אך לא תוכל לחייב נהגים לעצור לך משום שהינך מתנדב משא"ז, בכל עליה לטרמפ פקח 7 עיניים ונהג בתבונה - אני ממליץ ללמוד את ההוראות הצהליות הקודמות, הן יכולות לעזור הרבה גם לאזרח.
לעצור טרמפים כאשר אתה על מדים, אך דווקא המדים יכולים להשיג טרמפים במהירות גדולה יותר (אם כי לא לכך הם נוצרו). השואל לא ציין בשאלתו אם הוא מתנדב עם מדים או ללא מדים ולכן במידה והוא לא הצליח להשיג פיזור לביתו והוא ללא מדים - הוא יוכל לתפוס טרמפ.
ברור לכולם שאסור לקחת טרמפים כשהינך בתפקיד! וברור לכולם שמותר לך ואין שום חוק שאוסר כשאינך בתפקיד. אך השאלה היא מה קורה בזמן שהינך נוסע אל המשמרת? או בחזרה ממנה? אם אני גר רחוק ואני טופס טרמפים אל הבסיס משא"ז? אני אינני נחשב עדיין בתפקיד אבל אני נכלל בביטוח בדרכי אל המשא"ז. נקודה למחשבה....
היות ויש התרעות על כוונה של אירגונים עוינים לחטוף חייל או שוטר, יש איסור על חילים לנסוע בטרמפים. מתנדבים במדים צריכים להזהר כזמן הנסיעה אל ומהפעילות - לרובינו אין הכשרה או מיומנות להחלץ מנסיון חטיפה ולא הנסיון והערנות להשמר מהם. טרמפים במדים? בשום פנים! באזרחי? לא רצוי אבל מעט יותר בטוח (וגם אין כאן בעיתיות של ניצול לרעה).
כל התשובות נכונות. אך יותר מהסיבות האתיות,הנוחות ,ביטוח וכו'-הדבר המרכזי בגינו חל איסור על לובשי מדים באשר הם(שוטרים/מתנדבים/חיילים),הינו ההתרעות,כפי שציין utm. אין צורך לפרט יותר מכך.