נסיעה ראשונה

K i R i

New member
נסיעה ראשונה

הרגע חזרתי מנסיעה ראשונה.. היה לי קצת קשה להתרגל לאוטו החדש - למצוא את האיזון בין הקלאץ והגז ונכבה לי האוטו מדיי פעם.. מקהלות של צפירות נשמעו מאחורי!!! בחיים שלי לא שמעתי אנשים כל כך חסרי סובלנות!! זה היה מאוד מלחיץ.. זוכרים במקרה את הנסיעה הראשונה שלכם? זה נורמלי?

מה לעשות? תמיד כשכבה האוטו

או משהו אחר גורם לאוטו לנסוע יותר לאט יש את חמום המוח התורן שמצפצף. היום, לדוגמא, מישהו צפר לי כמו מצ'וגע רק משום שנסעתי לאט בעקבות 2 רכבים אחרים שנסעו מימין לקו הפרדה רצוף אחרי רכב לימוד נהיגה. היתה במקום הגבלת מהירות ל-40 קמ"ש.

בארי

New member
לא מתייחסים לצופרים מאחור...

הם יכולים להמשיך לצפור.

זאב זאב

בגלל כאלה, כנראה, גם כשהשימוש בצופר מוצדק הרבה פעמים לא מתייחסים לצופר, או מקסימום מזכים אותו באצבע משולשת.

K i R i

New member
נהגים בארץ

חסרי סבלנות, ואני מתארת לעצמי שרוב תאונות הדרכים הם בגלל תכונה זו.

בארי

New member
מתרגלים לנהיגה ללא מורה...

אני מאוד ממליץ לך,לגשת עם האוטו למקום נטול רכבים וללמוד לתפעל את הרכב בצורה פחות חוששת. לדעת למצוא את נקודת החיכוך של המצמד והמנוע. לדעת להתרגל בעצם לאי נוכחותו של המורה לצידך. כאשר הקרובים אליי הוציאו רישיון,לקחתי אותם לאיזור תעשייה בשבת,כאשר הוא שומם וריק,כך הם בעצם החלו דרכם בכביש. המלצה גם עבורך.

K i R i

New member
תודה על ההמלצה ../images/Emo140.gif

רעיון מצוין! אני אלך למקום שומם בפעם הבאה..

Blue Men1

New member
הפתרון פשוט

תני להם לצפצף ולהתפוצץ! את תשמרי על קור רוח ואל תכנסי ללחץ. כאילו יש לך את כל הזמן בעולם... ושכולם ימותו מעצבים או מקנאה.... מנסיון אישי זה הפתרון...

המלצות

דבר ראשון, באמת מומלץ לבצע מספר טוב של נסיעות באזור שומם רק כדי להתרגל מבחינה טכנית לרכב הספציפי שאת נוהגת עליו. דבר שני, אני ממליץ להציב באופן ברור את השלט "נהג חדש" בחלון האחורי, ולא לזרוק אותו מאחורה סתם, אלא לתלות אותו גבוה מספיק וברור. שלט טוב גורם למרבית הנהגים להתחשב ברכב שבו נוהג נהג מתחיל וחדש. זה בדוק

Blue Men1

New member
קשה לי לראות התחשבות משמעותית בכביש

יש כ"כ הרבה מטומטמים שזה פשוט משגע... עוד לא נהיה ירוק האור עדין כתום אדום וכבר מאחורה צפירות כמו אחרי משחק כדורגל...

isra533

New member
מענית שזה תמיד הם הנהגים

תמיד ההתיחסות היא אל "הנהגים ההם", איפה כל אחד מאתנו נוהג, לא בארץ? אנחנו זה לא "הנהגים ההם"? אם נתחיל לראות את השגיאות שלנו, של כל אחד לעצמו מבלי לחפש את שגיאות האחר, התמונה בכבישים תשתנה. אנחנו תמיד מצפים שהאחר ישתנה כאילו אנחנו מושלמים, אף פעם לא טועים, אף פעם ךא עוברים עבירות תנועה. האחריות של כל אחד היא לעצמו ולא לנהג האחר. כדאי כבר להפסיק לחפש את שגיאות כל הנהגים מסביב ולתחיל לחשוב איך אני יכול לשנות את המצב בנהיגה שלי.

פרטנר

New member
העניין הוא

שאני לא מחפש את השגיאות של "הנהגים ההם" כי הם פשוט כל הזמן בנמצא. ולגבי הנהיגה שלי עצמי , אני כל הזמן חושב על הפעולות שאני עושה , אני "חי" את הנהיגה , ולמרות שאני לא חף מטעויות (כולה בנאדם) אני לא חושב שיש צורך בשינוי מצב הנהיגה שלי. כך שאני מאמין , שהנהיגה שלי היא לא הנהיגה השכיחה , ולמרות שישנם לא מעט נהגים שיתפסו "טרמפ" על מה שכתבתי, ויטענו שגם הם לא הנהג הממוצע, אני עדיין מרשה לעצמי לטעון כך. אבל כמובן שהרעיון הכללי נכון, ויש להתבונן במראה לפני שמפנים אצבע מאשימה לאחרים.

