נמחק שרשור

נגיעוT

New member
נמחק שרשור

החלטתי למחוק את השרשור עם הסיפור הדמיוני וההזוי שמתיימר להביא את מה שעובר על גלעד סיפורים דמיוניים ניתן לפרסם בפורומים של ספרות וכדומה לא מבינה איך אנשים מאבדים את רגישותם והגינותם האנושית רק כדי לקדם רעיון שמניע אותם-במקרה הזה נגד סיום מבצע עופרת יצוקה. גם לי יש השגות מדוע הסתיים כך המבצע-לא אעשה צחוק מגלעד וממשפחת שליט בבדית סיפורים ה"ממחישים" את מצבו בשבי.

ovyirzc

New member
לא מבין מה הניע אותך

האם גלעד חי? כן. האם הוא בעזה? כן. האם ניתן להניח שהוא שמע את ההפגזות? כן. האם ניתן להניח שהוא תלה תקוות כי צה"ל ישחרר אותו? כן. לכן הסיפור אינו "הזוי" ולא "עושה צחוק מגלעד וממשפחת שליט" וככל הנראה כותב הסיפור לא "איבד את רגישותו והגינותו האנושית". הסיפור הוא בסה"כ סיפור דמינוי, המנסה להעיר את הציבור מהאדישות לגורלו של גלעד. לדאבון לבי צה"ל בגד בערכיו, וחתר להפסקת אש בטרם שוחרר גלעד. רק בשבת האחרונה פורסם ראיון עם מח"ט גולני שתיאר כיצד הוא היה בטוח שמבצע זה ישחרר את גלעד. למותר לציין, שתחושות אלו ליוו כמעט כל חייל שנכנס להילחם. מה רבה הייתה אכזבתם כאשר המבצע נגמר טרם זמנו. לדעתי מטרת הסיפור היא לגרום לנו לא לאבד את הרגישות וההגינות. אם איננו יוצאים לרחובות כאשר ראש הממשלה מודיע על הפקת אש בלי גלעד- אזי הפך לבנו לאבן, וסיפור זה בא לעוררנו מהתרדמה המוסרית שניחתה עלינו. בין אם את שמאלנית או ימנית, בין אם סבלם של הפסטינים כואב לך או לא, אם אכפת לך מגלעד- את חייבת להסכים שהליכה להפסקת אש בלא גלעד- היא בגידה בו, לא פחות ולא יותר.

יונה1

New member
מלי, אני מברכת מאד את שיקול דעתך!

סיפורים דימיוניים, השוואות לבובליל, עשיית קופה ממכירות דגלים, מכתבים דמיוניים מאביבה שליט שצצו ברחבי הרשת כפטריות לאחר הגשם, בלוג אינטרנט "של גלעד", שימוש ציני פוליטי שעושים היום המתמודדים השונים, כל שני אנשים שמקימים "מטה" חדש למען גלעד (או ליתר דיוק למען הופעתם בתקשורת) - אלה רק טיפות אחדות בים הגועל נפש שקורה כאן. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, מי שמבקש לדעת (ולו מעט מאד) על מה עובר על שבוי, מוזמן לאתר ערים בלילה המופיע בפורום הזה כקישור. כל יתר הזבל ההזוי, מקומו בפורומים פוליטיים או בפורומי ספרות דמיונית. והערה לכותב שמעלי - צה"ל לא בגד בשום ערכיו ותפסיק לבלבל את המוח. צה"ל לא קובע כלום אלא מקבל הנחיות מהדרג המדיני.

מתאם הפעולות למען גלעד: הכדור במגרש של הממשלה

הבוקר, על רקע הידיעה שנועם שליט הוזמן לפגוש הערב את נשיא צרפת בפאריז, שודרו דבריו של חזי משיטה (תת-אלוף במילואים, מחיל-הים, המתאם כיום את פעולות כל ה'מטות' למען גלעד) ש"הכדור בעניינו של גלעד שליט נמצא במגרשה של ממשלת-ישראל" ! החלטתה או אי-החלטתה של הממשלה, ושל העומד עדיין בראשה, אהוד אולמרט, הם שיקבעו אם גלעד יחזור הביתה, ובאלו נסיבות ולאחר כמה ימי-שבי. (הציטוט הוא מהזכרון שלי ולכן איננו ציטוט מדוייק, אלא רוח-הדברים).

