נסיעה לים המלח.

ADaM4U2

New member
נסיעה לים המלח.

אתמול בבוקר נסעתי עם חברתי לים המלח. הג'וימקס שלי נסע כ-400 ק"מ, באיזור החזרה מירושלים, ליד מעלה אדומים הגענו לעלייה, לא רצינית, ולאחר כל העליות שהג'וימקס אכל בלי בעיה, דווקא תעליה הזו הוא לפתע הרגיש חנוק, ולא סוחב. אני חייב לציין שאחרי העלייה הזו הוא נסע דיי בסדר. החשש שלי שאולי הדלק שמלאתי באיזור ים המלח בתחנת פז היה לא הכי איכותי. או שאולי בגלל החום הכבד, אולי 40 מעלות בצל, שהיה באיזור ים המלח וירושלים. האם זה תקין?, האם זה קורה בדרך כלל לכלים שנוסעים דיי הרבה? חוץ מזה אני חיייב להגיד, שחוץ מהחום הנסיעה הייתה דיי מהנה, נוחה, ובקצב טוב!

אורי-

New member
ייתכן שזה יקרה

אם זה חלף - לא נורא, אולי זה שילוב של דלק לא משהו + החום. מרחק לכשלעצמו לא יגרום לתחושת עייפות של המנוע במידה והוא לא התאמץ לאורך זמן, אבל התחממות של המנוע או שילוב של אוויר חם + מנוע חם יכולים לגרום לקטנוע להרגיש קצת חנוק.

תשובה

לדעתי ומנסיון,אין תקלה כלשהיא. העלייה הזו לא קלה,וכנראה אתה ביקשת ממנו מה שאינו מסוגל לתת. בעליות כאלו רוכבים במנועים קטנים עם מעט מצערת,כל סיבוב מיותר של המצערת לא עוזר,ואף בזבזני ומיותר. קצת סובלנות,והקטנוע מטפס עם מצערת קלה . גם אצלנו במועדון הפרלמנט היה חם אתמול,והמנועים הקטנים מעט התקשו,התקשו אבל עלו.

ADaM4U2

New member
תודה רבה, ועוד דבר

לאחר בירור קצר עם חבריי, שנסעו וגם תידלקו בתחנת פז בים המלח, גם הם הבחינו בכבדות של המנוע לאחר התדלוק. ממליץ לכם לא לתדלק בתחנות מרוחקות, שאין בהן תחלופת דלק! תודה.

קרמבו112

New member
זה נכון לגביי הדלק והתדלוק בתחנות רחוקות-

נסענו לפני כמה חודשים לאילת וגם תידלקנו בתחנת עין יהב את הרכב שלנו וגם שמנו לב שהרכב לא מגיב כמו שצריך? אולי החום עושה את שלו שם ...??

למעלה