נסיעה לעבודה

הופעה

New member
נסיעה לעבודה

כתבתי את ההודעה הזאת במקור בפורום אופניים אך עדיין לא קיבלתי תגובה. על בכל מקרה חשבתי שיהיה חכם לשאול פה כי אחרי כל מדובר בנסיעת כביש כך שלבטח אוכל לקבל פה מידע רלוונטי. אשמח גם לדעת מה דעתכם מבחינה בטיחותית ובכלל על כביש ארבע החל מאזור רעננה(אפילו צפונה משם) ועד למורשה ומשם לכיוון הכפר הירוק. מצטרף בהמשך את ההודעה המקורית, תודה לעונים. רציתי לשמוע מהמנוסים מה דעתכם בנושא. בגדול אני בחיפושי עבודה ואחת שעושה רושם מבטיח היא במרחק 25 קילומטר. מבחינה לוגיסטית של מקלחת וכדומה לא מאמין שתיהיה בעיה. רציתי לדעת מהמנוסים באמת מה הפלוסים והמינוסים של רכיבה לעבודה. נתחיל בעובדה שאני ארכב על אופני שטח, speciallized HR XC בכביש. נסעתי עליהן לא מעט על הכביש והאמת שזה היה מהנה ומהיר להפליא. שנית יש לציין שהנסיעה היא כאמור על כביש, כביש ארבע אזור רעננה תל אביב, לא סימפטי במיוחד לפי מה שידוע לי, אשמח לדעה בנושא. בנוסף כמה זמן בהארכה גסה יקח כל כיוון, האם יציאה הביתה בשעה ארבע בצהריים זה משהו נסבל בכלל(מבחינת חום ושמש כמובן)? בקיצור, אני אוהב מידע אז כל פרט שקשור בצורה זאת או אחרת ישמח אותי :) תודה ויום טוב.

joyea

New member
תשמע

סכנת נפשות, אין יותר מידי מה לומר, התוצאות העצובות דיברו בעד עצמם לא פעם שם. מרעננה סע דרך העיר, אפילו על המידרכות איכן שניתן להרצליה ורמת השרון עד לכפר הירוק. בסה"כ אתה עם אופני XC אז לרדת ולעלות מידרכות בדרך זה פשוט.

ItsikH

Member
כמי שרכב בדרך זו כ-15 שנה הכביש הולך והופך מסוכן יותר ויותר עם הזמן. אם אתה רוכב באופני שטח, ממליץ לאתר דרכי עפר חלופיות (לא מתכוון שטח ממש, רק דרכים שאינן מתאימות לאופני כביש). אם בכל זאת, כמה נקודות חשובות: מצפון לדרום: ../images/Emo41.gifכשמגיעים מצפון לצומת רעננה צפון, יש קטע בעבודות נטול שוליים לחלוטין, ובצומת עצמו יש להזהר מהפונים ימינה. ../images/Emo41.gifברעננה מרכז מומלץ לפנות כליוון כפר סבא ולעבור מתחת לגשר, אחרת מסוכן מאוד להשתלב בתנועה. ../images/Emo41.gifמיד אחרי מחלף רעננה יש קטע נטול שוליים, וגם בגשרון של הוד השרון יש קטע כזה. ../images/Emo41.gifכביש 5 (מורשה - הכפר הירוק) נטול שוליים וגם אסור לרכיבה. מה שניתן לעשות הוא להכנס למורשה (יש שם פתח בקיר המגן ליד תחנת האוטובוס) ולהמשיך דרך רמת השרון לכפר הירוק. מדרום לצפון: ../images/Emo41.gifכביש 5 אסור גם כאן למרות שלכאורה יש שוליים, מסוכן גם מפני שבמורשה סכנת חיים להשתלב בתנועה בפניה שמאלה (שני נתיבים מהירים שפונים ימינה). עדיף גם לחזור דרך רמה"ש-מורשה. ../images/Emo41.gifכביש 4 ממורשה לרעננה סביר מבחינת השוליים למעט הגשרון בהוד השרון. מומלץ לרדת גם כאן במחלף רעננה במקום לחצות נתיבים, ולחזור לכביש 4 בצומת. ../images/Emo41.gifגם בכיוון חזור עובדים בכביש בהמשך ואין שוליים. מה שלא יהיה, להתרחק עד כמה שניתן משפת הכביש לתוך השוליים, בפרט שיש לך אופני שטח והחשש מזכוכיות זניח.

הופעה

New member
תודה רבה.

עושה רושם שהעניין יותר מורכב משחשבתי. האם זה ריאלי בכלל לרכב מצומת דרור לרמת החייל כל יום בשני הכיוונים? האם מישהו עושה משהו בסדר גודל דומה ויכול לעודד אותי? שמתי לב אגב לכך שאין שוליים באזור העבודה על המחלף ברעננה צפון. בדיוק היום עשיתי נסיעה לשם בשביל לבחון את העניין המדובר וזה ממש עיצבן אותי כי לא העזתי להמשיך על הכביש וירדתי שם לשטח העבודה שכמובן לא הייתה אפשרות לרכב שם בצורה נורמאלית. אני מתחיל לקוות לעבודה ברעננה או נתניה :) שוב תודה וכל מידע נוסף יתקבל בברכה.

יעקב 471

New member
אם זה ריאלי או לא זה תלוי רק בך

לא מבין את ההגדרה הזאת "כביש מסוכן" . לדעתי כל הכבישים באיזור המרכז מסוכנים באותה מידה והסיבה שבכביש 4 היו יותר נפגעים כי רוכבים שם הרבה יותר . עכשיו ככה, אני יוצא בכל בוקר מרעננה עולה על כביש 4 עד מורשה וממשיך על כביש 5 עד גלילות ואני עושה את זה כבר כמה שנים. פחד כידוע לך הוא עניין סובייקטיבי ולדעתי הכבישים האלו לא יותר מסוכנים מ- 443 או 444 וכ"ו . אולי כדאי לך להתנסות פעם אחת ברכיבה באיזור הזה ואח"כ תוכל להחליט אם מתאים לך או לא

מסלול חלופי מצומת דרור להרצליה-רמת החייל

מצומת דרור דרמה כ 2 ק"מ על כביש 4 למחלף הדרים ( כלא השרון ) . משם מערבה כ 400 מ' ואז שמאלה בככר ואתה בכביש מקביל ושקט לכביש 4 שמחבר אותך עם מושב בני ציון . בהמשך ימינה לבני ציון ויש כביש שמחבר את בני ציון לרשפון ומשם לכפר שמריהו והרצליה . מהרליה לרמת השרון על כביש או מדרכה ובהמשך ( בזהירות ) לרמת החייל . נשמע ארוך ומסובך אבל עדיף על פני כביש 4 ו 5 . רכיבה בטוחה , גדי

הופעה

New member
תודה

בעניין הפחד, אין לי בעיה מנטלית לעלות על הכביש ולרכב. אני פשוט לא רוצה לעשות יום יום משהו שלא מעטים מגדירים כמסוכן מאוד. בנוגע למסלול החלופי. השאלה לאיזה מרחק מצטבר הסיפור הזה. אם זה יגיע לשעתיים רכיבה בכל כיוון זה מתחיל להיות פחות ריאלי. אני מניח שאצטרך לבחון את המסלול הזה פשוט. מה בנוגע לרכיבה בשעה 16:00? לא יצא לי להתנסות ברכיבה ממושכת בשעות הללו ויש לי הרגשה שזה לא סימפטי :)

למעלה