יונה1

New member
עם כל הכבוד לחזי משיטה

לא צריך להיות "ראש המטות הבכיר ביותר" בכדי לדעת שהכדור בעניינו של גלעד שליט נמצא במגרשה של ממשלת-ישראל. נדמה לי שזו עובדה בת כמעט 3 שנים ואפילו עובדה שגם מוכרת כבר 60 שנה. מאידך, אולי משיטה קלט זאת רק הבוקר

יונה, אנחנו מסכימים מזמן. וחוץ מזה -

זה עתה ב'וואלה! חדשות': נעם שליט: ”סרקוזי אישר שגלעד חי” . ועדטת ההתנגדות: "הפסקת-האש נגמרה".

תיקון-טעות הקלדה:

יונה, אנחנו מסכימים מזמן. וחוץ מזה - זה עתה ב'וואלה! חדשות': נעם שליט: ”סרקוזי אישר שגלעד חי” . ועדות ההתנגדות: "הפסקת-האש נגמרה".

גלעד אזרח צרפתי...אולמרט שכח שגם אזרח ישראלי?

"אנו שמחים לשמוע שהוא בחיים", אמר דובר מטה המאבק לשחרור שליט, גיא אליאסף, לוואלה! חדשות, "מצער אותנו שנעם היה צריך לנסוע למדינה אחרת לשמוע זאת. אנו מקווים שממשלת ישראל תעמוד במחויבות שמצפים ממנה. צריך לסיים את הפרשה לפני הבחירות, כי גלעד בחיים היום, אך יכול היות שמחר כבר לא יהיה". צרפת ביקשה מסוריה ללחוץ על חמאס לשחרר את החייל החטוף גלעד שליט. כך אמר היום חבר הפרלמנט צרפתי, פיליפ מריני, שנשלח על ידי סרקוזי למזרח התיכון במטרה לדלות פרטים על גורלו של שליט. לדבריו, סרקוזי העלה את סוגיית שליט, המחזיק גם באזרחות צרפתית, בשיחת טלפון שקיים עם נשיא סוריה בשאר אסד בשבוע שעבר. מריני אמר את הדברים בשיחה עם עיתונאים לאחר שנפגש עם אסד. דיפלומטים בדמשק הוסיפו, כי שחרור שליט היה במוקד ביקורו של סרקוזי בבירה הסורית החודש, במקביל לתקיפה הישראלית ברצועת עזה. "מר שליט הוא חייל ישראלי, אך הוא גם אזרח צרפתי. אנו מתעקשים על שחרורו משום שזו חובתנו להגן על האזרחים שלנו", אמר מריני. הוא הוסיף כי יש להגיע לעסקה לשחרור שליט, לאחר שהיוזמה המצרית לחילופי שבויים כשלה: "כל הצדדים צריכים להבין ששליט חשוב מאוד להתקדמות ולשמירה על הפסקת האש ולנושאים אחרים".

נגיעוT

New member
דמיוני

זה בהחלט התואר שהייתי נותנת לו אני בטוחה שגלעד היה רוצה לחזור הביתה,אבל בשקט-בצנעה. בלי המחזות שירים וסיפורים הפגנות,אסיפות עיתונאים,מחאות ועצומות הן אלו שיעשו את העבודה ולטעמי אין ישראלי שצריך לעורר בליבו רחמים כלפי גלעד-וזה מה שהסיפור מנסה לעשות התחושה היחידה שהסיפור הזה גרם לי גרמה לי למחוק את השרשור אני יודעת שאם זה היה אלדד-הייתי מגיעה עד לאדם שכתב את זה וזועמת על כך מאוד. אדישות???? היכן אתה רואה אדישות בציבור הישראלי כלפי גלעד??? אני רואה רק אמפטיה ורצון לעזור לו.

מכתב ל-7 ארגונים הומניטריים. וגם רעיון למחקר.

