נסיעה לחו"ל

נסיעה לחו"ל

יש לי שתי בנות אחת בת חודש וחצי והשניה בת שנה וחצי - בעלי ואני אמורים לטוס לארה"ב החודש (מטעם העבודה) למשך שבוע-שבועיים ויש לנו התלבטות - את שתי הבנות לקחת זה קצת קשה, אחת אנחנו רוצים להשאיר אצל הסבא והסבתא, בעלי חושב שעדיף להשאיר את הבת הקטנה יותר ואני קצת חוששת מזה היא עדיין קטנה מאוד - מה דעתכם, מה המלצתכם?

m_katzmann

New member
הקשיבי רק לאינסטינקטים שלכם

היי דניאל, אתם מכירים את עצמכם ואת הבנות שלכם הטוב ביותר ואתם יודעים את התשובה טוב יותר מכל אחד אחר שייעץ לכם מנקודת ראותו, מהנסיון שלא שלא תמיד מתאים לנסיון ולאורח החיים שלכם. בכל דרך שתבחרו יש יתרונות וחסרונות. הבחירה קשה, כי הנושא הזה הוא ממש טעון. אני בטוחה שתמצאו ביחד את הבחירה שמתאימה לכם כרגע ביותר. מאיה

גרא.

New member
אם להשאיר בת אחת,עדיף להשאיר..

את הבת הגדולה יותר,היא תוכל להתמודד עם הפרידה הלא כל כך ממושכת טוב יותר מאשר את דניאללוי תוכלי להתמודד עם הפרידה מביתך הרכה,בת החודש וחצי.אין כאן שאלה של אינסטינקטים,המיוחדים בדרך כלל למצבים אחרים,אלא התנהגות במצב דומה של הורים רבים אחרים,שעמדו ממש בפני אותן החששות.כמובן עם ניואנסים אחרים.ילדה בת שנה וחצי יכולה להתמודד היטב עם פרידה מעין זו כשהיא שוהה אצל סבא/סבתה שיקדישו לה ללא ספק המון המון תשומת לב..לא נעים לומר,אבל ישנם ילדים בגיל זה,שכלכך מקבלים תשומת לב,בילוי,ובידור,ומה לא שלזמן מה שוכחים בכלל שיש להם הורים..אכן נתקלתי במקרים כאלה.אפשר לשוחח בטלפון עם ילדה בגיל זה,אפשר להשאיר לה קלטת וידיו שלכם מספרים לה שנסעתם לעבודה,וכבר אתם חוזרים..אין כמעט ממה לחשוש.יש לציין,שלעיתים ילדים בגיל כזה,שהוא גיל העצמאות הראשון,מפתחים אחרי כמה ימים כעס על כך שאינם רואים את הוריהם..וכשאלה חוזרים,יש תחילה מעט התנכרות,אבל די מהר הם עוברים על כך לסדר היום.לגבי העתיד,אין שום חשש.אף אחד לא זוכר מאומה מגיל כל כך צעיר.לגבי הקטנה,כפי שציינתי,נדמה לי שלכם,ובמיוחד לך כאם יהיה הרבה יותר קשה להפרד ממנה..והמחשבות עליה עלולות להטריד ולהציק. לילדה עצמה,מה שחשוב בגיל זה,שה רק מי שמטפל בה טוב..הלא הם סבתא וסבא. לסכום,המלצתי,לקחת את הקטנה,ולהשאיר את הגדולה יותר.

למעלה