נמורולוגיה

נמורולוגיה

שלום, רציתי לדעת האם מותר ע"פ היהדות לעשות שימוש בנמורולוגיה (ללכת לייעוץ בנמורולוגיה). תודה,

vodka6

New member
בשביל מה?

בעיקרון עפ"י הרמב"ם, דברים אלה, הם בבחינת שטויות והבלים שלהם לא מיניה ולא מקצתיה . הרמב"ן אומר כי התורה אסרה כשפים בשל הכתוב "תמים תהיה עם ד' א-לוהיך", והוא כותב במפורש שגם אם זה פועל הדבר אסור. יש כמה חכמי ישראל שסבורים שיש מן האמת בדברים הללו אך עם זאת מדגישים שאין בהם לקבוע שום ענין ודבר ביחס למציאות אלא הכל צפוי והרשות נתונה: כלומר אחת הבעיות העיקריות בגישה הזו, היא כבילת הבחירה החופשית של האדם, ותליית המצבים הבאים עליו בדברים חיצוניים לו, כיוון שההלכה כולה מושתתת על הבחירה החופשית של האדם וחוסר תלותו בנסיבות חיצוניות. איסור מוחלט אין, אם כי רוב הרבנים מתנגדים לכך. לכן אם מתעקשים על הליכה לעוסק בתחום, (למרות שלא ברור למה) יש להקפיד על שני כללים: 1. לפנות רק במסגרת שמיעת דעה או כאמצעי נוסף (!) לאיבחון בעיות, תוך ידיעה שאין בכך אמירה על המציאות הוודאית. 2. לפנות רק למומחה בעל ניסיון רב ומוכח, תעודות וכו' מפני שלא כל מי שיודע לחשב חישובים ומספרים יכול לייעץ בענייני החיים.

העניין הוא כזה

אני נמצא בתקופה מאוד מבולבלת מהרבה בחינות, ויש אצלי הרבה חוסר ודאות לגבי העתיד(אני חייל שעוד מעט משתחרר).(מה שגם גורם לי לדאגה, כי אני תמיד רגוע כאשר אני יודע מה הולך להיות, ועכשיו פעם ראשונה בחיי, אין מסלול קבוע, הכל פתוח) במקרה יצא לי לדבר עם אמא של חבר(שמתעסקת בתחום), נתתי לחבר פרטים עלי ולאחר מכן הוא אמר לי כמה דברים שהוא זכר מהמפה שהיא עשתה עלי. וחלק מהדברים היה לגבי עתידי. שזה מה שמפתה אותי לשמוע עוד.... אני בן אדם מסורתי שמאוד מאמין, (כבר כמה שנים שאני אפילו לא מסתכל על המזל שלי בעיתון, עקב כך שע"פ מה שזכור לי זה אסור), אבל הבנתי שהיא למדה את זה אצל איזה רב או משהו, ולכן הגעתי לפה עם השאלה הזאת... מה לדעתך כדאי לי לעשות?

אופירA

New member
מנהל
בנושא העתיד - אסור לנחש

כל עוד חוכמות מסוג זה מתארות את הנתונים האישיים, את האופי, את ההיסטוריה וכו' - זה עוד מותר בהגבלות ובהסתייגויות אלה או אחרות. אבל ניבוי העתיד ע"י חוכמות אלו - אסור בהחלט. הוא שקר ואינו נכון, ולכן הוא חטא לדרך האמת.

vodka6

New member
קטונתי מלפסוק אבל...