רק דבר אחד קומם אותי

האצבע המשולשת לא במקום . לא במדינה כמו שלנו שאנשים נרצחים בחוף הים בגלל ויכוח על כלב . התעלמות חד משמעית מצופרים למינהם לסגור חלון להפעיל מזגן לפתוח רדיו ולהתעלם . כמובן שכאשר הרכב כבה ממולץ בחום שלא להניע ביחד עם מזגן דולק , פועל יוצא של זה הוא כיבוי המזגן הדלקת הרכב והפעלה מחדש של המזגן . העצה של נהיגה באזורים שוממים על מנת להכיר את הרכב ולהתרגל אליו מצוינת והייתי אף מוסיף במידת האפשר לתרגל נהיגה ברכבים נוספים ככל האפשר על מנת להתגבר על הצורך של כביכול להתרגל מחדש כל פעם לרכב חדש . מאחר והנהיגה ביסודו של דבר זהה בכל הרכבים בשינויים מינורים נהג טוב ישאף להביא את עצמו למצב שלא תהיה לו בעיה לנהוג בכול סוג רכב שהוא מורשה לנהוג ובכל תנאי הדרך. הרבה יותר חשוב שתשומת הלב תהיה לכביש ולמתרחש בכביש ופחות לתפעול הרכב . והעצה הכי טובה שאני יכול לדעתי לתת לכול נהג מתחיל תשכחו מהנוהג של לחכות לרמזור בהילוך עם מצמד דרוך . מורי נהיגה נוטים ללמד בעיקר מהסיבה של פחות פעולות בתחילת נסיעה , מנסיון להמתין לרמזור בהילוך עם רגל דרוכה על המצמד מאמץ את הרגל מכביד על השרירים והרבה יותר קשה לשחרר את המצמד בצורה מבוקרת לאחר מאמץ ממושך של דריכה על המצמד . אם אתם לא בטוחים בעצמכם עיקבו תחילה אחר הרמזור הירוק של הולכי הרגל במקום בו אתם ממתינים לאור הירוק שלכם . רק לאחר שהוא יתחלף לאדום תזכו לאור ירוק בכיון הנסיעה שלכם זה הזמן לשלב להילוך ולהמתין לירוק , מיותר לחלוטין להמתין מהלך שלם של רמזור בהילוך ראשון . כמו כן תרגלו במידת האפשר במקומות שוממים תחילת נסיעה כאשר אתם ממתינים בהילוך סרק ומשלבים ממש שניה לפני תחילת הנסיעה להילוך . ככול שתגבר המיונות בתחילת נסיעה האוטו יכבה פחות והלחץ של הנהג המצפצף יפחת. ואם כבר כבה אפשר להשתמש ב 4 מאותתים על מנת לסמן שאתם בבעיה

התכוונת להודעה שאני כתבתי?

אז לא, אין לי כוונה לעשות אצבע משולשת לנהג אחר, וגם לא המלצתי לעשות את התנועה המגונה. מה שכתבתי זה שאת זה זוכה לקבל לפעמים זה שצפר מסיבה מוצדקת, אולי בעקבות השימוש המסיבי בצופר סתם בשביל לפרוק תסכולים או "לזרז" את זה שכבה לו האוטו.

התכוונתי לא לעשות תנועות מגונות

אי אפשר לדעת למי עושים ואיך זה יגמר , לא חסרים אנשים שיחליטו במקרה הטוב "ללמד אותך לקח" ולחתוך אותך בצורה מסוכנת .במקרה הרע הם מוציאים סכין וחותכים אותך תרתי משמע .

ddhhkkhh77

New member
לכולנו זה קרה,

KIRI, לכולנו זה קרה, ועוד קורה, למרות שאנחנו נהגים ותיקים ובעלי ניסיון, נסי לא להילחץ - יש לך מאחור על השמשה שלט נהג חדש? הוא מיועד בדיוק לארועים כאלה נסי לשמור על קור רוח למרות שזה מאוד מלחיץ. סבלנות זה שם המשחק, סעי בזהירות והיתרגלי בקצב שלך למלחמת ההישרדות - זה לא קל נסיעה טובה.

סגור אוזניים

אל תתיחס לצפצופים ובטח לא להוציא אצבע, תהייה סבלני ותנסה לא להלחץ. לגבי מקום נסיעה שומם - אם אתה גר באזור של משרד הרישוי בחולון, אז אחלה, המקום פתוח, אתה יכול לתרגל שם,זיגזגים, חניות זינוק בעליה וכו'. תמיד פתוח שם ולפי דעתי זה המקום הכי טוב לתירגולים.

barak67

New member
יש עוד מגרשים גדולים ופתוחים

כאלה בגוש דן? מגרשי חניה וכו'.... ומשרד הרישוי בחולון זה באמת אחלה מקום.

למעלה