נמסיס שוקולד

yifatushc

New member
נמסיס שוקולד

מתכון מעולה שפורסם ב"על השולחן"-פסח. המתכון הוא של עומר זרניצקי מ"מול הים", תל אביב. הכנתי את העוגה בפסח, ותוך יום נעלמה כלא היתה... נמסיס שוקולד / עומר זרניצקי מצרכים: (לתבנית בקוטר 26 ס"מ) ======== 5 ביצים 300 גר' סוכר 125 מ"ל מים 350 גר' שוקולד מריר קצוץ 225 גר' חמאה לציפוי גנאש (ל חובה)- 150 מ"ל שמנת מתוקה 150 גר' שוקולד מריר קצוץ אופן ההכנה: ============ 1. עוטפים את תחתיתי התבנית ברדיד אלומיניום ומהדקים, כדי למנוע דליפה של מים לתוכה. מרפדים את פנים התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו. 2. מחממים תנור ל-150 מעלות. 3. מקציפים ביצים ו-100 גר' סוכר במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שהתערובת משלשת את נפחה. 4. במקביל מרתיחים מים ו-200 גר' סוכר על אש בינונית, לקבלת סירופ. כשהסירופ רותח יוצקים אותו על השוקולד. מוסיפים חמאה, ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5. יוצקים את תערובת השוקולד החמימה וקצף הביצים, ומקציפים במהירות בינונית. מפסיקים להקציף מיד כשהתערובת אחידה. 6. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בניר אפיה. מניחים את התבנית בתבנית גדולה יותר מלאה במים רותחים, ואופים 40 דקות. ב-10 הדקות האחרונות של האפיה מומלץ לפתוח מעט את התנור, כדי לאפשר לעוגה להתייבש מעט. 7. מוציאים את העוגה מהתנור ומאמבט המים מצננים. מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפני ההגשה. 8. אם רוצים, מכינים ציפוי גנאש: מחמים שמנת לסף אתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד שהוא נמס והתערובת חלקה. מצננים מעט. יוצקים על העוגה הקרה ומחזירים למקרר להמשך צינון. לפני ההגשה אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל. * הערות של יפעת: אין צורך לדעתי להוסיף ציפוי גנאש. הכנתי בלעדיו, והעוגה היתה מאוד מתוקה ועשירה בשוקולד גם כך. לדעתי התוספת הזו מיותרת.
בתאבון!! יפעת

hogo26

New member
נראה טוב יפעת

מזכיר לי מאוד עוגה אחרת באפיה יותר קצרה אבל עוגה כבדה, חוץ מזה יש לי חוב פה לסיציליאני אז אתן אותם ביחד

yifatushc

New member
תודה תודה! ../images/Emo13.gif ואשמח לקרוא את

שני המתכונים. (במיוחד של העוגה...
...אין לי תקנה...). יפעת

hogo26

New member
אין בעיה יפעת

בכיף ארשום פה את המתכונים, אני קצת עמוס כרגע ויש לי עוד בת מצוה היום בערב,

yifatushc

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif תהנו!

ונשמח לשמוע על הצד הקולינרי של האירוע...
יפעת

hogo26

New member
הארוע באיזה מסעדה

במסעדת רסיטל בכרמל אולי את מכירה נחשב למסעדה טובה,

נירהמ1

New member
../images/Emo140.gifיאמי - איזו עוגה שחיתותית../images/Emo3.gif

נראית משהו משהו.

yifatushc

New member
../images/Emo13.gif חח...מסכימה לגבי ענין השחיתות

והערה נוספת: הייתי מפחיתה מכמות החמאה. יפעת

נירהמ1

New member
המקור הראשוני של העוגה הוא

"ריבר קפה", והיא נחשבת לאחת העוגות הכי שחיתותיות (מבחינה קלורית
).

satr

New member
ממש שחיתות - אין מילה אחרת

ואני חשבתי להתחיל את הבוקר אם יוגורט ... ועכשיו בא לי מתוק ...
ורד בטח את רזונת - זה לא פר אני יוצאת לשביתה

yifatushc

New member
ורד..... ../images/Emo9.gif

גם אני מתחילה את הבקרים שלי עם יוגורט, תאמיני לי..! נידונתי לספור קלוריות, אבל מידי פעם אוהבת גם להתפנק. נשיקות!!
יפעת

hogo26

New member
יפעת ,לקחת את המתכון מהתוכנית

מהשבוע שעבר? כי ראיתי את התוכנית ושכחתי לרשום, יש להם תוכנית מעולה,

hogo26

New member
כי הם הציגו בתוכנית שבוע שעבר

וראיתי בספר שלהם אותו מתכון, יש להם ספר טוב בהוצאה באנגלית

נירהמ1

New member
ועוד ורסיה של ה"ריבר קפה"../images/Emo99.gif

גם כן מ"על השולחן" - היה לי את הקישור לעוגה המקורית, אבל לא מצאתי אותו.
עוגת שוקולד נמסיס/מ"על השולחן" מקור המתכון: "River Cafe Italian Country Cook Book" 10 ביצים 3 כוסות סוכר 675 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות קטנות 450 גרם (2 כוסות או 4 מקלות) חמאה רכה מתכון ל- 10-12 מנות + מחממים תנור ל-160 מעלות. + מרפדים בניר אפיה תבנית בקוטר 30 ס"מ ובעומק 5 ס"מ. משמנים ומקמחים. + מקציפים את הביצים עם 1/3 מכמות הסוכר עד שהנפח גדל פי 4 - לפחות 10 דקות במערבל חשמלי. + בסיר קטן מחממים את יתרת הסוכר עם 1 כוס מים, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מוסיפים את החמאה והשוקולד לסירופ החם ומערבבים לתערובת אחידה. מורידים מהכיריים ומצננים. + מוסיפים את הסירופ החם לתוך תערובת הביצים תוך כדי הקצפה ומערבלים עוד כ-20 שניות, לא יותר. + יוצקים לתבנית ומניחים בתוך תבנית עמוקה מלאה במים. אופים כ-30-40 דקות או עד שמתייצב. בודקים על ידי לחיצת כף היד על פני העוגה. מקררים בתבנית לפני ששולפים החוצה.

למעלה