נסיון עם כלב+ילד ADHD

ריטה1

New member
נסיון עם כלב+ילד ADHD

אשמח לשמוע מהורים שיש להם ילדים ADHD, שלקחו הביתה כלב.
הבת שלי בת 11, נשארת בבית אחרי הלימודים עד לחזרתי מהעבודה בשעה 17:00.
מאוד אוהבת כלבים, ואני מנסה לשכנע את בעלי שנאמץ אחד כזה עבודה.
לדעתי זה יכול מאוד לתרום לה בהמון תחומים.
אשמח לשמוע את דעתכם, גם חיוביות וגם שליליות, איזה סוג כלב עדיף, קטן או גדול
שבת שלום

אימוץ חית מחמד

הייתי מפרידה בין האבחנה של ADHD ובין סוגיית האימוץ.
אימוץ חיית מחמד יכול להיות חויה מדהימה למשפחה כולה ועל זה נכתבו הרים של ספרים ומאמרים. לדעתי האישית התנאי צריך להיות שאתם רוצים ומסוגלים לטפל בחיית המחמד ולתת לה את התנאים המתאימים.
את ובעלך צריכים לחשוב יחד: עד כמה אתם פנויים לגידול של כלב מבחינה לוגיסטית וכלכלית (לצאת איתו שלוש פעמים ביום לטיולים, לאסוף את הצרכים, לטפל בו מבחינה רפואית- חיסונים וטיפולים מיוחדים במידת הצורך, לדאוג למזון מתאים לגיל ולמצב הבריאותי, לאכסן אותו כשאתם יוצאים לנופש, לאלף אם צריך וכו').
אל תצפו שהילדה תיקח את מלוא האחריות על הכלב. יכולים להיות לה תפקידים (למשל לטייל איתו פעם ביום, לדאוג להחליף לו את המים ולתת לו אוכל) אבל הכלב הופך לבן משפחה ואתם המבוגרים תהיו אחראים גם עליו.
כלב גדול או קטן, חלק או שעיר, גזעי או מעורב, תלוי בכם- אם יש לכם בית גדול עם חצר גדולה, אפשר גם כלב בינוני-גדול. אם יש לכם דירה קטנה מאד בבית משותף עדיף כלב קטן.
אם שיער של בע"ח מפריע לכם אז עדיף כלב לא שעיר או עם נטיה מופחתת לנשירה.

אם אתם מחליטים לאמץ חיה, אפילו דג- תחשבו עם עצמכם אם אתם מסוגלים לתת לחיה את התנאים הטובים ביותר בביתכם ואם אתם המבוגרים מעוניינים בכך כי בסופו של דבר התוספת החדשה למשפחה תהיה תחת האחריות שלכם.

אני בעד בתנאי...

בתור מי שאוהבת כלבים אני חושבת שזה יכול לתרום לכל ילד
עצם העובדה שמחכה לה מישהו בבית שישמח לקראתה ללא תנאי שלא לדבר על חיזוק האחריות
אבל צריך לדאוג שזה לא יהיה עוד נושא לעימותים בבית.
גידול כלב הוא מוסיף עוד מטלות לבני הבית: וזה לא רק לדאוג לאוכל או להוציא אותו לטיול
צריך להגדיר מראש את חלוקת התפקידים וליצור הרגלים קבועים שיעזרו לה לעמוד בהבטחות.
וגם, לדעת מראש שיהיו פספוסים אם בגלל הסחות דעת או בגלל קושי במשמעת עצמית.
לדעתי המאמץ שווה
ציפי קוברינסקי

אחרי התלבטויות במשך חודשים איזה סוג/זן

של כלב לביא אחרי ניסיונות אימוץ מפרסומים בפייס
משפחה נסעה לחו"ל והשאירו את הכלבה שלהם אצל הוטרינרית , ידענו מראש שאנחנו לוקחים כלבה בוגרת מחונכת לצרכים , כלבה שתהיה נוחה עם ילדים ותהיה בבית

לקחנו מסוג פאג סיני בת 6 כלבה שלא נובחת בכלל - כן עם בעיות נשימה ונוחרת ולכן היא ישנה בחוץ .

היא מדהימה הילדים מאוהבים בה
מוציאים אותה לצרכים , נותנים לה לאכול , מחבקים אותה , מסרקים אותה . אבל האחריות היא שלנו .

יש לי ADD וכלבה מקסימה בערך מהגיל בו אובחנתי

אני לא בטוחה אם יש קשר לדבר, אבל כמו שאני תמיד כותבת, אני מתבטאת לא מנקודת מבט מקצועית, אלא רק מתוך ניסיון אישי:
אני נטיתי להיות ילדה די מופנמת וסגורה, מה גם שלא היו לי הרבה חברים בין היתר בגלל ההפרעה.. חוסר ההצלחה בלימודים והתסכול מוריד מהביטחון העצמי ומתחושת האחריות על עצמך...כשאתה מאמץ כלב, הדבר נוטע בך אחריות כלפיו, תחושת ביטחון, מוקד משיכה לחברים (לא שזו המטרה העיקרית של הכלב, אבל זה עדיין משהו..) ואם הילדה גם ככה מתחברת לכלבים זה יכול להיות פתרון נהדר.
אז אם יש לכם את היכולת להחזיק כלב - לכו על זה. מה שכן, כמו בכל אימוץ עם או בלי קשר להפרעת קשב, חשוב לזכור שאי אפשר לקחת כלב בלי לחשוב על זה בצורה שקולה כי מדובר על חבר משפחה נוסף שדורש טיפול, אהבה, אוכל, רפואה וכסף, ואי אפשר להחליט שמחזירים אותו כל חודשיים, כי זו התעללות לשמה...השורה התחתונה היא שאם יש עוד אנשים אחראיים בבית (מבוגרים, אחים וכו') זה יכול להיות טוב, אבל אם רק הילדה תהיה אחראית על הכלב, צריך להבהיר לה את גודל האחריות.
בנוגע לגודל הכלב, זה תלוי בה (למרות שאני רציתי כלב קטן וכלבתי בת ה11 מעולם ומתמיד הייתה כלבה ענקית...)
בכל אופן, המון בהצלחה וסליחה על החפירה, החיות חשובות לי.

גליאל

New member
אני עכשיו בהתלבטות לגבי חיה .......

לכלב אני אישית לא מוכנה כי יודעת שכל הטיפול ייפול עלי. כבר הבאנו כלב בעבר ואחרי חודש הוא חזר מאיפה מהגיע כי אני אישית לא הייתי מוכנה לקום ב5.00 בבוקר וב22.00 בלילה להוציא אותו ......... אני כבר לא מדברת על הריח והפיפי/קקי על הקרמיקה החדשה שלי (בדיוק עברנו דירה ועשינו שיפוץ מטורף).
אם את כבר לוקחת כלב - קחי אחד שכבר גמול ולא עושה צרכים בכל הבית כי הריח נוראי. ואל תקחי גור - הם עושים נזקים! קחי בחשבון גם שאם אתם משפחה שאוהבת לטייל צריך בייבי סיטר לכלב - וזו גם בעיה בפני עצמה. בקיצור - יש הרבה נגד והמון בעד. תלוי במשפחה.

אני רוצה לאמץ דווקא תוכי מבוית והאכלת יד. פחות עבודה איתם וזה כמו חיית מחמד. יש לשכנה שלי תוכי קוקטייל - עושה עבודה נהדרת עם ילדים. והבנים שלי מאוד מבקשים. אני שוקלת להביא להם ליום הולדת השנה.

ריטה1

New member
אני אישית לא מתחברת לציפורים

הן מלחיצות אותי ומגיעלות אותי

נראה מה יהיה עם הכלב, בעלי עוד שוקל את הרעיון

למעלה