נניח

מצב
הנושא נעול.

ציפי ג

New member
נניח

נניח
שהיה לכם כסף לקחת את כל המשפחה כל שנה פעמיים לחו"ל. ונניח, שהילדים שלכם, כבר לא מסוגלים לזכור באלו מדינות הם היו מרוב שהם היו בחו"ל. ונניח, שהילדים היו ילדים חכמים ומוכשרים (לא יודעת אם מחוננים, אבל בודאי לא טמבלים). האם הייתם מנצלים את הנסיעה ללמד את הילדים גאוגרפיה והיסטוריה של המקום, או רק עושים מזה כיף חיים?

Forum User

New member
בודאי שכן, ויותר מזה

נניח
שהיה לכם כסף לקחת את כל המשפחה כל שנה פעמיים לחו"ל. ונניח, שהילדים שלכם, כבר לא מסוגלים לזכור באלו מדינות הם היו מרוב שהם היו בחו"ל. ונניח, שהילדים היו ילדים חכמים ומוכשרים (לא יודעת אם מחוננים, אבל בודאי לא טמבלים). האם הייתם מנצלים את הנסיעה ללמד את הילדים גאוגרפיה והיסטוריה של המקום, או רק עושים מזה כיף חיים?
בודאי שכן, ויותר מזה
גם בתקציב שמספיק רק לפעם בשנה, וגם אם הילדים לא נורא חכמים, אין כמו העשרה כדי להעצים את חוויית הטיול. זה לא חייב להיות לימוד ממש, אבל כן התייחסות למקום בו נמצאים, מכל הבחינות (כולל דת, מנהגים, שפה...) בעיני, להשקיע 10-20 שעות ומאות דולרים בנסיעה למקום ווז לחוות אותו רק כ"כיף חיים" זה שטחי ומיותר. עדיף להשקיע את הכסף במשהו אחר...

otn

New member
אני בעד להכיר את המדינה וזה לא בא

נניח
אני בעד להכיר את המדינה וזה לא בא
על חשבון ההנאה. כל מדינה שאנו נוסעים אליה, אני מראה להם לפני הנסיעה את מפת המדינה ושכנותיה. תוך כדי הטיול, אנו מסבירים להם כמעט כל דבר שנתקלים בו. קריאת מפה, ההבדל בין כביש אגרה/מהיר/איטי. כסף, שערי מטבע, שיקולים לתשלום באשראי/מזומן ... שלטון מקומי ומעט על ההסטוריה השלטונית. לדוגמא במזרח אירופה, הסברנו על הקומוניזם מול קפיטליזם ... כל נושא כזה, לעיתים פותח דיון ולעיתים עובר ללא תגובה. אנו לא לוחצים. מנסיוני, בטיול אחד שנמשך שבועיים, הם לומדים יותר מאשר חודשיים בביה"ס. זה כמובן לא בא על חשבון פארק שעשועים, רחצה בים או כל אטרקציה אחרת המיועדת לילדים. אני ממש נגד טיולים בהם לא רואים/שומעים/יודעים כלום, רק עוברים מלונה פארק לפארק מים.

otn

New member
ילדי לא ישכחו לילה אחד בקרואטיה בו

נניח
ילדי לא ישכחו לילה אחד בקרואטיה בו
חיפשנו צימר ללינה ליד שמורת טבע. הם ירדו עם בעלי מהאוטו לראות את החדר והתעקשו להשאר שם. המקום היה מזעזע, משפחה עניה מאוד וחדר דחוס וישן. למשפחה היו חיות אותן הם מגדלים לצורך מאכל. בעל הבית לקח אותם ליער והסביר להם אין תופסים סנאים. האשא הסבירה שהם מגדלים את הסנאים עד החורף. מהשומן הם עושים קרם נגד כוויות קור ועוד הסברים שונים ומשונים - שיעור בהישרדות. בערב, האשה (שאין לה כלום) הוציאה פתאום אטלס, הסבירה את נושא המלחמה, מי נגד מי, מדוע המלחמה לא נסתיימה סופית, מדוע בבוסניה לא מטיילים חופשי ... בבקר הילדים קטפו מגינת הירק את הירקות והכינו סלט. בשבילם, היה שווה שלא ישנתי רגע כל הלילה. עד היום הם מדברים על הצימר הזה עם ברק בעיניים.

