נסיעה עם רוח צד.

שנזן

New member
נסיעה עם רוח צד.

שלום , היום כשחזרתי בנסיעה משדה בוקר לכיוון באר שבע, הייתה רוח מערבית חזקה , כל הדרך נלחמתי בה , היא ניסתה לזרוק אותי מהכביש ימינה (אל השול) ואני ניסיתי להשאר על הכביש. צמצמתי עצמי ונסעתי כפוף ע"מ לצמצם התנגדות עם האוייר, ניסיתי להשאר במרכז הכביש למקרה שפתאום יבוא משב חזק ויזרוק אותי לשול. הורדתי מהירות ונסעתי לא יותר מ90 קמ"ש כי הרגשתי ממש לא יציב. מידי פעם האופנוע הזדעדע קלות ע"י משבים מערביים חזקים. הנסיעה הייתה קשה מאוד ואף מפחידה. למישהו יש טיפים איך יש לנהוג במצב כזה בלי לאבד שליטה? מה עושים בשביל להיות יציבים גם עם רוח כזאת? תודה !! מדובר בkle

creth11

New member
אני רוכב KLE ויש לי כמה טיפים

קודם כל צמצם שטח מול הרוח - לגחון מאט קדימה עד שמישקל הגוף מיתאזן עם כוח הרוח שחרר את הידיים כלומרמכות הרוח צד מזעזעות את פלג הגוף העליון ודרכו את הידים הנעולות ואז הכידון מקבל ויברציות שיטה אירופית - להוציא ברך הצידה לצד שממנו מגיע הרוח הגרר של הברך יאזן את כוחות הצד והאופנוע יסע ישר אני את הברך מוציא לפי תיקון ההטיה כך שזה מישתנה כל הזמן כולל בעקיפות הברך חוזרת כי יש הפסקת רוח עקב הרכב הנעקף קצת ניסיון הברך עובדת אוטומט והאופנוע לא צריך הטייה נגד הרוח וגם התנודות קטנות רכב בזהירות

אחיזה עם הברכיים ופקודת היגוי כשצריך.

רכב במרכז הנתיב תוך השגחה תמידית מה מגיע מאחורה. הגדל מרחקי ביטחון מאלמנטים בצדדים (מכוניות, מכוניות תקועות בצד הדרך, שול צר וכולי). דע והבן מאיפה מגיעה הרוח, חפש רחוק קדימה האם יש חסימה של הרוח (צלע הר, מנהרה וכולי). שים לב - מכוניות חוסמות את הרוח, ברגע שאתה עוקף רכב, במיוחד גדול כמו אוטובוס - היה מוכן לתת פקודת היגוי בהתאם לחסימת הרוח. ובקצרה - אחיזת האופנוע עם גוף תחתון, שחרור הכידון לפקודות היגוי, מרווחי בטיחות, צפיה של הרוח, מבט סורק קדימה ו... סע לשלום. (בקשר לברך בצד הרוח - מעולם לא ניסיתי, אבל אני מאמין שעדיף לשמור את הברכיים צמודות כדי להחזיק את עצמך על האופנוע. אולי זה שווה בדיקה, לך תדע.)

למעלה