נניח והייתם נתקעים על אי בודד...

מן הסתם אף אחד כאן לא היה. :/

ורוב הסיכויים שאף אחד כאן גם לא יהיה. אבל אנשים מכירים את עצמם, והם כן יכולים להניח מה הם היו עושים.

ואת../images/Emo35.gif

האם פעם נקלעת למצב שבו את תקועה באי בודד שיש בו רק מקדונלס שמספק רק המבורגרים והכל בחינם
הא אז מה
היית הולכת לאכול המבורגר במקדונלס או לא
והיית אי פעם במצב בו את עולה לקומה ה - 47 במגדלי עזריאלי כשפסנתר כנף על גבך וארכדי דוכין מנגן עליו
הא
וד"א אם היית נתקעת באי בודד רק עם עוד כמה אנשים, ולא היה מה לאכול מלבד האנשים, מה היית עושה אז
(וזו שאלה רצינית)

לקשמי

New member
כמו שכתבתי כבר קודם

כל עוד לא הייתם במצב הזה, אף אחד לא יכול לדעת באמת מה הוא היה עושה. עכשיו, כשאנחנו בחדר שלנו, מול המחשב והמזגן, יש לנו את כל השפע שבעולם, אנחנו בהחלט יכולים לפעול על פי אידיאולוגיה/מוסר/וואטאבר. אבל אדם במצב הישרדותי יעשה הכל כדי לשרוד. המוח במצב כזה פועל כפי שפועל מוחה של חיה. וכבר היו עדויות לכך. כך שכל התיאוריות האלה של "מה הייתם עושים אם..." לא רלוונטיות, כל עוד זה לא קרה באמת.

אז לא הבנתי...

כבר יצא לך להתעורר בכלא התימני כשהסיגריה של אחרי בפיך ושיר של טל סונדק מתנגן ברקע

אני אכתוב את דעתי על השאלה הזו...

בעצם השאלה פה היא שאלה של מוסר ואמונה, וכל אחד מנסה לשבור ושאלות כאלו באות לראות מתי הבנאדם ישבר. תנו לי לספר לכם משהו - לכל בנאדם יש משהו שישבור את המוסר שלו, כאן הלכתם רחוק ולמצב לא מציאותי (אין איים בודדים, בטח לא שאין בהם מה לאכול), אבל יש מצבים מציאותיים שאנשים בהם נשבר הרבה לפני, כסף הוא דוגמה טובה לכך - יש לדוגמה הרבה עמותות שיוצאות למאבק נגד דברים לא מוסריים כלל, ומשתיקים אותן עם קצת כסף. יש אנשים שרואים בעצמם מוסריים ודואגים למשפחה - אך כשכסף נכנס לעניין המשפחה יכולה להיות קצת פחות חשובה. ותתפלאו - כסף יכול גם לשבור אמונה. מה שאני לא מבין זה, מה המטרה של השאלה
ולמה דווקא בע"ח ולא בני אדם
אולי בגלל שיש מספיק אנשים שאוכלים חיות - שזה כבר נראה לגיטימי שבנאדם יעשה זאת כשהוא נקלע למצב כזה, ואין מספיק אנשים שאוכלים בני אדם - ולכן הם גם לא יעזו לשאול את השאלה הזו. זו גם הסיבה לתגובה הזאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=78625533 מכיוון שזה נראה לגיטימי לאכול חיה, ולא לגיטימי לאכול בני אדם.

וד"א...

אם יש עוד חיות ובני אדם באי הזה - אז זה כבר לא אי בודד, אלא אם כן אפריקה, אמריקה, אסיה, אירופה וכו' הן איים בודדים.

EdisonGirl

New member
חחחח ../images/Emo45.gif מסכימה.

המוסר יכול להישבר הרבה לפני מצב של חיים ומוות ממש.

Silly LoveSong

New member
"הישרדות"!!!

חשבתי על אותה השאלה בדיוק, כי אני מתה להשתתף בתוכנית הזאת, אבל מה אני אעשה שם אם יהיו אתגרים שכוללים אכילת דברים מזוויעים?
בעקרון אם אני אתקע (לבד) על אי בודד והוא יהיה עשיר (מבחינת הטבע), אז אני בטוח אמצא שם קוקוסים, אולי אמצע למון-ליים, בננות, פאפאיות ופקעות דמוי בטטה. אם לא אצליח לשרוד על זה קרוב לוודאי שאאסוף רכיכות מהחופים או שאחפש דגים גוססים שנשטפו על הסלעים. אולי גם אצוד במכוון תוך שימוש בכלים, אבל אני לא יודעת כי עכשיו קל לדמיין מה אעשה, אבל אם אהיה במצב האמיתי אני מניחה שזה יהיה שונה לגמרי.

Silly LoveSong

New member
למה לסבול?

אפשר גם לקפוץ מצוק לכרישים והמוות יהיה מהים (וללא ממש כאבים למקרה שתתנפצי על הסלעים החדים לפני שהכרישים יבואו).

One Echoe

New member
הייתי דג דגים והורג חיות.

וזה, סביר להניח, מה שרוב חברי הפורום היו עושים.(אם באמת תהיו במצב כזה אז תדברו)

One Echoe

New member
שאלה קשה.

אני מניח שיהיה לי קשה לאכול "אדם". אבל גם בעלי-חיים לא יהיה לי קל, ובטח שלא להרוג אותם. סביר להניח שאני רק אדוג דגים, כי יש לי הכי פחות הזדהות איתם ויהיה לי הכי קל מבחינה רגשית להרוג אותם.(כמובן, כל זה בהנחה שאין צמחיה באיזור)

למעלה