נסיעה להופעה בחו"ל

ori 6

New member
נסיעה להופעה בחו"ל

שלום לכולם,
אני בטוח שלחלקכם או לרובכם יצא לעשות נסיעה קצרה לחו"ל לפסטיבל כזה או אחר או הופעה נקודתית בעקבות הנטייה של אמנים להגיע לכאן בגיל הבלות.
אני מפנטז על להיות בהופעה של limp bizkit, עד כמה שאיכותם אולי שנויה במחלוקת בעיניכם.
כרגע אני לבד ברעיון הזה, האם הייתם נוסעים לבד להופעה נקודתית באנגליה/סקוטלנד? אם כן, הייתם עושים זאת דרך משרדי הנסיעות או בדרך אחרת?
כל עצה/הכוונה תתקבל בברכה.
שבוע טוב!

תומר הוא האיש שלך

כי הוא נוסע כל הזמן לחו"ל להופעות. אם ועד שהוא יגיע: הייתי במספר הופעות בחו"ל, כשלאחת נסעתי במיוחד. זה היה לפני כ-10 שנים. לא זוכרת אם עשיתי את זה דרך משרד נסיעות, אבל הם כיום מיותרים: עדיף למצוא טיסה זולה באינטרנט. אם אין לך חברים בארץ היעד, אפשר למצוא B&B זול ולהזמינו, גם כן דרך האינטרנט, ואתה מסודר. שים לב לוודא שיש לך תחבורה משדה התעופה לעיר בה מתקיימת ההופעה, שיש לך כרטיס, וקצת כסף לאוכל ושונות.

noosh

New member
יצא לי לעשות את זה

אבל מבחינתי תמיד כיף לנסוע ללונדון אז הופעה היא עוד תירוץ נחמד לעשות את זה (אפילו אם היא בבריסל D: ). לסקוטלנד זה קצת יקר וגם ככה דורש מעבר באנגליה, אולי הייתי משלבת את זה בטיול קצת יותר גדול בסוקטלנד עצמה או בלונדון וסקוטלנד, אם יש אפשרות לעשות את זה. אני לרוב משלבת הופעות עם טיול בעיר וזו הזדמנות להכיר מקום חדש או לחזור למקום אהוב. ואני אוהבת לארגן את הנסיעות שלי לבד, בלי משרד נסיעות, וככה אני חופשיה לבחור היכן לשהות ומתי לטוס ולחזור. מצד שני, אולי שווה לעשות השוואת מחירים עם סוכן ודרך האינטרנט.
שווה לבדוק גם אם יש עוד הופעות של אמנים אחרים בטווח קרוב להופעה שבה אתה מעוניין, כך מצאתי במקרה הופעה נוספת באותה העיר יום אחרי ההופעה אליה תכננתי לנסוע, ואם יש משהו נחמד בעיר אחרת זה תירוץ טוב להכיר מקום חדש :)

oren29at

New member
אם ההופעה חשובה לך מספיק- אז בהחלט

לפעמים הסיפור האישי שמאחורי ההגעה להופעה מעצים את החוויה, או אפילו יותר טוב- את הזיכרון. כמה אנשים אתה כבר מכיר שעשו את כל הדרך מישראל לסקוטלנד כדי לראות את לימפ ביזקיט בהופעה?

(לימפ ביזקיט?)

לגבי העלויות והאופן- אין מנוס אלא להשוות. גש אל החבר אינטרנט, בדוק מתי ההופעה וכמה עולה כרטיס, ואז בדוק עלות של נסיעה ושהות (אם יש עוד הופעות בדרך תמיד כדאי להוסיף אותן ואת עלויותיהן). בסוף, כשיש לך את הסכום, גש לחברת נסיעות כלשהי, ושאל אותה מה היא יכולה להציע לך כחלופה. ההצעה של משרד הנסיעות תהיה, קרוב לוודאי, יקרה יותר, אבל יתכן שלא באופן משמעותי ("משמעותי" הוא מושג סובייקטיבי, כמובן), כך שאולי עדיף יהיה לך ללכת על ההצעה הזו ולא על ה DIY שבדקת.

בכל מקרה- ידע זה כוח, נצל אותו.

בהצלחה, ותהנה.

ori 6

New member
תודה לכולם על הסיוע..האם זו נסיעה שסביר לעשות

אותה לבד "לגמרי"?

noosh

New member
מאיזו בחינה?

לדעתי תברר מחירי טיסות, כרטיס להופעה ומלונות / הוסטלים (או קאוץ' סרפינג שזה בחינם אבל באופי אחר לגמרי), ובמקביל תברר אצל סוכנ/ת. יש אנשים שמעדיפים לשלם טיפה יותר ושמישהו אחד ירכז להם הכל, ויש אנשים שמעדיפים לבחור הכל בעצמם. אתה גם יכול להזמין רק טיסה אצל סוכנות ואת הכרטיס להופעה לבד, או משהו כזה. איך שנוח לך ולפי מה שמתאים מבחינה כלכלית ולתחושת האירגון. בסופו של דבר זה לא כלכך מסובך, ברגע שסגרת את שלושת אלו, כל מה שנותר זה לתכנן את הטיול עצמו, וזה החלק הכי כיף.

