נסח טאבו - מי מכיר ?

ohadvr

New member
מה שייך?

מה לעיניין פרצלציה ולרישום בטאבו? ובכן, הבחור שאל על רכישת דירה מקבלן אשר לרוב בונה על אדמות מינהל אם בחדרה או אם בכל מקום אחר בארץ. עד שלא בוצעה פרצלציה לא ניתן לבצע רישום בית משותף ולכן גם לא רישום בטאבו. ראה כהוכחה את פנייתו השגרתית של משהב"ש לכל יזם, מס' שנים לאחר סיום בניית המבנה, המודיעה לו כי הפרצלציה בגין המבנים הוסדרה ונרשמה בטאבו לפי מס' גוש וחלקה, ומתריע בפניו כי בכפוף להסכמו עם משהב"ש התחייב היזם לבצע ולרשום בטאבו את המקרקעין, הפרצלציה, הבית המשותף וזכויות המשתכנים. ובינתיים ימשיך נא ידידי הפדיקוריסט בפיצוץ היבלות...

אף אחד לא אמר ש...

1) מדובר באדמות מינהל ... יש הרבה קבלנים שבונים על אדמה פרטית. 2) גם כשמדובר באדמות מינהל לא כל פרויקט קשור למשהב"ש ... ואז היזם מתחייב מול המינהל לבצע את הפרצלציה ולרשום בטאבו. 3) מועד קבלת החזקה בדירה ע"י הרוכש רלוונטי מאוד - אם זה קרה לפני שנתיים אז אין בעיה, אבל אם הוא גר בדירה 20 שנה, הסיכוי שהדירה תירשם אי פעם בטאבו קלוש ביותר.

gilgur

New member
נסח טאבו - מי מכיר ?

רכשתי דירה חדשה מקבלן לפני שלוש שנים. כעת אני מעוניין למכור ולעבור לדירה גדולה יותר. אבל הקבלן עדיין לא פנה אלי לביצוע רישום הנכס בטאבו. מה עלי לעשות? ניתן להריץ רישום זה עצמאית או שמא אני תלוי בקבלן ולחסדיו?? תודה מראש!!

gilgur

New member
בוא לא נריב

חברים: הקרקע פרטית. נכנסתי לדירה לפני 3 שנים אף דייר עדיין לא נרשם בטאבו, אני לא היחיד. אבל מה להגיד לזה שבא לקנות ממני את הדירה? איזה מסמך לתת לו?

אתה תלוי בחסדי הקבלן ...

צריך לרשום את כל הבנין כבית משותף ואת זה לא נראה שתוכל להריץ עצמאית -תנסה ללחוץ על העו"ד שמטפל ברישום. העדר רישום בטאבו אחרי 3 שנים הינו די סביר ןלא צריך להפריע לך למכור. אם התהליך נמצא במצב מתקדם גם לא צריכה להיות השפעה על מחיר הדירה.

ותרשה לי להוסיף...../images/Emo20.gif

עיין בחוזה הרכישה ותראה מה כתוב שם בענין זה. וכשתחכים חזור אלנו ונעזור לך כמייטב יכולתנו.

gilgur

New member
פרטים מהחוזה

תודה, רשום בחוזה: "רישום זכויות הבעלות בדירה על שם הקונה ייעשה תוך 12 חודשים ממועד רישום הבית כבית משותף, ובמועד שיקבע ע"י המוכר..." ועוד כתוב: "הקונה מתחייב להופיע בלשכת רישום המקרקעין, במשרד המוכר, ובמשרד עורך הדין שיטפל מטעם המוכר ברישום הדירה, במועד, שעליו יודיעו המוכר או עורך הדין במכתב..." עוזר?

מכירה - זה כל כך פשוט

פנה לקבלן לקבלת אישור זכויות. בקש לקבל דף הנחיות לענין מכירה לקונה יד שניה. שכור לך עו"ד שיטפל מצידך במכירת הזכויות. זהו.

ohadvr

New member
חסדי הקבלן, פרצלציה ועוד..

שלום רב, השימוש במינוח "חסדי הקבלן" אינו מדוייק. הקבלן בסמוך להודעת הזכייה בקרקע חותם על חוזה בניה והשלמת פיתוח עם משהב"ש. אחת הערבויות שעל הקבלן הזוכה להמציא הינה ערבות ביצוע אשר 10% האחרונים שלה משוחררים לקבלן רק עם ביצוע רישום בית משותף, כך שבעצם עניין הרישום הוא גם אינטרס של הקבלן/יזם. אבל מה? משהב"ש היקר אינו ממהר לבצע פרצלציה (דבר אשר עבורו קיבל תשלום מראש מאת הקבלן), דבר המעכב את הקבלן בעצמו מביצוע הרישום ושחרור הערבות. בהרבה מקרים לוקח למשהב"ש כ-3 עד 4 שנים לבצע את הפרצלציה, בנוסף, מועד קבלת החזקה בדירה ע"י הרוכש אינו רלוונטי לנושא. בכבוד רב, אוהד ורטש.

למעלה