Kalla

New member
חשבתי לתומי שזה חלק בלתי נפרד

נניח
מכל טיול בחו"ל, ואף בארץ לצורך העניין.

ציפי ג

New member
לתומי גם אני חשבתי

מכל טיול בחו"ל, ואף בארץ לצורך העניין.
לתומי גם אני חשבתי
אבל נפגשתי השבוע בילד, שנוסע כל שנה לפחות פעמיים לחו"ל.כל קיץ לארץ אחרת. הוא לא ידע דבר על הארץ שהוא נוסע אליה. וכשהתחלתי לנסות להבין מה הוא יודע בגאוגרפיה, התברר לי שמאומה. כלום. פספוס גדול לדעתי.

תמי2001

New member
אבל הוא בטח חוזר עם מלאן קניות

לתומי גם אני חשבתי
אבל נפגשתי השבוע בילד, שנוסע כל שנה לפחות פעמיים לחו"ל.כל קיץ לארץ אחרת. הוא לא ידע דבר על הארץ שהוא נוסע אליה. וכשהתחלתי לנסות להבין מה הוא יודע בגאוגרפיה, התברר לי שמאומה. כלום. פספוס גדול לדעתי.
אבל הוא בטח חוזר עם מלאן קניות

Kalla

New member
נו, גם על זה ניתן להגיד

לתומי גם אני חשבתי
נו, גם על זה ניתן להגיד
שאלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים.

עירין

New member
אז אני חייבת לספר,

נו, גם על זה ניתן להגיד
שאלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים.
אז אני חייבת לספר,
אני די פסיבית בפורום להזכיר אני אמא לילדה בת 4, לא בטוחה שמחוננת אבל בהחלט בתחומים רבים מעבר לגילה (עברנו איבחונים עקב לקות תקשורתית). קצת בשביל הרקע, השנה למעשה החלה פריצה בדיבור שלה ועל כן אנחנו מתלהבים מכל דבר שאומרת. בענין חו"ל,יום אחד בדרך לגן אמרה פתאום "אני לא רוצה ללכת לגן אני רוצה לנסוע לצרפת", הייתי מופתעת ולא הבנתי מאיפה זה בא, אז אמרה שהיא רוצה להיות במגדל אייפל כמו פליקס הארנב... ובאמת נזכרתי שמזמן קראתי לה את הספר של פליקס ושראיתי אותה קוראת בו יום לפני. אח"כ הוסיפה שהיא רוצה לאכול שם באגט עם חומוס... אז זהו אני מחכה להזדמנות שאוכל לקחת אותה לפריז, אני פשוט חייבת...

ריגש אותי מאוד מה שכתבת

אז אני חייבת לספר,
אני די פסיבית בפורום להזכיר אני אמא לילדה בת 4, לא בטוחה שמחוננת אבל בהחלט בתחומים רבים מעבר לגילה (עברנו איבחונים עקב לקות תקשורתית). קצת בשביל הרקע, השנה למעשה החלה פריצה בדיבור שלה ועל כן אנחנו מתלהבים מכל דבר שאומרת. בענין חו"ל,יום אחד בדרך לגן אמרה פתאום "אני לא רוצה ללכת לגן אני רוצה לנסוע לצרפת", הייתי מופתעת ולא הבנתי מאיפה זה בא, אז אמרה שהיא רוצה להיות במגדל אייפל כמו פליקס הארנב... ובאמת נזכרתי שמזמן קראתי לה את הספר של פליקס ושראיתי אותה קוראת בו יום לפני. אח"כ הוסיפה שהיא רוצה לאכול שם באגט עם חומוס... אז זהו אני מחכה להזדמנות שאוכל לקחת אותה לפריז, אני פשוט חייבת...
ריגש אותי מאוד מה שכתבת
דרך אגב, את יכולה כבר עכשיו לקנות באגט ואולי עוד דברים מהמטבח הצרפתי (איזו גבינה צרפתית או משהו) ולשמח את הבת שלך בינתיים ב"ארוחה צרפתית", עד שתגיעו לפריס (כמו שדרך אגב עשו גם לסופי בספר על פליקס - תמיד היה נראה לי לא פייר שהיא רק שומעת על כל מיני מדינות ומקומות מעניינים בעולם, אבל היא עצמה נשראת באותה עיירה שכוחת אל בגרמניה שכרגע פרח לי שמה), ואז הבת שלך תוכל לחוש משהו מטעמה של צרפת עד הדבר האמיתי יתגשם.

