שום סיכון).
הבעיה הגדולה והאמיתית היא שבעצם הסגירה של הגנאש, אתה יוצר "רגל" ואין מה לעשות נגד זה.
בסך הכל יצא פרלין מדהים עם קירות מאד דקים ומילוי שמתפצלח ומתפזר בחלל הפה יפה מאד.
לא חזרתי על הנסיון שנית.... ולא בגללה התוצאה ,אלא בגלל כאב הראש שבהתעסקות.

ג ל ע ד א

New member
תודה על התגובה

אני מתכנן לסגור בעזרת מרציפן.
אם יצליח אני אפרסם את כל השלבים.
התעסקות עם זה - בשבוע הבא, במהלך החג.

motip3

New member
לא חושב שזה רעיון טוב

מרציפן הוא בסופו של דבר 50% סוכר. בהנחה שמש שיש לך בכדור זה בעיקר נוזל הרי שמהר מאוד הנוזל ימיס את המרציפן ויזלוג החוצה.

ג ל ע ד א

New member
בכדור אני הולך לשים גנאש רגיל ולא נוזל.

לכן מרציפן יעבוד לדעתי.
אל תשכח שאני לא צריך חיי מדף ארוכים.
שבוע, ואין לי כדורים.

מני.ת

New member
ועוד נסיון שעשיתי בזמנו.

הפעם עם קונכיות קצת יותר עבות (השארתי את השוקולד על השייש לדקה (בכדי לתת לקבל דפנות יותר עבות) לפני שהפכתי את התבניות.
מילאתי באייריש קרם ! בערך שלושת רבעי כמות של הכדור ואז סתמתי עם שוקולד. בהפרדה של התבניות, כדור או שניים נזלו , אבל היתר הצליחו וכך קיבלתי כדור שוקולד תמיד למראה, אבל כשנוגסים בו נשפך הליקר בחלל הפה. צריך להזהיר את הטועמים לא לתת נגיסה בכדור אלא להכניס את כולו לפה. לפחות מסיבה זו , זה פרלין בעייתי.

מני.ת

New member
מאד אהבתי את הרעיון

מאחר וכך אפשר להוריד את הרגל מהמרציפן בקלות ומקבלים פקק מושלם. מאד מקורי ומעניין.
אל תשכח שהגנאש חייב להיות פחות צמיגי בשלב הכנסתו לכדור, אחרת תהיה לך בעיה להחדיר אותו פנימה דרך החור.

emma25

New member
חג שמח לכל חברי הפורום לגבי התבנית

היה בעבר דיון על התבנית הזו . לי ולמיה יש את אותה תבנית ואני הצלחתי למצוא פתרון שגם הוא לא היה פשוט . אך עבד הצמדתי לפתח פיית סקשן ( כמו אצל רופא שיניים ) שם אני עובדת ....וזה מנע את שאריות השוקולד בפתח הכדור. אך גם זה לא היה פשוט הכנסתי את השוקולד דרך הפתח העליון וסובבתי את התבנית ע"מ להגיע עם השוקולד לכל חלק בכונכית הכדור ,בחלק זה יצא בסדר כי השוקולד לא הספיק להתגבש לפני שהוצאתי אותו ובחלק זה התגבש ולא יצא החוצה ,למרות שדיללתי בחמאתקקאו ועבדתי הכי מהר שיכולתי בקיצור כמו שמיה אמרה תבנית בעייתית .... תנסה לצקת בה גנש לטרפלס כמו שמיה הציעה חג שמח

למעלה