שבת שלום עברתי בזמנו הדרכת 4x4, אבל מאז אני לא זוכר הרבה לגבי הילוכים. מישהו יכול להזכיר לי לאיזה תוואי שטח אני צריך לשים איזה הילוך? (ייתכן ואני אצטרך לבצע נסיעה קטנה באיזור פלמחים)
לא יוציא אותך אם תשקע בקטע החצץ בו המים נוגעים בחוף. לגבי נסיעה בחול, כדאי להפחית אויר ובכך להגדיל את שטח המגע בין הצמיג לקרקע, ומטבע הדברים לשפר את האחיזה בקרקע.
בכל דרך שלא היית נוסע בה ברכב הפרטי הנעה קידמית שלך תשלב ל 4X4 ואם יש ספק אז תשלב. שילוב ל 4X4 נעשה לפני הכניסה לשטח ובטח ובטח לפני שאתה מגיע למכשול ולא כאמצעי לחילוץ. בהנעה 4X4 אתה מפזר את השחיקה והעומס על 4 גלגלים, מוריד המון עומס מהגיר ומשפר את אחיזת השביל וההתנהגות של הרכב אז מה איכפת לך לשלב?
כשאני נוהג בשטח. פעם קדימה פעם הצידה...... אין חוקים. ברמת העקרון, בחול עמוק עדיף הילוך כח שמאפשר תאוצה ואנרציה. באדמת טרשים, מדרגות בולענים או השד יודע מה, עדיף הלוך כח חזק יותר. בירידות חדות עדיף הלוך כח מקסימלי שמוסיף בלימה ומונע דרדור, פרפור וזריקת זנב הצידה. נראה לי כמו ללמוד שחיה בהתכתבות אצל מציל ידוע. (סוף סוף סוף קפץ לים תוך שניות הוא נעלם, שנים אליו קפצו מייד, טובעים השניים מין האחד