נסיעה באוטובוס

נסיעה באוטובוס

מה עושים כשהכלבה מקיאה? כמובן שניקיתי כמיטב יכולתי אבל מעבר לזה, מה נהוג לעשות? מאוד לא נעים הסיפור
ואיך ניתן למנוע את זה? (בהתחשב בעובדה שאין לי אפשרות לנסוע ברכב ואם אני רוצה לבקר את ההורים מדי פעם אז חייבים אוטובוס)

elin86

New member
ממה שאני מכירה..

קודם כל לא לתת לה לאכול כמה שעות טובות לפני כדי שיהיה לה כמה שפחות להקיא
להצטייד בשקיות אולי תצליחי לתפוס את המומנט
יש אפשרות לתת לכלבים כדור נגד הקאות שלפעמים עוזר..

meedas

New member
מה שאלין כתבה

ממליצה בחום על כדורים נגד בחילות (קחי מרשם מהוטרינר וקני בבית מרקחת רגיל כדי להוזיל עלויות). אצלנו זה ממש שיפר את המצב, בשילוב עם צום ארוך ככל האפשר לפני הנסיעה

כל זאת בהנחה שההקאות מגיעות מבחילה רגילה ולא מחרדה. אם הכלבה סובלת מפחד חמור מאוטובוסים/כלי רכב, חשוב לטפל קודם בזה ורק אח"כ לפנות לטיפול תרופתי תומך

לגבי התנהלות כללית, קחי איתך שקית גדולה לדחוף מתחת לאף של הכלבה ברגע שהיא חושבת להקיא (שתקיא לתוך השקית ולא על הרצפה/כיסא). שימי בתיק גם מגבונים לחים ונייר סופג, לניקוי מה שלא נכנס לשקית.

Yukita

Well-known member
מנהל
מעבר להסכמה כללית, מידע נוסף

אכן צריך להבחין בין הקאה מבהלה ולחץ לבין הקאה כתוצאה מבחילה.

לי אישית יש כלב בוגר שקשה לו בנסיעות (אצלנו זה אוטו). אחרי שעבדנו על הנושא ההתנהגותי ועל הפחדים עדיין היה לו קשה, אז הבנו כבר שזה כנראה גם באמת בחילה, והוטרינר המליץ לנו על מוצר טבעי (ולא על תרופה רגילה נגד בחילות). לא ציפיתי לגדולות, אבל למרבה ההפתעה זה באמת עבד. כבר עבר הרבה זמן מאז שאמיליו הקיא לנו באוטו, מאז שקניתי את מה שהוטרינר המליץ לא היו הקאות.

מדובר במשהו על בסיס ג'ינג'ר ו-ולריאן. אלה טבליות לעיסה מיוחדות לכלבים (לא לבלבל עם מוצר בעל שם דומה שנמכר בבתי מרקחת בחו"ל, זה לא אותו מוצר). פשוט נותנים לכלב כמות על פי משקלו - טבלית או שתיים - בערך חצי שעה -40 דק' לפני הנסיעה. בהחלט כדאי גם להשתדל לא להאכיל לפני ולדאוג לאיזה חלון פתוח בזמן הנסיעה כדי לעזור לכלב כמה שאפשר. שם המוצר שקניתי- travel calm, הזמנתי באינטרנט.

http://www.amazon.com/Veterinarians-Best-Relaxed-Formula-Chewable/dp/B0002DGWKM

אגב פה בארץ התברר לי (לאחר שכבר התחלנו עם המוצר שהזכרתי) שיש אופציה ישראלית. נעמי דוד מציעה גם היא מוצר טבעי מקביל. אז אתם יכולים לחפש אותה ולהתייעץ איתה ולראות אם כדאי לנסות. היא פועלת במרכז "אנימה" - זה טופס יצירת הקשר שלהם:

http://www.anima.org.il/#!contactus/c1krm בתחתית הדף יש טלפונים.

למעלה