נמל עדן שתימן

גל קדר

New member
נמל עדן שתימן

מישהו היה שם? בנוסף, אם אני ארוצה לחפש פורום בינל"א ולמצוא בו חומר על הנמל, יש המלצה לגבי פורום שכזה? תודה

אהה נמל עדן

אמנם לא הייתי שם,אבל הורי נולדו בעדן סבי וסבתי היו הבעלים של מלון עדן ולפי סיפורהם עדן היא עיר נמל תוססת וססגונית.

zina71955

New member
השם מדיף ריח של מיסטורין רומנטי

לא, לא הייתי שם אבל עברתי על ידו מספר פעמים, ובנמלי מזרח אפריקה עוד בשנות השישים אפשר היה לראות את ספינות המפרש עם מפרשי הסימה הגדולים שהובילו משאות בין עדן וחופי מזרח אפריקה. אני סבור שהוא היה תוסס אז יותר מאשר היום ובודאי רומנטי יותר. פעם אם הייתי צריך מידע על נמל הייתי נכנס לספר " Ports of the World " היום, פשוט תיכנס לערך The port of Aden במנוע חיפוש כלשהוא ותקבל מידע מקיף, מהיסטוריה ועד תעריפים. אלא אם אתה צריך את שם רב חובל הנמל.

גל קדר

New member
תודה,

זינה, אפילו את שם ר"ח הנמל כבר מצאתי באינטרנט, אבל אני מחפש גם מידע ממקור ראשון של מישהו שהיה שם. הגעתי לשיט אנגלי שהפליג באזור. אני פשוט מחפש עוד מידע. הבעיה כמו שדב כתב שלישראלים יש בעיה להכנס לתימן ולכן אין מידע רב בעברית. הבעיה העיקרית עם האתר עצמו היא שלפי הסטטיסטיקה שלהם האתר די פעיל ועוברות בו סוחרות רבות. לפי המידע שהאנגלי מסר ולפי נונסייט הנמל די מת, למעט סירות דייגים. בכל מקרה, אני ממשיך לחפש בפורומים לועזיים. שבת שלום לכולם.

zina71955

New member
לא ברור לי מה אתה מחפש מעבר

למידע הזמין והרחב שיש באינטרנט (מה עם מספר הטלפון של רב חובל הנמל?) ישראלים יכולים להיכנס לשם, לצאת זו כבר שאלה אחרת. הנמל היה פעם מרכז של פעילות ספנות ענפה בכוון מזרח אפריקה, הודו והמפרץ הפרסי. ההתפתחויות של 30 השנים האחרונות פסחו עליו מבחינת קווי הספנות הארוכים והבינוניים. את צפיפות הפעילות של הנמל אפשר למצוא בסטטיסטיקות של Lloyd's List . בהצלחה.

gerson1

New member
גל מתוק

תבדוק בבית ובמידה ולא תצליח אעביר את החומר הנדרש בזמנו נזקקנו לנמל ולאי החוסם בבאב אל מנדב להזכירך

למעלה