נמל יפו.

le yam

New member
נמל יפו.../images/Emo7.gif

שלום לכולם......... אתמול הייתי בנמל יפו אני חייבת להגיד שהיה לי ממש עצוב ...... הרגשה של אפרוריות ושל החמצה זה מה שהרגשתי נורא מוזנח וצחנה זה מה שהיה שם לצערי הרב למרות שעוגנות שם כמה יאכטות זה לא הוסיף............

בת ים

New member
חבל, מדובר בנכס שיכול היה להיות

פנינה נהדרת. אני מניחה שהשיקולים להזנחה, קשורים לנדל"ן.

le yam

New member
נכון מאוד

אני בטוחה שאת צודקת לצערי הרב, לא מזמן המקום עוד היה שוקק חיים עם מסעדות יוקרה אפילו כמו הטאבון לשעבר וחבל שהיום הוא שומם לחלוטין. בטח מדובר במאבקי כוחות כמו שאמרת .......

Alex33

New member
יש תקווה...

כיום משנמכר נכס זה ועבר לבעלות עירית תל-אביב שהבטיחה להשקיע מליונים רבים בשיפוץ החלק היבשתי ובמעגנה..

דאויד

New member
נמל יפו. ../images/Emo99.gif

ביקרתי בנמל יפו (ביאכטה של חבר פורום אחר) לפני כשבועיים ונהניתי מהחוויה. תמיד אהבתי את יפו (נכון היא מוזנחת, אבל גם לא מקולקלת ועמוסה במלונות, כבחלקים אחרים של העיר), והייתה זו הפעם הראשונה בה הגעתי לנמל יפו מן הים. זה המקום היחיד במרכז בו ניתן עדיין להגיע לנמל/מרינה ולהרתק לרציף בקלילות, לעלות לחוף, לחלץ את העצמות, להריח ריח של דגים מהדייגים המקומיים, להגיע לחומוסייה של אבו חסן כ-100 מטרים מהיציאה מהנמל, לקנות פיתות, חומוס ופול לכל החברים ביאכטה ולחזור צפונה. אני מתאר לעצמי שגם בעכו החוויה דומה. אולי לא מקום מוצלח לעגינה ולמגורים, אך אלטרנטיבה או תוספת נהדרת לנקודות החוף האחרות באיזור המרכז (לסירות שאינן עמוקות, כמובן).

מאיר ריבא

New member
נמל יפו

בימים אלו עבר הנמל לניהולה של עירית ת"א לאחר כשנתיים של מו"מ עם מינהל מקרקעי ישראל. המו"מ הוא תוצאה של מאבק בן שנים רבות למניעת הפיכתו של הנמל לנכס נדל"ן מניב - מה שהיה חלומו של המינהל. המינהל ניסה במשך שנים רבות לפנות את הנמל מיושביו ע"י הזנחת הפיתוח מצד אחד וחיפוש כל פתח אפשרי בחוזי השכירות של העסקים על מנת להציק להם ולמנוע חידושי חוזה כשחוזה תם. לא כל בעלי העסקים עמדו במצב ורובם פשוט נטש. דוגמא מרכזית להזנחה היא ההמנעות בכל דרך אפשרית מפינוי הסחף בכניסה הצפונית של נמל יפו שהיא הכניסה הפורמלית. הכניסה ממערב דרך פתח בדובר היא כניס "פירטית" שהשלטונות עוצמים עין לגביה כי אחרת הנמל היה סגור פורמלית לחלוטין. זה שנים דחה המינהל את ביצוע החפירה בטענות הנראות כלקוחות ממערכון של קישון (לא בחורף, לא בקיץ, נעשה סקר, הסקר לא טוב - נעשה סקר חדש וכך במשך שנים). נמל יפו יכול להיות פנינה ליכטונרים בדומה לנמלים העירוניים הקטנים ביוון ובעוד הרבה מקומות לחופי הים התיכון. נקווה שעיריית ת"א תשכיל לטפל בפנינה כמו שיש לטפל בפנינה - לא עם פטיש אוויר. בנושא קשור חלקית לנאמר לעיל - בנמל יפו יש ממשה מסודר לספינות עם מנוף גשר נוסע מעל תעלה, מה שחסר במרינה של ת"א. הממשה והמנוף אינם פעילים כמובן מהסיבות שתארתי לעיל.

zina71955

New member
הלואי ויעשה משהוא חיובי בנמל

הטבעי, היפה והרומנטי הזה, כולל הארכת שובר הגלים, העמקת השטח שמצפון לכניסה הנוכחית וסדור הכניסה הצפונית דרך סלע אנדרומדה. או אז הוא בהחלט יוכל להיות כמו הנמל העתיק של קירניה, למה לא. החפירה שנעשתה לפני שנה, אגב, נעשתה מהכניסה הנוכחית דרומה.

le yam

New member
כולנו תקווה

כולנו תקווה שאכן יתייחסו אל הנמל כאתר היסטורי וישקיעו בו טיפה ויטפחו אותו ולא יהפכו אותו ל"מרינה הרצליה".

למעלה