כלי
אני מדריכה בכירה באומנות גם שיקומית - כלומר: אני מדריכה סוגים שונים של אוכלוסיות גם מבוגרים וגם ילדים אם זה אוטיזם או פיגור קל, או כל מה שקשור בעיכוב התפתחות. את הנמר אני מכינה ככלי לביטוי מפחדים, והתמודדות מול החיים. מעבר לכך ניסיתי את הנמר בגן רגיל שבו אני מלמדת והתגובות של הילדים היו מדהימות , והפתיחות שלהם לשוחח על הפחדים יצאה עוד לפני שדיברתי וזה זרם כמו קסם ואפילו עזר לילד חמוד שמפחד ממסכות, וגילה לנמר למה הוא מפחד (מתברר שהיה כניראה יותר קטן . אחיו הבהיל אותו עם מסיכה ). חסרים לי חומרים להשלים את הנמר אז יקח לי עוד קצת זמן . לבובות שאני מכינה יש מטרה ובכך יש לי הנאה. כי כך גם הבן שלי משתתף בהכנה ומביעה את דעתו ויש תיקשורת איתו, כך למשל את בובני ממש בניתי ע"י הוראות ברורות שלו ואמר לי איזה צבע העיניים וביקש שיהיה לו שיניים ולשון. והיום כשקשה לו הוא מכניס את ידו לבובני ומתבטא ומדבר ולפעמים הוא פונה לבובני בעצמו ומנהל שיחה לבד ואני צופה ומקשיבה. ומתרגשת מאוד שמצאתי דרך לעזור לו .... מתרגשת גם עכשיו שמדברת על זה אני מודה לפורום שנותן לי מקום להתבטאות . תודה לך דודי ולשאחר חברי הפורום שאתם פה