נמל תעופה תמנע

davidfainshtein

Member
מנהל
נמל תעופה תמנע

נמל התעופה הבינ"ל ע"ש רמון בתמנע ממשיך לקרום עור וגידים. קבלו הצצה למסלולי ההמראה והנחיתה החדשים באורך 3.6 ק"מ שיאפשרו למטוסים גדולים לנחות מצפון לאילת. גם מגדל הפיקוח ממשיך להתקדם והחלו עבודות בניית טרמינל הנוסעים. המטוס הראשון צפוי להמריא בסוף 2016.(צילום: אילן ארד)

נ.ב. לא שכחתי, עובד על זה...

איטלקי8

New member
שאלת תם

למה זה לוקח כל כך הרבה זמן?
למה איאפשר לבנות את הטרמינל במקביל לבניית המסלולים?
עד כמה באמת הבניה שם זה בניה נגד השעון?
&nbsp
זה עצוב שבחיים לא היה פרויקט בישראל שמרגע התחלת הבנייה נבנה בלוח זמנים צפוף.. הכל פה בתרבות של יש זמן.

davidfainshtein

Member
מנהל
שאלה מצויינת

אכן פרויקטים רבים בארץ לוקחים זמן רב. יש לכך המון סיבות. חלקן מוצדקות, חלקן - לא.
זה מתחיל בהליכי תכנון, ממשיך בהליכי אישור סטטוטורי מרובה שלבים, ממשיך להליכי תיקצוב, אחר כך הוצאת מכרזים, בחירת קבלנים, ורק אז מתחילה הבניה בפועל. פה אנו נפגשים בקבלנים שונים ושיטות עבודה שונות ואינספור בלת"מים.
אם אתה באמת מתענין בנושא, אני ממליץ על הספר של אפריים שלאיין, גשרים וגישורים:סוגיות בתכנון תשתיות.

umbo

New member
סתם דוגמה שאולי כדאי ללמוד ממנה.....

הייתי בסין בזמן האולימפיאדה. קו הרכבת התחתית לכפר האולימפי היה שלוחה שנבנת במיוחד מאחד הקווים הראשיים, למרחק 7-8 ק"מ. סיפרו לנו ש-4 חודשים לפני כן לא היה שם כלום (למעשה היו שם - חוטונגים - שכונות עוני ש"נעלמו"). בלי להתיחס ל"שיטה" הנבזית הסינית לפנות תושבים לצורך פרויקטים, כששאלנו איך זה יתכן ובאיזה קצב הם בנו את הקו הזה של הרכבת, אמרו לנו: "קצב התקדמות הבניה היה קצב התיבשות הבטון......"

איטלקי8

New member
יש פה מימד שהוא יחסית מובן

כנראה שמשתלם כלכלית לבנות לאורך שנתיים עם X פועלים מאשר לבנות לאורך 3 חודשים עם X בחמישית פועלים.
אולי צריך להביא לדיון כאן קבלן שיסביר את זה.. כי גם פרויקטים עצמאיים של קבלנים מתנהלים בצורה הזאת.

איטלקי8

New member
אני מוציא את כל שלבי התכנון והעתירות מהדיון.

אני מדבר נטו על השלב שכבר מתחילה הבניה. למה איאפשר לבנות במקביל? למה איאפשר לבנות מהר?
&nbsp
יש הרבה פרויקטים בארץ שאתה עובר לידם ואתה רואה טרקטור עם פועל וחצי עובדים. וימים רבים שגם אף אחד לא עובד. ציר קריית אתא של המטרונית היא דוגמא חיה לזה.
&nbsp
&nbsp

ny22

New member
מנהל
תמונה מדהימה! אגב, מתוך סקרנות

אני מניח שרוצים שינחתו שם טיסות מחו"ל ולא רק טיסות פנים.
אז האם שמה מטוסי A380 יוכלו לחנות? (סתם מסקרן אותי).
או שזה מיועד למטוסים יותר קטנים?

למעלה