א. להלן בהמשך - ידיעה מועתקת מאתר החדשות 'וואלה!' שכמוה הופיעו באתרי חדשות אחרים. בעקבות הידיעה שיגרתי מכתב-תגובה לכל 7 הארגונים החתומים על התלונה לפרקליט הצבאי הראשי בענין תנאי-מעצרם וכליאתם של עזתים במהלך 'עופרת יצוקה'. מכתבי מועתק למטה. ב. לנגיעוT - לאחר שגלעד שליט יחזור הביתה, אינשאללה בקרוב, שלם ובריא, אהיה סקרן לדעת אם מישהו יכתוב על הפעילות למענו 'עבודת-מחקר' מסודרת ושיטתית (אולי יונה1 ?). לפני כשנה מונתה ועדה בראשות השופט מאיר שמגר ועם עמוס ירון ואסא כשר לנסח הצעת-מדיניות בעניינם של שבויים, חטופים ונעדרים, על מנת להגישה לממשלת-ישראל. בינתיים ההמלצות מוקפאות, כדי לא לקשרן ישירות ובאופן אופרטיבי לענין האקוטי והאקטואלי של גלעד. נדמה לי שנכון יהיה לבדוק מה נעשה ואיך בעניינם של אלדד רגב, אודי גולדווסר וגלעד שליט, והצגת הפעילות הזאת מול מה שנעשה בעניינם של 3 חטופי הר-דב (בני אברהם, עדי אביטן ועומר סוואעד), בעניינם של יוסקה גרוף, ניסים סאלם וחזי שי, בעניינו של נחשון וקסמן מצד אחד ושל אלחנן טננבאום ו-2 המוחזרים האחרים ביחד אתו. אין ספק שבעניינו של גלעד שליט נוצרו מיתוס ואתוס לאומיים, על תמימות-הדעים ועל המחלוקות שנוצרו סביבו. לאחרונה אני מתרשם שמשני צדי הקשת של הדעות הפוליטיות בישראל - לוחמנים מימין ו'מתונים' משמאל - בגלל אינטרסים ושאיפות מנוגדים (!) כ ו ל ם מסכימים על כך שאסור שעניינו של גלעד שליט 'ימרח' וידחה עוד. כ ו ל ם סוברים שגלעד שצריך לחזור הביתה מייד ! וגם על "המחיר" כבר אין כל-כך ויכוחים, כי ברור יותר ויותר ל כ ו ל ם שבסופו של דבר לא יהיה מנוס אלא "לשלם", אחרת גלעד לעולם לא יחוש את אדמתה של מדינת-ישראל... http://news.walla.co.il/?w=/2/1425841 28.1.2009 – בתגובה ל'וואלה!חדשות' על – "עצורים מעזה הוחזקו בתנאים אכזריים" יום רביעי, 28 בינואר 2009, 13:04 מאת: ניר יהב, כתבנו לענייני ערבים, מערכת וואלה! חדשות הארגונים – הוועד הציבורי נגד עינויים, האגודה לזכויות האזרח, המוקד להגנת הפרט, רופאים לזכויות אדם, בצלם, יש דין, ועדאלה – ציינו ש"גם לאחר העברתם למתקן מעצר של צה"ל, הוחזקו עצורים בתנאים משפילים - למשל ללא שירותים ומקלחת", נכתב. בעקבות עדויות אלה, דורשים הארגונים חקירה עצמאית ובלתי תלויה, "על מנת להבטיח כי יחס כזה לעצורים לא יישנה", ומבקשים לנקוט בשורה של צעדים נוספים, על מנת להבטיח את זכויותיהם של העצורים הללו ואת קיומם של תנאי מעצר ראויים גם בעתיד "בבורות לא היו תנאים סניטריים בסיסיים, שיאפשרו לאנשים לעשות את צרכיהם בצורה סבירה" (רויטרס) * * * * * תגובתי [284 מילים] – גם אני חרד ליחסו של צה"ל ולהתנהגותם של חיילי-צה"ל שתהיה אנושית, ויודע שלא תמיד הם כאלה. אבל אחרי פחות מחודש - 30 ימים – הנה אנחנו מקבלים את עדויותיהם של עצורים פלשתינים על תנאי-כליאתם בידי חיילי-צה"ל, בעוד שאחרי יותר משנתיים וחצי - 945 ימים - עדיין אין לנו עדות מהימנה על תנאי-כליאתו של גלעד שליט ! אני בעד לשמוע את אלה, אבל דורש לשמוע גם אותו ! זה בידי הארגונים ההומניטריים והצלב האדום בראשם, ללחוץ על חמאס ובאמצעותו על 'קבלני-המישנה' שלו המחזיקים כיום בגלעד שליט: לא נאזין לעציריכם ולאסיריכם, ולא נטפל בתלונותיהם עד שלא תניחו לנו להציץ גם בגלעד ולראות מה הוא מצבו באמת היום ! אני שייך לאלה החרדים להתנהגות האנושית של חיילי-צה"ל, ויודע שלא תמיד