נסיגת חניכיים

נסיגת חניכיים

שלום. אני בת שלושים וסובלת מנסיגת חניכיים לא קלה. בעברי ניתוחי חניכיים והמון טיפולי שיניים שלא כל כך הצליחו... :( בכל אופן החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולנסות במקביל טיפול אלטרנטיבי. אני לוקחת פרחי באך באופן קבוע שמאוד שפרו את המצב. ויטמין סי כל יום Q10 התחלתי עכשיו - לפני שלושה ימים. 60 מ"ג כדור. למען האמת את הפרחי באך הפסקתי למשך חודש ימים והמצב קצת הדרדר. בשבוע האחרון חזרתי לקחת את זה בקביעות. השאלה שלי היא - מה אני יכולה לעשות למען בריאות החניכיים שלי מבחינת תזונה ? אני מעשנת מעל קופסה ביום ואני יודעת שזה לא תקין אך כרגע אני לא כל כך מסוגלת להפסיק לעשן. בבקשה אם יש משהו בתזונה שאני יכולה להועיל לעצמי ולבריאות החניכיים? שאלה נוספת בענין - קראתי בעיתון "לאישה" על בחור בגילי שהחניכיים שלו נרפאו פלאים בגלל שהוא החליט שהוא יותר לא אוכל מזונות חמים אלא פושרים בלבד. הוא טוען שהחניכיים שלו צמחו בחזרה, הורידו והבריאו. האם יש אמת בנושא? אם כן מדוע? אודה לכל תשובה אפשרית אני ממממממש רוצה לעשות ככל שביכולתי כדי לשפר את המצב (כמובן במקביל לטיפולים אצל רופא השיניים) דבר נוסף ששכחתי להוסיף - אני מצחצחת שיניים עם סילקה ושמן המורכב מציפורן וג´וניפר. תודה מראש הילה.

אסתי123

New member
הגורם לנסיגת חניכיים

להילה אין בעולם מחלה שאין לה גורם ריגשי. האדם מוקף מעטפת שמגוננת עליו. למעטפת זאת שמות רבים- הילה, האוורה, שדה אלקטרו מגנטי.... מעטת זאת יכולה להיפרץ, להיסדק, עקב טראומה, פגיעה, דפוס ריגשי שאומר אני לא אהוב, רצוי, חשוב.... ואז מחלה מגיעה לגוף. כל אדם הוא יחודי ומיוחד והסדק במעטפת יתבטא במקום אחר. טיפול קינסיולוגי נאבחן ומטפל בגורם למחלה. ניטרול הדפוס מנטרל את המחלה והיא נעלמת מאליה כמו יבלית שעוקרים מן השורש. בנושא נסיגת חניכיים אני יכולה להגיד שכנראה יש לך קושי לבחור בדברים, להחליט....במהלך טיפול קינסיולוגי תיידעי את עצמך מנין הקושי הזה ברמה הלא מודעת ותטפלי בו.

אני בהחלט מסכימה איתך

ועל כן אני מטופלת בפרחי באך שעשו ועושים לי כל כך טוב. הפרחי באך מטפלים לי בנפש - ואכן אחד מהם הוא חוסר החלטיות. כעת אני תרה אחר נושאים נוספים שיוכלו לעזור לי כגון תזונה נכונה ו/או אחרת. תודה.

אסתי123

New member
פרחי באך

פרחי באך הם אמצעי נהדר ואכן הם משולבים בטיפול קינסיולוגי עי"י תשאול בגוף. האם אינך רוצה לדעת את המקור, הגורם הראשוני, הדפוס..........?? האם אינך רוצה לקחת את הגה החיים בידייך ולחיות מתוך בחירה???

לעניות הבנתי ודעתי זה בדיוק מה שאני

עושה בחודשים האחרונים. זו כבר התמצית השלישית שאני לוקחת של פרחי באך. לפני כל תמצית אני עוברת אבחון... עם המטפלת שלי. יורדים יותר לעומק. היא האירה את עיני בנושאים שלא הייתי מודעת לכם כך. מה אומר לך? הרכב מנצח לא עוזבים. הפרחי באך עובדים בשבילי נפלא. אני פשוט מחפשת עוד דברים... להגיע לשלמות.

הרבה ויטמין C -

אחד הסימנים של חוסר בויטמין C זה דלקת בחניכיים ובהמשך, נסיגתן. הרבה הרבה עיסויים לחניכיים - עם המברשת הדימום והכאבים פוחתים עם הזמן... ללעוס היטב את המזון, בעיקר מזון שיפעיל לחץ על השיניים, ויעסה את החניכיים למשל: ירקות שורש - ללעוס עד למצב של רסק. שטיפות: עם מיץ נוני עם מי מלח להימנע ממזון ומשקה בטמפרטורה קיצונית (חם או קר) טמפרטורת החדר או פושרת - זה טוב!!

אני לוקחת ויטמין סי כמעט באופן קבוע

1000 מ"ג ביום. אבל אני מחפשת אחר שיפורים בתזונה. מישהו? משהו? בבקשה?

נסיגת חנכיים..

בוקר טוב, בראיה הסינית נסיגת חניכיים מקושרת לחום בקיבה , צדק הבחור שהפסיק לאכול מאכלים חמים אולם לא רק חמים בטמפרטורה שלהם אלא גם באיכותם : מטוגנים , חריפים , שמנים חומר משמר ומעובד נחשבים ראיה הסינית למאכלים בעלי איכות חמה שפוגעים בקיבה ועלולים לגרו לנסיגת חניכיים. אם את באמת רוצה לעשות שינוי ( ואת לא תאהבי את מה שאכתוב כאן..) את חייבת להפסיק לעשן - החום שמכניסה קופסאת סיגריות ביום לגוף מחממת כמו 1000 מאכלים מטוגנים וחריפים.. אז שינוי אמיתי מתחיל בצימצום הכנסת החום בכל מצב שהוא , וכן הייתי ממליצה לך לגשת לטיפולים משלימים שיעזרו לאזן את הקיבה בכלל ואלמנט האדמה בפרט . בהצלחה יעל

למעלה