נניח ש...

bobmar

New member
נניח ש...

אתם מתחתנים עוד שנה. אחרי שנה יש לכם ילד.בדיוק כשהוא נולד יש אסיפת קיבוץ ומחליטים ברוב מוחץ להחזיר את הלינה המשותפת. מי שלא מתאים לו צריך לקום ולעזוב את הקיבוץ. אתם תפרנים רצח, בלי דירה בעיר, בלי עבודה, ועם תינוק שרק עכשיו נולד. מה תעשו?

../images/Emo124.gifמל-ח-מה!../images/Emo124.gif

אין מצב בכלל...אם המצב הכלכלי לא מאפשר לעבור דירה לעיר, אז אולי לקיבוץ אחר? אני הייתי תובע את הקיבוץ! סוחט גם פיצויים על עגמת הנפש שנגרמה לי רק מהמחשבה שהילד בן החודשיים שלי יראה את אבא שלו פעמיים ביום. אבל אם היו לוקחים אותי ללינה המשותפת (בגילי הנוכחי) לא יודע אם הייתי מתנגד..

9910

New member
איזה כיף לו

לי כהורה זה יהיה קשה,אם דבר היפוטתי כזה קורה אשתי בטוח מתגרשת ממני,אבל כבעל ניסיון אני יודע שאין דבר יותר כיף מזה ויותר תורם מזה לפיתוח תכונות כמו מנהיגות,עצמאות ועזרה הדדית.שאלה קשה משום שכהורה כל אחד רוצה את הילדים על ידו,והמצב ההפוך הוא לא טבעי,מצד שני יש פה רווח פוטנציאלי לילד אז נקווה שהשאלה הזאת תישאר כדילמה דימיונית ולא נצטרך להכריע באמת.

לדעתי החסרונות של הלינה המשותפת

עולים בהרבה על הייתרונות שציינת. וזה הרבה מעבר ל"אני רוצה לראות את הילד שלי מתי שבא לי". זה העניין שאני סומך רק על עצמי, יודע שרק אני אדאג להילד שלי הכי טוב יותר מכל אחד אחר, אני רוצה שיהיה לי מה לספר לו על איך הוא היה כשהיה קטן ורוצה לחנך אותו בדרך שלי (אלימות!! חח סתם
). לא רוצה להפסיד את החווית הגידול שלו.

9910

New member
אלו השיקולים הקובעים באמת

והם הביאו לסגירת הלינה המשותפת,משיחות עם אמא שלי אני יודע שהדבר הכי קשה היה שהילדים שלה גדלו והיא יכלה להנות מזה רק 4 שעות ביום.כתבתי מה שכתבתי מנק' מבט של ילד שיודע מה זה לינה משותפת ונהנה ממנה,סביר להניח שגם אני בתור הורה אתנגד לשיטה הזאת למרות שבזמנו זה היה הכי כיף בעולם.יש לי הרבה זיכרונות טובים מהעניין הזה ואם תשאל בקיבוץ שלי תגלה שאנחנו הרבה יותר מגובשים מהכיתות שבאו אחרינו וזכו ללינה משפחתית,כך שאין ספק שיש לשיטה הזאת גם יתרונות לא מעטים,השאלה היא ההקרבה שהורים מוכנים או לא להקריב בשביל החינוך של הילדים,או בכלל האם היתרונות עולים על החסרונות?.התשובה החד משמעית היא לא,לא ולא,אולם אני מתנגד למסע הצלב נגד הלינה המשותפת,אני חושב שמי שחווה אותה יכיר גם ביתרונות ולא יתצייר תמונה שחורה לגמרי.

MsUnderstood

New member
הילד שלך לא היה מתנגד לראות אותך

פחות
ומה זה ההצפה של המייל שלי?!נראה לך יש לי זמן לקרוא אותם?!

9910

New member
איזה הצפה?

לא שלחתי כלום. הילד שלי צריך להיוולד כדי להחליט,רוב הסיכויים שהוא באמת יעדיף דמויות יותר בוגרות ממני,אבל בשביל זה אמא שלו קיימת

a Warming Sign

New member
צודק.../images/Emo11.gif

אבל יש גם את הדרכים האחרות של לכתוב מכתב למועצה,או למצוא עוד הורים בצד שלך ולנסות לארגן התנגדות...(טוב,אורנית,את נשכבת על הכביש ולא זזה
) קיבוץ אחר זאת בהחלט אופציה,מה שברור זה שלא הייתי מסכימה בשום פנים ואופן לשים את הילד שלי בלינה המשותפת.
תמיד יש משהו שאפשר לעשות..ואם לא אז..טוב,נו,מורן,שים מדים,אתה חוזר לברגרקינג...

a Warming Sign

New member
אתה לא חייב להישאר שם!

באמת,אם זה זוועתי תמצא עבודה אחרת...אתה יכול לבוא איתי לחד"א הם יקבלו אותך בשמחה! תמיד צריכים עובדים חזקים שיעבירו את הכרוב לתוך המקרר ואולי יבלו שם את חייהם לנצח
..בבבב

אני לא סובל נורא שם...

סתם עבודה מסריחה ברובה..אבל אני מסתדר יש שם אחלה אנשים.. חחחחחחחחח..."אדדדדדדד.. ואני חיכיתי..בב..כל הלילה...רקק רציתי לערררבב את הסלקקק..בבבב.."

למעלה