נסיעה בטרמפים

• פותח הנושא nax6
  • פורסם בתאריך

nax6

New member
נסיעה בטרמפים

אני מתנדב במשא"ז , ולגבי ה"קטע" של נסיעה בטרמפים, אחד המבסי"ם אמר לי שאסור לי לנסוע בטרמפים, האם זה נכון? ! אני מעוניים לקבל תשובה מגורם מוסמך בלבד.

shaikn

New member
אין חוק שאוסר על אזרחים "לתפוס"

טרמפים(למעט חיילים שלהם אסור, וזאת עבירה על החוק צבאי).

nax6

New member
כמתנדב משא"ז מותר?

כמתנדב משא"ז מותר לי?

shaikn

New member
כשאתה בפעילות - למה לך לקחת טרמפים?

אתה יכול לבקש איסוף/פיזור. כשאתה לא בפעילות, אתה אזרח לכל דבר, אז אין שום חוק שאוסר על טרמפיסטים. למרות שאני לא ממליץ לאף אחד לקחת טרמפ.

שלום30

New member
מותר

אך לא תוכל לחייב נהגים לעצור לך משום שהינך מתנדב משא"ז, בכל עליה לטרמפ פקח 7 עיניים ונהג בתבונה - אני ממליץ ללמוד את ההוראות הצהליות הקודמות, הן יכולות לעזור הרבה גם לאזרח.

אלבה

New member
גם לשוטרים אסור לקחת טרמפים

וזה גם לא אתי ולא יפה לעצור טרמפ כשאתה על מדים

שלום30

New member
אכן לא מכובד

לעצור טרמפים כאשר אתה על מדים, אך דווקא המדים יכולים להשיג טרמפים במהירות גדולה יותר (אם כי לא לכך הם נוצרו). השואל לא ציין בשאלתו אם הוא מתנדב עם מדים או ללא מדים ולכן במידה והוא לא הצליח להשיג פיזור לביתו והוא ללא מדים - הוא יוכל לתפוס טרמפ.

simha10

New member
לא בטוח בכלל

ברור לכולם שאסור לקחת טרמפים כשהינך בתפקיד! וברור לכולם שמותר לך ואין שום חוק שאוסר כשאינך בתפקיד. אך השאלה היא מה קורה בזמן שהינך נוסע אל המשמרת? או בחזרה ממנה? אם אני גר רחוק ואני טופס טרמפים אל הבסיס משא"ז? אני אינני נחשב עדיין בתפקיד אבל אני נכלל בביטוח בדרכי אל המשא"ז. נקודה למחשבה....

מתנדב

New member
כל זמן שלא נרשמת ביומן....

אתה לא נקרא בתפקיד, אפילו שאתה בדרך להתנדבות...

UTM

New member
טרמפים ../images/Emo18.gifבמדים? לא רצוי!

היות ויש התרעות על כוונה של אירגונים עוינים לחטוף חייל או שוטר, יש איסור על חילים לנסוע בטרמפים. מתנדבים במדים צריכים להזהר כזמן הנסיעה אל ומהפעילות - לרובינו אין הכשרה או מיומנות להחלץ מנסיון חטיפה ולא הנסיון והערנות להשמר מהם. טרמפים במדים? בשום פנים! באזרחי? לא רצוי אבל מעט יותר בטוח (וגם אין כאן בעיתיות של ניצול לרעה).

../images/Emo13.gifטרמפים

כל התשובות נכונות. אך יותר מהסיבות האתיות,הנוחות ,ביטוח וכו'-הדבר המרכזי בגינו חל איסור על לובשי מדים באשר הם(שוטרים/מתנדבים/חיילים),הינו ההתרעות,כפי שציין utm. אין צורך לפרט יותר מכך.

למעלה