אני נוטה להבין את הפיתוי לכן החשוב ביותר לקחת כל דבר שתשמע אם תשמע בעירבון מוגבל, אולי זו האמת, אולי לא, אזכיר שוב שיש לא מעט תלמידי חכמים שמתייחסים לעיסוק הנ"ל כחזיונות שווא ודברי הבל ממש, ועם זאת הובאו כמה פעמים בחז"ל חשבונות ופירושים המבוססים על ערך חשבוני של מילים ומזלות, לעיתים זה נשמע כגימטריא, לעיתים כנומרולוגיה,או אסטרולוגיה, הברור הוא שזו לא דרך לקביעה חד משמעית אלא עוד דרך מעניינת ללמוד, יחד עם זאת, אזכיר שוב את התנגדותו של הרמב"ם לעניין ( "לא תנחשו ולא תעוננו" ספר המדע, הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים יא) לכן התנאי הבסיסי - שתזכור שמעל הכל, בכל דרך שבה תבחר להתמודד בין אם עכשיו ובין אם מאוחר יותר, עומדת הבחירה החופשית שלך בתור אדם והיא אינה תלויה בשום מספר כזה או אחר. כאמור אין איסור מוחלט על הנומרולוגיה, האסטרולוגיה ושאר השיטות, שיכולים להיות נכונים לעיתים (!) אך אולי מתאימים יותר לגישה בסיסית אחרת, של מי שרוצה לבסס חייו או חלק מהם על המזל, עפ"י האמונה היהודית עם ישראל מתבסס על עקרונות אחרים, כשהעיקרון החשוב כפי שכבר ציינתי הוא חופש הבחירה, כלומר, זה בידיים שלך איך יראה העתיד שלך, וזו הכוונה בללכת בדרך ה' בתמימות. אגב, באותה מידה שתוכל לשמוע ממנה דברים שירגיעו אותך לגבי העתיד, תוכל לשמוע גם דברים שיוכלו להדאיג או לבלבל. ובכלל חיזוי העתיד בעייתי מבחינת ההלכה. רבנים יש היום בשפע (לא פחות מנומרולוגים ואסטרולוגים) כך שהעובדה שאת ההכשרה עברה האישה אצל רב לא נותנת אוטומטית "תעודת הכשר" (שמעתי על המושג נומרולוגים קבליים ואולי בכך מדובר) לעניות דעתי, את הדאגה האמיתית שלך לגבי עתידך קח אחריות להרגיע בעצמך ולא באמצעים חיצוניים, ואם להתייעץ , עשה זאת דווקא עם אנשים עם חוכמת חיים וניסיון עשיר. סוף מעשה במחשבה תחילה ולא בחיזוי העתיד תחילה. כלומר, כל מעשה וכל דרך שתבחר צריכים להיבדק על ידך מתוך ראייה שכלית של תוצאות המעשה שאתה עושה. הקב"ה נתן לך כוחות לחשוב ללמוד לפעול ולעשות, כמה שתתמלא בעולם רוחני עמוק ועשיר כך תרגיש בעצמך שאין לך צורך ביעוץ מן הסוג הנ"ל כדי להרגיש בטוח יותר. בנוסף, נסה לחשוב לעומק מה יועיל לך מה שתאמר אותה ידידה? לחזות את העתיד אינה יכולה, שהרי אין בדורנו נביא או נביאה, וכידוע הצלחה אמיתית בחיים, לא מבוססת על מספרים... בהצלחה בכל מכל כל !

dafosh

New member
הוספה:

צריך לבדוק לעומק מי הנמרולוג(אם בחרת לשאול) אני אישית חושבת שזה שטויות,עמ``י מעל המזל והאדם בוחר את מזלו..עפ``י הדרך שבה הוא רקם לעצמו,אם זה בלימודים,עבודה, זוגיות,דת וכל דבר אחר בחיים.. המזלות זה עוד דבר בחיים שיכול להשפיע על החיים רק אם נותנים לו..האדם יכול לשנות את חייו לפי בחירתו..הרי לשם כך באנו..יש לנו בחירה חופשית! (נ.ב.אבא שלי פעם שאל איזה נמרולוגית מהטלויזיה ,אם זה שהוא טבע אותו יחזיר לנו את החצי מיליון שהוא חייב לאבא שלי,היא אמרה לו שאין לו מה לדאוג ושהוא יקבל את הכסף ב2003 ,עבר ממזמן 2003 ולא ראינו גרוש,והבנאדם התאבד..כפרת עוונות..הכל משמיים ומה שהיא אמרה בולשיט אחד גדול שוב..אני אישית לא הכי מאמינה בזה)

אופירA

New member
מנהל
וגם אם היו הדברים מתקיימים

אין להאמין להם, ואין לתת להם כוח.

נומרולוגיה...

מה זה? אם הכוונה לאותם שרלטנים = אסור. אבל נומרולוגיה יש גם הזוהר הקדוש ואם תמצאו אדם שקרא, שנה ושימש ויודע לומר לפי הזוהר - אין איסור.

למעלה