אם אתה שואל אותי

לא הייתי נוסע לאנגליה - אוכל גרוע, מזג אוויר רע, מבטא מעצבן, ורוב הערים לא בדיוק יפייפיות.
סקוטלנד זה סיפור אחר - לא יודע, לא הייתי.
אם אתה מתעקש - כחלק מפסטיבל, לא הייתי נוסע, בטח שלא לבד. אם אתה רוצה לראות להקה ספציפית, תנסה למצוא אותם בטור שבו הם מופיעים לבד או עם חימום. אם אתה נוסע להופעה רק של לימפ ביזקיט - אני נסעתי לבד כבר כמה פעמים. זה נחמד, אבל העדיפות היא לנוסע עם עוד מישהו. אם זה משהו חשוב לך במיוחד, לא הייתי מוותר למרות זאת, ונוסע, גם אם לא מצאת אף אחד לנסוע איתו. תשתדל לנסוע למקום שבו מעבר להופעה יש עוד דברים לעשות ולראות, ולא לסתם עיר אפורה ומשמימה שתמצא את עצמך נודד ברחובותיה בחוסר חשק.
בהצלחה

oren29at

New member
מאיזו בחינה?

לנסוע לבד, ללא חברים כלשהם? תלוי בשני דברים:

א. האם אתה בנוי לעשות טיול כזה לבד
ב. האם יש מישהו/מישהי בסביבתך הקרובה שיכולים או רוצים לחוות את החוויה. לא תרצה לצרף אליך טיפוס נרגן כלשהו שיתבאס מההופעה ו/או מהטיול עצמו.

אם חשוב לך מספיק, ויש לך אמצעים ומוטיבציה- לך על זה.

גם אם אתה נוסע לבד לגמרי

מן הסתם תכיר שם חברים חדשים, ולו מקרב האוהדים של הלהקה שמגיעים להופעה. או שתנסה אפילו לברר מראש, בפורומים של הלהקה, אם יש מישהו שם שמוכן לארח אותך. גם זאת חוויה, בפני עצמה.

IORR

New member
יצא לי לעשות את זה הרבה פעמים

יצא לי גם לטוס לחופשת סקי (חלקית) לבד. התשובה היא קודם כל לשלוח אותך לחשוב למה אתה רגיל. אם אתה, מן הרגע שבו אתה בהופעה, מסוגל להנות לבד או לא?
דבר שני: במידה ומדובר על אירוע כמו פסטיבל שלא מתקיים בתוך העיר - האם אתה מנוסה ב"אופרציה" (המאוד לא מסובכת להרבה אנשים) של הגעה למקום, איסוף מידע מראש על כל מה שמסביב וכו'?

אישית יש לי רק אדם קרוב אחד שחולק איתי אהבה לסוגי המוסיקה שבבילם אטוס לחו"ל - ובשלב זה של חיינו (אמצע החיים +/-) די נדיר שנצליח לתזמן יחד נסיעה, אלא אם יהיה מדובר על "מופע המילניום". מה שאומר שאני נוסע לבד ויצא לי פעם אחת לקחת את אחד הבנים שלי להופעה, למרות שידעתי שזו לא המוסיקה שלו (הוא נרדם באמצע ההופעה כי עיכוב בטיסה גרם לכך שהגענו הרוסים).

יש הבדל בין הופעה "בעיר" ובין פסטיבל, כמו באנגליה. בהרבה פסטיבלים כאלה אנשים ישנים באוהלים: תהיה צריך לעבור על בלוגים/פורומים או אפילו דמי עצות שכתבו ישראלים שהיו שם (ואני בטוח שיש כאלה). באנגליה במיוחד פסטיבלים המון פעמים הם "סולד אאוט" חודשים מראש - עד כמה שזה נשמע לא יאומן. מן הצד השני הרוב שם מאוד מסודר, מאורגן ולרוב באנגליה אין מצב שבאתר הפסטיבל 99% מהשאלות לא "מכוסות" ב FAQ.

אם מדובר בהופעה ב"עיר" (אפילו אם זו סאוטהאמפטון, לדוגמא, שהיא סתם עיר נמל) אין לך שום בעיות, הרי.

ב 1990, בגיל עשרה, לקחתי חסכון של שנת עבודה במטבח של הבורגר ראנץ' (למיטב זכרוני הרווחתי משהו כמו 2.4 ש"ח לשעה, שהיה כלום כסף גם אז!) + המון עזרה מסבתא ואסתי ל"פסטיבל העשור" בקנבוורת' באנגליה. בחיי שאני סוחב את החוויה עד היום. ואני לא אדם סנטימנטלי במיוחד. זה היה הפסטיבל היחיד שבו הייתי - ומדובר על ימים שבהם מישראל הקטנה היה הרבה יותר קשה לתכנן דברים בהעדר אינטרנט. הלכתי ל"מועצה הבריטית לתרבות" ברחוב הירקון והייתי בטוח שהם ידעו בדיוק מה לעזור לי: הם היו נחמדים אבל הסתבר שהם יודעים לסדר סאמר סקולים או חילופי סטודנטים... עשיתי טלפונים (יקרים) מבית של דוד שלי לפה ושם, וכמה מכתבים וחיפשתי בראש כל מכר משפחה שאני מכיר ושנולד במנצ'סטר ועלה לישראל אולי ב 1965. בסוף עבד. היום זה הרבה יותר פשוט, אגב. ואני בהחלט לא האדם שמגיע למקום חדש/מדינה חדשה ותוך יום יש לו 20 חברים חדשים מכל העולם.

למעלה