נסיגת גבול

SnapDragon

New member
נסיגת גבול ../images/Emo150.gif

רגע לפני שיתייבש פה לגמרי (ואפרופו, מה זה מזג האוויר הזה במרכז? איכ), הנה לכם משהו להתעסק איתו. "גם הים נסוג". שמעתי אותו לראשונה לפני...3 דק'. כן, תמיד יש פעם ראשונה. ואני, איך לומר, לא ממש מחבבת את קולה של הגב' בן צור. אז לחצתי פליי, לצד שירונט. התחיל יפה. הרעיון. רגשי האשמה. ההאנשה, ההזדהות. (ולצידה, ההזדהות האינסטינקטיבית של מצב הצבירה הרגשי שלי עם התפתחות השיר) ואחרי הנסיגה, פתאום החוף נגלה. ויש מה לגלות; קונכיות חלולים ושרימפסים קטנים. נחמד ! אבל אז - "וצריך לחזור מהנסיגה". ולא ברור. הנסיגה היא היא זו שאפשרה לנו לראות. לא היינו מגלים אחרת. "ולאסוף". את מה ?! הרי קודם היו לי צדפים יפים לאסוף. ועכשיו מה, הכל יחזור לקדמותו. הגולל יכסה שוב. לא ברור. ותוך כדי שהרהרתי בדבר עם עצמי, פתאום הכל התחבר לי, אבל על דרך הנמשל בלבד. הנסיגה (עם כל האשמה, ויש אשמה מסויימת, למביני דבר) גרמה לך להבין ולגלות כמה דברים בעצמך. בתוך תוכך. אתה רואה שיש בשביל מה. אבל - ואולי הוא לא "אבל" אלא המשך ישיר במילת חיבור - מגיע הרגע שאתה צריך לחזור לעצמך ולאסוף אותך שוב. להרכיב תצורה משופרת ולהמשיך בזרימה. זה, בכל אופן, מה שנגלה לי בבת אחת. התהייה שלי היא למה זה הגיוני רק בנמשל, ובשיר, עם סיפור הגלים-חוף-גאות-שפל הזה, איכשהו הסוף לא נתפר לי. ואולי מה שצריך להאמר כבר נאמר ? *אנחת בלבול* "לחוות דעתכם אודה".

הניסוחים שלך בסוף-

תמיד מזכירים לי את המיילים בעבודה.. בכל מקרה- דעתי הצנועה ייתכן והנסיגה שמדובר עליה בשיר היא לא נסיגה לאחור- אלא נסיגה לפנים. הכוונה היא שאולי מצב הגאות הוא דווקא זה המדבר על נסיגה- נסיגה מגבולות הים אל תוך החוף.. הכל עניין של פרספקטיבה... אנחנו רואים את הנסיגה כבני אדם כחזרה של הים למצב הרגיל והנכון שלו. ואז- כשחוזרים מהנסיגה- דהיינו, הים חוזר לתוך עצמו הוא אוסף איתו את כל ה"צדפים והחיות" המוזכרים בשיר איתו- יחד עם הזרם.. מקווה שהסברתי את עצמי טוב..

SnapDragon

New member
that's the point.

אחרי כ"כ הרבה זמן של התבטאות בשפה הרישמית הזאת, אני מרשה לעצמי להתלוצץ עם רופאיי ועורכי דיני... האמת היא שקמתי בבוקר ולא זכרתי בדיוק איך להסביר את מה שהפריע לי. אולי כי נחשפתי לנקודת ראות אחרת (אך לא זרה) שמילאה את המחשבות והסיחה דעתי. ואולי כי סתם יש לי ג'ט לג ירושלמי. (כיף להאשים את זה. ובצדק!). בכל מקרה, הבנתי מה שאמרת. התחלת פה רעיון, אבל לא פתחת אותו מספיק, וגם לא סיימת. ולא קמים לפני שמסיימים מהצלחת. שבת שלום
.

Walk Two Moons

New member
לפעמים הים מכסה את הצדפים.

לפעמים אפשר לשכוח שהם שם, ודורכים עליהם כשנכנסים למים והם מתפצפצים וזה קצת כואב ברגליים. הים צריך לסגת, לעשות הפסקה, לקחת צעד אחורה, לחשוב, להיזכר, אולי קצת להתגעגע, כדי שהם יתגלו שוב במלוא תפארתם. אבל אי אפשר להישאר במצב הזה תמיד. מישהו מחכה לך בחוף. משהו דוחק לחזור לפעילות השגרתית. יש להתקרב שוב ולזכור את שהים מחביא. עכשיו, בכוחות מחודשים, אפשר גם לאסוף, גם אם לא תמיד רואים. ועד כאן חוות-דעת הבלתי-מלומדה בעליל, מקווה שהובנתי. ואגב, זו יונה וולך, מן הסתם אפשר למצוא ניתוח מוסמך ובהיר איפשהו במעמקי (אם כבר אנחנו בדימויים ימיים) הרשת הספרותית.

Walk Two Moons

New member
ולפני שתקשי,

זה ים. זה לא באמת גולל. גם הנסתר מהעין הוא בר-השגה, ואפילו בלי הרבה מאמץ - צריך רק לדעת שהוא שם ולאסוף אותו. כמו שכתוב על איזשהו קיר שאת מכירה (וסלחי לי אם הרגתי את הציטוט) - "if you can dream it, you can make it".

SnapDragon

New member
do it. ../images/Emo9.gif

וככה אתה מכיר אותי ?! להקשות ? אני מניחה שקשה לי עם זה שנמשל הנסיגה היא שלילית לצורך חיוביות, כי אתה מוצא משהו שם שעוזר לך להמשיך. ואז טבעי שאתה חוזר לעצמך וממשיך משם הלאה. ובים, הנסיגה היא טבעית אמנם, וגם טבעי שהוא יחזור. אבל כמו בכל קיצוניות בחיים - השפל והגאות הם לא לכאן או לכאן (כלומר טוב לאחד ורע לשני, אי אפשר ממש לומר). ובכל מקרה, לאדם הפשוט, שפל - ובמילים אחרות: כשהים חוזר אחורה - לא מתקבל בצורה חיובית כ"כ. מחזה מוזר ושלא משרה הרגשה נעימה. אתה מסתכל בחרדת-מה עד שהים ישוב לאיתנו. בינתיים, אתה מגלה דברים - נחמדים דווקא, מעניינים. יש דברים שלא ידעת שהם שם (פלאשבקי ילדות למיני מציאות-אוצרות), וגם אם ידעת - הם עכשיו שם בחוץ, במרחק נגיעה קליל, וזה תמיד טוב. אבל אז, אחרי מה שראית, כשהכל חוזר שוב למה שהיה - יש בזה מעט חבל. לא יודעת, מוזר לי לחשוב על זה. אבל שוב, אולי זו רק אני... בכל מקרה, תודה
.

שוב אנטר?

שִׁירֵי הַנוֹף וְהַסְמָלִים הַגְדוֹלִים מִן הַטֶּבַע חוֹזְרִים לְאַט: מוּבָנִים כְּמוֹ צְדָפוֹת עַל חוֹף לֶאֱסוֹף. עוד לא התפניתי להקדיש לזה מחשבה, אבל שיהיה לכם על מה לחשוב, וגם- למה אביתר לא התייחס לבית השני?

למעלה