הם מתנהגים כך. אלא שעל תנאי מעצרם וכליאתם של פלשתינים יש לנו מידע, ואילו על תנאי-שביו של גלעד שליט אין לנו שום עדות אמינה, כבר 945 ימים ! כל הארגונים ההומניטריים שפנו בעניינם של העצורים הפלשתינים, ובעיקר אנשי הצלב האדום (!), טוענים שאין הכרח ב'הדדיות' וב'סימטריה' של היחס שלנו לפלשתינים מול יחסם לשבוי האחד (!) שלנו הנמצא בידיהם כבר שנתיים וחצי ! האם הוא בכלל חי ? חולה ? רעב ? מעונה ? קר לו ? מישהו מחליף אתו מילה ? הוא ראה בשנתיים וחצי האחרונות אור-שמש טבעי ? יטרחו בבקשה הארגונים ההומניטריים והצלב האדום בראשם ללחוץ על מחזיקי גלעד שליט שישחררו... תחילה מידע מעודכן ומוכח על מצבו ! עד אז אני מסתייג מדרישותיהם המוזכרות בידיעה, למרות נטייתי האנושית המוזכרת בתחילת תגובתי. מה חבל שדווקא אנשי-הארגונים ההומניטריים, בהתייחסותם שוב רק אל צד אחד ואל התנהגותו הבלתי אנושית (בהנחה שהעדויות שגבו ופרסמו הן אמינות ומדוייקות), ובהתעלמם מהתנהגות לא-אנושית של הצד השני, גורמים לאנשים כמוני, שהענין ההומניטרי הוא נר לרגליהם ובבת-עיניהם, שחיקה בהשקפת-עולמם זאת, מתוך כעס על החד-צדדיות ה"הומניטרית" המתבטאת בפרסומיהם ובתלונותיהם. * * * * * המשך הידיעה ב'וואלה!חדשות': "ארגוני זכויות אדם גבו עדויות מפלסטינים שנעצרו במהלך המבצע בעזה, לפיהן הם נכלאו בתעלות ללא אוכל, מים ותנאים סניטריים "חיילי צה"ל כיסו את עינינו ואזקו את ידינו. שמו אותנו בתעלה בעומק של כשלושה מטר והיו שם עוד כ-70 אנשים. היינו שם יומיים, בלי אוכל, בלי שמיכות, ובלי מים, גם לא נתנו לנו ללכת לשירותים, אפילו כשביקשנו ללכת לשירותים, אף אחד לא שמע אותנו וכל הזמן החיילים הרביצו לכל מי שהעז לבקש משהו". זוהי עדות אחת מתוך שורת עדויות של פלסטינים שנעצרו במהלך פעולת צה"ל ברצועת עזה. העדויות נגבו על ידי "הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל" ועל ידי "המוקד להגנת הפרט". שבעה ארגוני זכויות אדם פנו הבוקר (רביעי) אל הפרקליט הצבאי הראשי תא"ל אביחי מנדלבליט ועל היועץ המשפטי מני מזוז בתלונה על "התנאים המחפירים", כלשונם, שבהם הוחזקו העצורים הפלסטינים. "מהעדויות שהגיעו לידינו עולה תמונה מחרידה של תנאים אכזריים, בלתי אנושיים ומשפילים, בהם הוחזקו עצורים פלסטינים במשך הימים הראשונים של מעצרם, לרבות עדויות בדבר אלימות קשה והשפלות שהפעילו חיילים וחוקרים", ציינו הארגונים במכתב. בין היתר ציינו, כי עצורים רבים הוחזקו בתוך מחפורות בקרקע במשך שעות רבות ואף ימים, כשהם חשופים לקור, אזוקים ומכוסי עיניים. "בבורות אלה לא היו תנאים סניטריים בסיסיים, שיאפשרו לאנשים לעשות את צרכיהם בצורה סבירה", נכתב. הארגונים – הוועד הציבורי נגד עינויים, האגודה לזכויות האזרח, המוקד להגנת הפרט, רופאים לזכויות אדם, בצלם, יש דין ועדאלה – ציינו במכתבם עוד כי אוכל ומחסה ניתנו במשורה וכי חלק מהעצורים הוחזקו בסמוך לטנקים ובאזורים מובהקים של לחימה. "גם לאחר העברתם למתקן מעצר של צה"ל, הוחזקו עצורים בתנאים משפילים - למשל ללא שירותים ומקלחת", נכתב. בעקבות עדויות אלה, דורשים הארגונים חקירה עצמאית ובלתי תלויה, "על מנת להבטיח כי יחס כזה לעצורים לא יישנה". כמו כן הם מבקשים לנקוט בשורה של צעדים נוספים, על מנת להבטיח את זכויותיהם של העצורים הללו ואת קיומם של תנאי מעצר ראויים גם בעתיד, בכל מקום שהצבא משתמש בו להחזקת עצורים."