otn

New member
אני לא מופתעת, כל החברים של הבנים

לתומי גם אני חשבתי
שלי נוסעים לחו"ל. את רובם המוחלט מעניינים רק פארקי שעשועים. גם הם אינם יודעים דבר על הארץ בה טיילו.בעייני זה פספוס גדול, אך הוא דומה לנוחותם של ההורים שהילד "תקוע" מול הטלויזיה. גם כאן, הילד משתעשע וההורים בבית קפה. בערב, אם נשאר קצת כח, קופצים למול לקניות. אנחנו שונים, וילדינו אינם יודעים משהו אחר. לפני שבועיים הייתי עם שני בני הגדולים ועם אימי בטיול שורשים בהונגריה. מיותר לציין שזהו טיול לימודי וריגשי בעיקרו. כאשר בוקר אחד, בבודפשט, אמרתי שנתחיל בחנויות במדרחוב, הם הסתכלו עלי מופתעים ודרשו שנעשה משהו מעניין. הפשרה היתה שעתיים - אני בחנויות והם נהנו מהופעות הרחוב. אז גם זה קיים.

עצוב...../images/Emo10.gif

שלי נוסעים לחו"ל. את רובם המוחלט מעניינים רק פארקי שעשועים. גם הם אינם יודעים דבר על הארץ בה טיילו.בעייני זה פספוס גדול, אך הוא דומה לנוחותם של ההורים שהילד "תקוע" מול הטלויזיה. גם כאן, הילד משתעשע וההורים בבית קפה. בערב, אם נשאר קצת כח, קופצים למול לקניות. אנחנו שונים, וילדינו אינם יודעים משהו אחר. לפני שבועיים הייתי עם שני בני הגדולים ועם אימי בטיול שורשים בהונגריה. מיותר לציין שזהו טיול לימודי וריגשי בעיקרו. כאשר בוקר אחד, בבודפשט, אמרתי שנתחיל בחנויות במדרחוב, הם הסתכלו עלי מופתעים ודרשו שנעשה משהו מעניין. הפשרה היתה שעתיים - אני בחנויות והם נהנו מהופעות הרחוב. אז גם זה קיים.
עצוב...

חלק גדול מהחברים שלנו לא יכולים להרשות לעצמם נסיעות לחו"ל עם ילדים - אז הם מטיילים הרבה בארץ, וגם מזה הילדים לומדים המון, המון. ואני חושבת כמה הם היו יכולים עוד ללמוד אילו היו יכולים להרשות לעצמם לנסוע לחו"ל. אבל במחשבה שניה - אני לא דואגת להם. הילדים שלהם ימצאו את דרכם, יהיו להם חיים מעניינים ועשירים בחוויות, כי הם יודעים ללמוד ולהתעניין. מי שבאמת צריך לרחם עליו זה אותם אנשים שיש להם המון כסף, והם לא יכולים לנצל אותו כדי לתת לילדים שלהם את האושר האמיתי: האושר להיות סקרנים ולהכיר את העולם.

../images/Emo3.gif חבל.

לתומי גם אני חשבתי
חבל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה