נסיון לתפור לחולצה

נסיון לתפור לחולצה

היי, ניסיתי לתפור לעצמי חולצה - פשוטה מאוד. הבד הוא רך מאוד, עם טיפה מתיחה. לא יודעת איך קוראים לו - אולי ויסקוזה? בכל אופן - החולצנ יצאה בסדר - אבל הגימורים... למשללמטה - עשיתי מכפלת קשה - והיא מתקפלת כל הזמן למעלה.לא התעצלתי - עשיתי מכפלת עבה יותר עם חמט כפולה - וגם היא מתקפלת (אבל פחות). כך גם בשרוולים - שם המכפלת דקה... מה עושים? חבל לי על החולצה - היא בהחלט בסדר חוץ מזה.. תודה!

ו שתי

New member
כמה דברים- מנחשת כי גם לי זה קרה:

צריך להקשות מעט את הבד באיזור המכפלת (עם פליזלין, פריזרפייפר או אפילו עם הסרט שקונים להדבקת מכפלות), להשתמש בתפר מזוגזג או אוברלוק- כי הישר יוצר מתיחה בתוך הבד (הסבר נאד בסיסי כי אני לא מקצועית, זו רק היתה ההתרשמות שלי), וגם (עצה שקיבלתי פה מאטי או מהשכנה) לתפור על נייר עיתון, ואז לתלוש בעדינות את הנייר. בהצלחה.

lirola

New member
יכול להיות שהחולצה

לא הדוקה מספיק. מנסיוני , היקף מכפלת החולצה בחולצות סריג צמודות (ובמיוחד כשמדובר בבדים במתיחים מאוד כמו כותנה ויסקוזה) צריך להיות כ10% פחות מהיקף הירכיים היכן שהחולצה מסתיימת. המכפלת עצמה עושה באיזור הזה מתיחה. ואם ההיקף הרבה יותר קטן מהגוף, רוב הסיכויים שהבגד יישב שם צמוד יותר. יכול להיות שיש הסבר אחר למה שתיארת אבל נראה לי שזו הסיבה. לבשי את החולצה, החזיקי בתפרי הצד ומתחי מעט, מדדי כמה צריך להוריד מכל צד ותורידי מהצדדים, עשי מכפלת חדשה ( או שתפרמי את הצדדים ותתקני רק באיזורים האלו). תעבירי את השינוי לגיזרה שלך.

הבד הקוים ישרים או ב קשת ?

אחרת אין סיבה שהבד יתגלגל .את שמה סיכות לרוחב ,/תופרת חוט מכליב ? גיהצת וזה התקפל? תקחי חתיכת בד מהשאריות של החולצה ותנסי לעשות קיפולים ולתפור וכך תעלי על הבעיה אולי התפר קט ן מי די ?

בחיים לא הקשתי מכפלת למה להקשות ?

ועבדתי אני חושבת עם הרבה מאוד סוגי בדים .הכל מקפלת ותופרת בזינגר אבל יכול להיות שתך הזיג זג מרחיב את הבד ואז יש בעיה צריך להגיע לתפר שלא מסלסל אלא מכווץ קצת .

תודה לכולם...

לא היום שלי היום... חולצה אחרת שעשיתי היום מאותה גזרה אבל בבד לא נמתח בכלל- אמנם קלה ופשוטה, אבל בקושי בקושי עולה עלי... ואני לא ממש יכולה להזיז את הידיים.. קצת הקטנתי את הגזרה המקורית - כנראה יותר מדי
. נראה לי שאני חוזרת לבגדים לבנות - הרבה יותר קל ולרוב מצליח...

מיקי אל תתיאשי

המכונה לא יודעת למי היא תופרת לילדים או לגדולים . את רק צריכה גזרה טובה שלך והכל יסתדר . גם עם שרוולים צרים אפשר להתמודד את יכולה להוסיף בד בגזרת מעוין שמתחיל בשוול ומסתיים בחולצה ו וירחיב לך את בית השחי ואני לא אספר לאף אחד .

תודה על העידוד

נראה לי שבשבועיים הקרובים אני אנוח מבגדים עבורי - יש לי שמלות וחצאיות לבנות לקיץ לעשות. וגם וילון.... במאי אני אעשה עוד נסיון - אותה גזרה - רק טיפה גדולה יותר - בסוף אני אצליח! לגבי החולצה הזו - היא כולה צרה - השרוולים במיוחד...ואין לי עוד בד- אפילו לא טיפה.אולי אוריד את השרוולים ואבדוק אם תעבוד כגופיה...הייתי נותנת אותה לאחותי הקטנה - היא רזה ממני, אבל זה לא הסגנון שלה.

למעלה