נגיעוT

New member
לא הבנתי מה הקשר אלי

ולטעמי קודם כל שגלעד יחזור-תמיד יהיה הסטודנט שיכתוב על פרשיה זו עבודת מחקר כלשהיא כל דקה שגלעד שם מהווה תעודת עניות לממשלת ועם ישראל

לפעול בשקט או בקול רם למען גלעד שליט ?

‫דמיוני‬ נגיעוT 28/01/09 00:43 כתבת בין היתר: "אני בטוחה שגלעד היה רוצה לחזור הביתה,אבל בשקט-בצנעה. בלי המחזות שירים וסיפורים. הפגנות,אסיפות עיתונאים,מחאות ועצומות הן אלו שיעשו את העבודה, אדישות ??? היכן אתה רואה אדישות בציבור הישראלי כלפי גלעד ??? אני רואה רק אמפטיה ורצון לעזור לו. " * אני מסכים לכל מה שכתבת ! ומזלו של גלעד שליט שהצבור לא אדיש, אם כי 'לקח' חודשים רבים עד שהצבור "התעורר" באמת, מעבר להפרחת-בלונים ולמסעות אופניים כאילו למענו. בשבועות האחרונים אין כמעט מהדורות-חדשות או תכנית אקטואליה ברדיו ובטלביזיה, ואין כמעט יום בו מופיע עתון יומי, שעניינו של גלעד שלא עולה בהם, בדרך כלל עם התביעה כלפי ממשלת-ישראל ואולמרט בראשה, שיחליטו את ההחלטה המתבקשת, שתביא לחזרת גלעד 'בלי חשבונות' ! הדוגמה הבולטת האחרונה ששמתי אליה לב: הבוקר הקדישה אילה חסון יותר משעה ורבע בתכנית 'הכל דבורים' בת השעתיים ברשת ב' של קול-ישראל (10-12) לעניינו של גלעד. ה'מוטו': לא יתכן ש-948 ימים אחרי שנפל בשבי עדיין הצלב האדום לא יכול להביא עדות מהימנה ומעודכנת שהוא חי, ובאלה תנאי-שבי ! אילה יזמה רעיון להצמיד סרטים כחולים לכל מכונית, יד, תיק, חלון-דירה ופתח-חנות כסימן לדרישה "רוצים לדעת מה מצבו של גלעד !", המופנית אל הצלב האדום במיוחד ולכל הארגונים ההומניטריים בכלל (אלה שפנו בתלונה לפרקליט הצבאי הראשי על "תנאי-כליאה מחפירים ולא-אנושיים לעצורי מבצע 'עופרת יצוקה' ") את 'הצעת-המחקר' העליתי בגלל המחלוקות, שעדיין לא שככו לגמרי, לגבי מידת ה"קולניות" וה"בוטות" והלחץ שיש להפעיל במאבק לשחרורו של גלעד. כבר מזמן "שבעתי" מלשמוע שוב ושוב (כולל בתכניתה של אילה חסון הבוקר, מפי השר יצחק הרצוג) את ה'מנטרה': "יש דברים שמוטב לעשות בשקט ומאחורי-הקלעים. ההפגנות והמחאות הקולניות רק מביאות נזק". אני חולק על כך: אילולי ה"קולניות" רובנו היה שוכח את גלעד שליט מזמן, או לפחות היינו "מרימים ידיים" מול העקשנות של אולמרט וממשלתו כבר יותר משנתיים וחצי לא להחליט את מה שמתבקש, ולא יהיה ממנו מנוס ! גם הפניה אל הצלב האדום עוד תוכיח את עצמה כנבונה, למרות שבאה כל-כך באיחור. על כל אלה - מה שנעשה, מה שלא נעשה, ומה שראוי היה לעשות או לא לעשות למען שחרורו של גלעד שליט - אני מקווה שמישהו יעשה את המחקר השיטתי הזה, עם מסקנות שאולי תשרתנה את השבויים הבאים שלנו שיפלו בידי אויב (הרי במוקדם או במאוחר זה יקרה שוב... לא סתם הקימו את ועדת שמגר-ירון-כשר)

