נמה"ת ניוארק

קוקי129

New member
נמה"ת ניוארק

שלום לכולם,
בעוד כשבוע אני טסה לניו יורק עם חברת יונייטד. נוחתת בניוארק.
יש לי כמה שאלות לפני הנסיעה ואשמח אם תוכלו לענות:
1. אני נוחתת בשעה 4 לפנות בוקר, ויש לפניי עוד 7.5 שעות המתנה לטיסה הבאה. איך כדאי להעביר את הזמן? אטרקציות מיוחדות בשדה?
2. כמה ימים לאחר מכן, אני נוחתת בניוארק בטרמינל 1, ואבי בטרמינל 3, בערך בשעה 16:30.
כמה זמן יקח לי המעבר מטרמינל 1 ל -3?
3. אנחנו מעוניינים להגיע לתחנת PENN במנהטן. האם אתם יודעים במקרה מהי הדרך הנוחה ביותר שבה אפשר לנסוע?

תודה מראש לכל חברי הפורום היקרים!
נ.ב: עוקבת אחרי הפורום כבר לא מעט שנים (ואני רק בת 25 :) ) ונהנית להחכים מכם!

DRTLV

New member
ניוארק

אין בניוארק מה לעשות זה שדה ממש משעמם
הרבה ישראלים אוהבים ללכת לקניון גרסי גרדנס שהוא ממש קרוב לשדה. הבעיה שהוא נפתח בשעה 10 בבוקר
אפשר לנסוע לניו יורק. לרכבת אמטרק לוקח 23 דק עד תחנת Penn
יש רכבת שמחברת בין הטרמינלים

כמו שכתבתי יש רכבת נוחה לpenn, זאת הדרך הכי נוחה אבל רצוי להזמין כרטיס מראש כי אם לא זה יכול להיות יקר

ניו יורק ערה כבר בשש בבוקר

ariel0

New member
כמה דברים

דבר ראשון, תקחי בחשבון שה immigration והמכס יכולים לקחת מעל לשעה.
דבר שני, מכיוון שטיסת ההמשך שלך יותר מ 12 שעות מההמראה הראשונה, כנראה שלא תוכלי לשלוח את המטען ליעד הסופי מהארץ ותצטרכי להפקיד את המזוודה בניוארק. את יכולה לעשות את זה מייד בנחיתה, בדוכנים של יונייטד ביציאה מהמכס או בדוכנים קומה למעלה יותר (אם יש עומס בדוכנים למטה שווה לעלות קומה). שימי לב שייתכן שהמזוודה שלך תטוס לפנייך ובנמל היעד תצטרכי לחפש אותה.
שמירת חפצים בנמל נפתחת רק ב 8 ומאוד לא מומלצת.
כמו שנאמר, יש רכבת פנימית חינמית אבל אם רוצים לסוע איתה עד לתחנת הרכבת כדי לקחת רכבת לניו יורק יש עלות מסויימת. את הכרטיס המשולב של הרכבת הפנימית והרכבת לניו יורק ניתן לקנות בנמל והם לא יקרים במיוחד (נדמה לי שבסביבות ה 15 דולר להלוך ושוב, אבל אל תתפסי אותי במילה). היציאה לרכבת הפנימית היא שתי קומות מעל למכס במדרגות מייד ליד היציאה מהמכס.

Newark Liberty

אכן המונורייל של שדה התעופה יביא אותך לתנחנת הרכבת ממנה תוכלי לקחת רכבת ל penn
ה penn במרחק הליכה גם מהאמפייר וגם מהטיים.
אם אחרי שזרקת את המזוודה בדוכן של יונייטד תוכלי גם להעזר בשירותי שמירת חפצים במלון פנסילווניה שמול התחנה Penn ואז לטייל במנהטן בלי תיקים.

eladogden

New member
לא מדויק מה שאתה כותב

בכל טיסה, הנוחתת בארה"ב, כשמבצעים IMMIGRATION, חייבים לקחת את המזוודה, גם אם יש לך קונקשן, ומן הסתם אם זהו יעדך הסופי.
אין מצב שבו אתה נוחת בשדה הראשון, עובר ביקורת דרכונים/מכס, ולא לוקח אתך את המזוודה.
לאחר שאתה עובר מכס, אתה מפקיד את המזוודה חזרה בדלפק שנמצא מיד אחרי המכס... וחוזר לשער תוך מעבר בידוק בטחוני שוב (שיקוף כבודת יד).
אלעד

vinney

Well-known member
תיקון קטן

אני נתקלתי כבר פעמיים במצב שלא צריך לקחת מזוודה בקונקשן. האמת שבשני הפעמים טסתי דרך קנדה (טורונטו ומונטריאל), יכול להיות שבארה"ב עצמה המצב שונה. בקנדה פשוט מראים צילום של המזוודה ושואלים אם היא שלך.

ואני מדבר על הביקורת האמריקאית, למען הסר הספק, לא קנדית.

eladogden

New member
ואני בטורונטו כן לקחתי מזוודה

טסתי עם 'אייר קנדה' לטורונטו, עשיתי ביקורת דרכונים/מכס לארה"ב עם המזוודה, הפקדתי אותה שוב ועברתי לשערים של ה-DOMESTIC כדי לקחת את 'אייר קנדה' לוושינגטון די.סי.
מתי טסת דרך טורונטו/מונטריאול?
אלעד

vinney

Well-known member
אביב-קיץ

יצא לי גם לעבור בקלגרי (גם בקנדה), שם כן הייתי צריך לקחת מזוודה.

GHP

New member
ארה״ב שינתה מדיניות

וכעת החובה לאסוף מזוודה היא רק בעת הנחיתה בארה״ב. משמע, אם מבצעים קונקשן במדינה בה יש pre-clearance (למשל קנדה) אז אין צורך לאסוף מזוודה, אלא רק כאמור לאשר על ידי תצלום. עד אשר התצלום לא מאומת אל מול הנוסע לא יאושר למזוודה להמשיך אל המטוס.

vinney

Well-known member
המעבר בין טרמינלים בEWR הוא די פשוט

לא צריך לקחת יותר מ20-30 דקות להגיע מהגייט בטרמינל 1 לביקורת בטחון בטרמינל 3. מה שכן הוא שהתור בביטחון (ובצ'ק אין, אם אתה צריך לעשות) יכול להיות די ארוך. EWR זה אחד משני השדות (השני ORD) בהם תמיד נתקעתי בתור בביקורת בטחון.
&nbsp
להגיע לPENN קל מאוד (אם כי כרטיס הרכבת יחסית יקר). שים לב לא לרדת בטעות בPENN של ניו ג'רסי. אם אני זוכר נכון מדובר בכ30 דקות נסיעה לכל כיוון ויש רכבות כל רבע שעה (בבוקר אולי קצת פחות תדיר).

למעלה