נמצאים באפלה...

גלירון1

New member
נמצאים באפלה...

שלום לכולכם, רציתי לשתף אתכם במצוקה שלנו. יש לנו תאומים (בן ובת ) בני שנה ו - 5 חודשים שנולדו אחרי טיפולים, בלידה מוקדמת, סוף שבוע 32. שניהם נמצאים בפער התפתחותי ביחס לבני גילם. אבל מי שמדאיג אותנו, הוא בננו. הוא נוהג להסתובב סביב עצמו (אנו פרשנו זאת כמשחק ), לבעוט ברגליים כמעט בכל דבר, וכן לא מנופף לשלום או מהנהן או מניד כביטוי לרצונו ולא מדבר. עם זאת מושיט ידיים שירימו אותו, שמח מאוד לקראתנו ומראה זאת בקול ובשמחה, מחקה קולות בע"ח, מכניס כדורים לכלי המיועד, אוהב מוסיקה, רודף אחרי אחותו התאומה, ומחפש את קירבתה. האמת, שייחסנו כל סוג של התנהגות למשחק או לחוסר בשלות בשל הפגות. כמובן שהתחלנו סדרת בדיקות אך נשמח לשמוע מה דעתכם ?

גאמי

New member
הי גלירון, אני גלית אמא של רון לכן

הניק שלך גרם לי לחייך. לגמרי ברור החשש, אינני רוצה לומר שכך או כך, רק רוצה לומר לכם שזה נפלא שאתם עירניים וכבר נמצאים בסידרת בדיקות, שכן מה שלא יגלו או לא יגלו, זהו גיל שכאשר מתחילים לעבוד בו אפשר להגיע רחוק עד מאוד. שאלה אחת שלא קיבלתי בהודעה. מה לגבי קשר העין שלו? האם הוא מתבונן עליכם כאשר הוא מבצע פעולות שונות? האם הוא מביט בכם כאשר הוא פונה אליכם או שמה רק גופו? מה שלא יהיה גם אם תצטרפו למשפחתנו החמה וגם אם לאוו, חייבת לומר שאין כמובן ילד או אדם בלי קושי השאלה האם הקושי טופל וכמו שזה נראה האזעקה המוקדמת שלכם היא יתרון מאוד בולט. שיהיה בהצלחה! עדכני אותנו. גלית

שלום לגלירון

מבינה את מצוקתכם ושמחה שאתם ערניים מאוד. בגיל כזה, האם אתם נמצאים במעקב טיפת חלב? האם במכון להתפתחות הילד? רצוי לעשות בדיקות דרך המכון להתפתחות הילד ולקבל עצות והפניות לאבחונים. מאחלת לכם רק טוב

vered73

New member
כקוראת מהצד (שגם אמא לאוטיסט וגם

לעוד שניים שאינם) - אני רואה בזה סוג של הבעת אופי או משהו פנימי שמביא אותו להתנהגות הזו. נכון שהוא לא מנפנף לשלום, אבל האם יש עוד ג'סטות משמעותיות שחסרות? כמו למשל הצבעה? האם מגיב לשמו? סך הכל הם הרי כמו בגיל שנה ורבע. לכל אחד הקצב שלו. חשוב לעקוב אבל מהצד לא נשמע לי אוטיזם (לא שאני מומחית... אבל בכל זאת 3 וחצי שנים עם אוטיסט נשמעות אחרת מהדיווח שלך) שיהיו בריאים ושנה טובה ורד

גאמי

New member
אהלן שחר חברתי התאומה ואהלן ורדינה

שהופרדה ממני בלידתה? סליחה שאני ככה מתפרצת כאן וזה גם מאוד מאוד שטחי מה שאומר, אבל שמתם לב כמה חיצים הופנו כאן למשרשרת
, שלוש קשתיות מייעצות בזו אחר זו....אמאלה... קריפי.... כמה חיצים כמה...

גלירון1

New member
תודה לכולכם על ההתייחסות!

באשר לקשר עין - הוא יוצר. לקריאה בשמו אינו מגיב וכן אינו מצביע. אינני יודעת כבר מה לחשוב. יש רגעים שבהם הכל נראה בסדר גמור, ויש כאלה שמתסכלים... אגב, אם אתם מכירים רופא מומחה לתחום מאזור הצפון, נשמח לקבל המלצה. ושוב תודה....

גאמי

New member
באזור הצפון יש את ד"ר שניצר מולי

שאצלה אנו אובחנו ויש את ד"ר תירוש שאמנם יכול להיות לפעמים מאוד ישיר וצריך להיות מוכנים לזה אך שמעתי שהוא מאוד מקצועי. ועוד משהו קטן? האם בדקתם את שמיעתו של הילד? יתכן שיש לו נוזלים באוזניים או בעיות שמיעה קלות המקשות עליו להתמרכז הסתובבות סביב עצמו עשויה להיות קשורה לשיוי משקל ושיווי משקל תמיד קשור לאוזן. שווה לבדוק גם את זה.

doroniz

New member
מצטרף להמלצה

אם אתם מוטרדים כדאי ומומלץ ללכת לאבחון מקצועי, ואם אפשר אז גם פרטי. ד"ר מולי שניצר ממרכז מילמן בחיפה מבצעת אבחונים יש לה ניסיון רב שנים, דעתה מקובלת וקבילה בקרב המוסדות הממלכתיים כולל המוסד לביטוח לאומי, היא נעימה וסבלנית. צרו קשר עם מרכז מילמן בכדי לברר פרטים ומחירים. בהצלחה ושנה טובה, דורון.

למעלה