הילה בסגול
New member
נסיגת חניכיים
שלום. אני בת שלושים וסובלת מנסיגת חניכיים לא קלה. בעברי ניתוחי חניכיים והמון טיפולי שיניים שלא כל כך הצליחו...
בכל אופן החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולנסות במקביל טיפול אלטרנטיבי. אני לוקחת פרחי באך באופן קבוע שמאוד שפרו את המצב. ויטמין סי כל יום Q10 התחלתי עכשיו - לפני שלושה ימים. 60 מ"ג כדור. למען האמת את הפרחי באך הפסקתי למשך חודש ימים והמצב קצת הדרדר. בשבוע האחרון חזרתי לקחת את זה בקביעות. השאלה שלי היא - מה אני יכולה לעשות למען בריאות החניכיים שלי מבחינת תזונה ? אני מעשנת מעל קופסה ביום ואני יודעת שזה לא תקין אך כרגע אני לא כל כך מסוגלת להפסיק לעשן. בבקשה אם יש משהו בתזונה שאני יכולה להועיל לעצמי ולבריאות החניכיים? שאלה נוספת בענין - קראתי בעיתון "לאישה" על בחור בגילי שהחניכיים שלו נרפאו פלאים בגלל שהוא החליט שהוא יותר לא אוכל מזונות חמים אלא פושרים בלבד. הוא טוען שהחניכיים שלו צמחו בחזרה, הורידו והבריאו. האם יש אמת בנושא? אם כן מדוע? אודה לכל תשובה אפשרית אני ממממממש רוצה לעשות ככל שביכולתי כדי לשפר את המצב (כמובן במקביל לטיפולים אצל רופא השיניים) דבר נוסף ששכחתי להוסיף - אני מצחצחת שיניים עם סילקה ושמן המורכב מציפורן וג´וניפר. תודה מראש הילה.
שלום. אני בת שלושים וסובלת מנסיגת חניכיים לא קלה. בעברי ניתוחי חניכיים והמון טיפולי שיניים שלא כל כך הצליחו...