יונה1

New member
מדוע צריך מחקרים?

כידוע כבר קיים מחקר בנושא. המחקר מוכיח עובדה היסטורית שללא לחץ והפגנות קולניות, שבויים נרקבים שנים בכלא. לצערי במהלך כל החודשים ההולכים ומתרבים ומתמשכים, טרם ראיתי ביטוי לכך בשטח. אני כן רואה תזזית חסרת הגיון ופשר של תערוכות, ערבי שירה ועוד ועוד ועוד ועוד. הכל כיד הדמיון הפורה של הפעילים. אני כן שומעת תוכנית רדיו הזויה, שבה איילה חסון מתעוררת באיחור מחפיר ונזכרת שגלעד בשבי, ומרימה קמפיין נלעג של סרטים כחולים (נגד מי ומה, לא ממש הבנתי). הסרטים הכחולים על המכוניות, יתלוו כמובן לסרטים הצהובים שכבר נתלו בעבר על המכוניות (שבחלקן עדיין נוסעות כמובן עם סרטים כתומים). כאשר גלעד ישוב סוף סוף הביתה, ניתן יהיה להעניק את כל הגיבוב האידיוטי של הסרטים הללו במתנה למצעד הגאווה, שכידוע סמלו הוא דגלים צבעוניים. משמעות ויתרון אחר אני לא מוצאת ב"קמפיין" שהרימה אתמול.

מחקרים ומחקרים חוזרים צריך כדי לאשש או להפריך

למיטב הבנתי המדעית - מחקרים ומחקרים חוזרים צריך כדי לאשש או להפריך השערות חדשות ו/או וממצאים ומסקנות של מחקרים קודמים. לשם כך מחקר צריך להתבצע באופן שהוא גם 'שקוף' וגלוי, וגם ב'שפה' ובשיטות מקובלות למחקרים בתחום הרלוונטי, כדי שניתן יהיה לחזור ולחקור דברים שכבר נחקרו, ולבדוק אם ממצאיהם ומסקנותיהם אכן ועדיין שרירים ותקפים. זאת התורה (לא כולה) על רגל אחת. זה שכבר נערך מחקר בנושא מסויים עם השערה (היפותזה) שאוששה או הופרכה, לא שומט את הקרקע מצד ההצדקה ו/או ההכרח לחקור שוב, ולחזק או לסדוק מה שנמצא והוסק במחקר שבר נעשה. להיפך. נדמהלי שכל חוקר היה שמח לדעת שאחרים מתעניינים באותו הנושא, חוקרים אותו כמוהו, ומגיעים למסקנות ראויות. "קנאת חכמים תרבה חכמה" בתנאי שהיא מאפשרת לכל חכם להוכיח את חכמתו, גם אם אחרים כבר הוכיחו את חכמתם קודם.

קמנצינד

New member
אבל יונה1 לא כתבה את תגובתך אליך, תום.

יונה1 כתבה את תגובתה את דן בן תרצה. לא אליך, תום בן חיים. מן הראוי שתתן לדב"ת להגיב קודם.

למעלה