נסיון שני...

סקיפי

New member
נסיון שני...

קרונוס=אל בספר בראשית מסופר על אברהם שנפגש עם מלכיצדק מלך שלם, כהן לאל עליון. "אל" הוא ראש הפנתיאון של הכנענים. אחד מהכינויים שלו היה "קנארץ" - קונה ארץ. באנטוליה שובש השם ל"קורנישתא" - ומכאן הדרך לכרונוס, שהוא למעשה קרונוס ואין לו כל קשר לזמן - קצרה היא... מה דעתכם?

5 0 6

New member
אז אתה אומר שהמיתולוגיה היוונית

מהמיתולוגיה הכנענית? לא נראה לי.

5 0 6

New member
*התפתחה*

רק עכשיו שמתי לב

מדוע לא?

הרי ידוע כי רוב השפות בעולם(כולל יוונית), התפתחו מן השפה הפרוטו-כנענית וכי כל המיתולוגיות של הים התיכון נשענות באופן מפתיע אחת על השניה והסיפורים חופפים. מדוע לא יכול להיות שהמיתולוגיה היוונית התפתחה מן הכנענית? האם אתה באמת מאמין שהמיתו' היוונית כל כך עליונה ונעלה עד שהיא התפתחה מתוך עצמה, מבלי להעתיק מתרבויות אחרות?

5 0 6

New member
זה נכון שיש מיתולוגיות חופפות

אבל לא נראה לי הגיוני שהמיתולוגיה היוונית התפתחה מן הכנענית. -קודם כל, כי יוון תקועה באמצע הים ולא הגיוני שמישהו מהיוונים שמע על מיתולוגיות אחרות. -ושנית, זה אומר שהיוונים האמינו במיתולוגיה אחרת לפני ש"עיוותו" אותה והפכו אותה ל"שלהם", וזה לא נראה לי הגיוני. למשל סיפור הבריאה של היוונים והכנענים שונה לגמרי, ואני אישית לא הייתי משנה את דעתי ומחליט פתאום שהעולם לא נברא כמו שהאמנתי עד היום, אלא בדרך אחרת. זה כמו שפתאום אתה תחליט שטעית ואלוהים לא ברא את העולם אלא האל פרצאפגדעע שברא אותו מגוף של ענק (כמו יימיר).

השפה הפרוטו-כנענית נחשבת לאם השפות

משום שהיא פוזרה בעולם דרך השפה הפניקית שהגיעה לחופי אירופה, כולל יוון. עובדה זו מלמדת אותנו שהיה קשר מסחרי בין פניקיה ליוון- ואם השפה הפניקית היוותה השראה לשפה היוונית, מדוע שגם האלים שקיימים במיתולוגיה הפניקית-כנענית לא יעברו גם הם לתרבות הרומית-יוונית. אני לא טוען שכל המיתולוגיה היוונית הועתקה מהמיתולוגיה הכנענית, אבל האפשרות ששמות של אלים, כגון קרונוס, מוצאם מן המיתו' הפניקית-הכנענית. אב האלים הכנעני, "אל", היה מתואר כמי שלובש קסדה עם קרני שור ובעל שיער אפור וזקן ארוך ואפור. האין זה מזכיר במקצת מישהו מן המיתו' היוונית?

skid girl

New member
וואו

אני חייבת לציין שהמידע הזה ממש מועיל;איפה אפשר למצוא עוד על השפה? ישנם מקומות שבהם היא נלמדת?

כפי שאני יודע...

אין מקום שבו אפשר ללמוד את השפה- משום שפרוטו-כנענית היא שפה מתה. אבל ישנו אתר שבו ניתן לראות את האלפבית הפניקי והפרוטו כנעני, ואפילו טבלת השוואה(תמונה מצורפת) בין השפה האלפבית הפרוטו-כנעני, הפניקי והיווני.

Thestral

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo104.gif../images/Emo174.gif../images/Emo108.gif

skid girl

New member
יש משהו לא נכון שם?

אני לא מבינה מה כוונת ההודעה שמעליי.

Y. Welis

New member
זה לא היה כך בדיוק, כי היוונים באו

מהצפון (מאיזור אוקראינה של היום) ושייכים לקבוצת העמים ההודו-אירופאיים שחיו בין צפון הקווקז לאורקאינה. השפה שלהם היתה ניב של שפה עתיקה בשם 'הודו-אירופאית' (שכמובן לא שרדה) שהיא המקור למרבית השפות האירופאיות של היום, כמו גם של הפרסית וההודית (אורדו), כי חלק מהעמים האלה נדדו מזרחה לפני 4,000 שנה עד שהגיעו להודו (חלק מהם, שנקראו טוכאריאנים, אפילו התיישבו במערב סין). מסתבר שאפילו החיתית היתה שפה הודו-אירופאית (ההיסטוריונים היוונים דיווחו על עם עם שיער בלונדיני שחי באיזור טורקיה של היום). הפניקים השפיעו על היוונים כי הם סחרו איתם, אבל הם לא דיברו באותה שפה. על המיתולוגיה היוונית היו השפעות מהרבה מקומות, ויש בה גם סיפור מבול (עם מישהו אחר בתפקיד נוח). כך למשל נראה שהרבה מהאלות שלהם באו מהתרבות המינואית של כרתים. אבל צריך לומר שהצירוף של אל-שמיים ואלת-אדמה (או ים או תהום) מקובל בהרבה תרבויות עתיקות, ולא ייחודי לשמית.

לא השפה- האלפבית

האלפבית של רוב השפות הוא מן האלפבית הפרוטו-כנעני. זו עובדה ידועה(ראה תרשים מוצא השפות). אמנם מקום היוונית המדוברת הוא מאלוהים-יודע-איפה-בהודו-או-אירופה, אבל האלפבית היווני הוא ללא ספק מן הפניקים. והאלפבית הפניקי הוא מן הפרוטו-כנעני. תראה את הדימיון.

Y. Welis

New member
האלפבית - כן. הם אימצו את הכתב

הפניקי. אולי כי הכתב שהיה להם לא היה טוב דיו (אם כי הכתב Linear B שנמצא בכרתים בחורבות בנות 3,500 שנה, התגלה בסופו של דבר כיוונית עתיקה). היוונית היא בכל מקרה שפה הודו-אירופאית. עץ הלשונות הקשורות אליה מובא כאן -> (היוונית היא הענף הימני התחתון)

skid girl

New member
ועכשיו השאלה הנשאלת;

מתי מבחינים בכלל בן "סתם" ציורים,לבין כתב של ממש? זאת נראת לי שאלה ממש גדולה.

סקיפי

New member
מפי האפיגרף...

מרגע שהציורים מתחילים לחזור על עצמם, והמצאי (כמות) שלהם מצטמצם - זה אומר שהרצף בא להביע משהו, ושיש משמעות לצירופים - הווה אומר הגאים ואותיות

סקיפי

New member
../images/Emo22.gif

האמת - לא היית אמורה לדעת.. אפיגרף זה אדם שעוסק בחקר כתובות עתיקות - פענוח. בכל הארץ, נדמה לי, יש רק ששה כאלה...

למעלה