נמאס!!!

eitangn

New member
ומהיכן הנחרצות???

אתה מדבר בשם איזה רוב? ומי קבע שאם מישהו מסורתי אז הוא נגד המצעד, שאלת את כולם?

ערב רב

New member
יש סקרים - 61% מתנגדים לנישואין

חד-מיניים, רק 12% מהירושלמים תומכים במצעד הגאווה, אלה המספרים היבשים, ידידי.

vinney

Well-known member
אז ל12% לא מגיע להפגין?

דיברנו כבר על זכויות המיעוט מול זכויות הרוב, לא? כשהמיעוט שלך נאלץ לעשות מה שהרוב קבע, אתה טוען שזה היה פשע נגד האנושות, אבל כשאתה ברוב - אז אין בעיה, המיעוט צריך לעשות מה שאומרים לו... אחלה שיטה.

eitangn

New member
סקרים... הצחקתני...

סקר שואל שאלות מוכוונות תוצאה. אם תשאל על נישואין חד-מיניים במובן המסורתי של נישואין, ברור שהרבה ייתנגדו. אם תשאל על ברית זוגיות, קשר אזרחי לא דתי אך בעל מעמד חוקי לכל עניין ודבר, לכל מי שרוצה, לרבות הומולסביים, תראה שיש התנגדות קטנה. ומספר התומכים/מתנגדים בירושלים לא מעניין, אלא אם כן החלטת שיש מערכות מוסר וחוק נפרדות לעיר זו. מה שחשוב זו הדעה בכלל הארץ. לפי טיעונך אסור יהיה לחרדים להפגין מחוץ לירושלים ובני-ברק...

ערב רב

New member
העובדה ש-63% מחילוני ירושלים

מתנגדים לקיום המצעד נותנת לנו אינדיקציה מצויינת לגבי כלל הציבור בארץ (שרק 40% ממנו חילוני). מעבר לכך, אתה צבוע, אין לי ספק שכל שבוע לקראת הבחירות קראת את הסקרים של 'חץ', אאז"נ אף התדיינת עליהם כאן בפורום.

vinney

Well-known member
תשאל את אותם 63%

האם הם בעד מצעד נגד אנטישמיות בברלין. אם כולם יגידו לך לא, אני אתמוך בביטול מצעד הגאווה בירושלים.

ערב רב

New member
הכל התחיל מאמירה של איתן

שכללי ההתנהגות נקבעים ע"י רוב החברה, ולכן יש לאפשר את המצעד. החברה הישראלית היא הומופובית, זאת המציאות וכדאי שתתחיל להתרגל אליה ולכבד את החברה הישראלית אם ברצונך להשתייך אליה.

vinney

Well-known member
באמת?

איפה היית כשהחברה הישראלית לא רצתה להיות בעזה? הא, צעקת על פשעים נגד האנושות.

ערב רב

New member
הומופוביה אינה פשע נגד האנושות

גירוש אוכלוסין - כן. יחי ההבדל הקטן.

vinney

Well-known member
כן, רק שלא היה שום גירוש

דיברנו על זה כבר. אם אתה רואה את עצמך אזרח עזה - לך תחזור לשם. את תושבי אזרחי לעומת זאת פינו למדינתם.

vinney

Well-known member
נכון, הדיון על זכות המחאה של המיעוט

שמשום מה לא ברורה לך כשזה לא המיעוט שאתה אוהד.

ערב רב

New member
אמרתי לך, החברה הישראלית

הומופובית, תתחיל ללמוד להתמודד עם המציאות.

vinney

Well-known member
אני יודע את זה ומתמודד עם זה

ואחת הדרכים להתמודד עם זה זה להראות לחברה ההומופובית, שאני לא הולך לשום מקום רק כי הם לא מכירים בזכות הקיום שלי. ולכן גם יהיה מצעד בירושלים.

vinney

Well-known member
הומוסקסואליות בפומבי אסורה

כמו כל שאר "מעשים מגונים". אף אחד לא הולך לקיים יחסי מין במהלך המצעד.

טשאפק

New member
הפגנה בעירום היא בפני עצמה

הפרה של החוק. במצעד לא יעברו על החוק. אין כל הבדל בינו לבין הפגנה אחרת ואין כל סיבה לאסור עליו, בנימוק שהפגנה של חד-מיניים פוגעת ברגשות של מישהו.

הסתמכות על החוק כחוק זה פאשיזם

ברור כי צריך לשמור על החוק וצריך להפעיל סנקציות כנגד המפירים, אני גם לא שולל את זכותה של המדינה לקבוע חוקים, כמובן, אך כאן הדיון אינו משפטי אלא "מוסרי". לפי הטיעונים שלכם, אם הכנסת הייתה מחליטה לאסור על מצעד של הומוסקסואלים ולהתיר מצעד של נודיסטים, לשיטתכם, זה גם היה בסדר.

טשאפק

New member
?

>>> הסתמכות על החוק כחוק זה פאשיזם ? >>> ברור כי צריך לשמור על החוק וצריך להפעיל סנקציות כנגד המפירים זו בדיוק הסתמכות על החוק. >>>אך כאן הדיון אינו משפטי אלא "מוסרי". לפי הטיעונים שלכם, אם הכנסת הייתה מחליטה לאסור על מצעד של הומוסקסואלים ולהתיר מצעד של נודיסטים, לשיטתכם, זה גם היה בסדר. התגובה היחידה היא: ???? נסכם את הדיון: כתבתי שמי שתומך בשיוויון לחד-מיניים ובחופש הביטוי, ומתנגד לכניעה לסחטנות ולאלימות, צריך לתמוך במצעד הגאווה, ושאני אישית מתכוון להשתתף בו. שאלת לדעתי לגבי הפגנה בעירום. עניתי דבר מאד ברור: הפגנה בעירום היא בלתי חוקית, על סמך חוק שאני תומך בו, ולכן אינני תומך בה, בין שהיא של נודיסטים ובין שהיא של אוהדי בית"ר. אני תומך במצעד הגאווה בדיוק כמו שהייתי תומך למשל במצעד של בני עדות המזרח אילו מישהו היה מנסה לאסור עליו.

לא, יש הבדל מהותי

יש הבדל בין להתבסס על החוק כנימוק להצדקת עמדה לבין הצורך לחוקק חוקים ולהפעיל סנקציות. החוק הוא פועל יוצא של נימוקים ולא להיפך. אנחנו רוצים להיות חברה מתוקנת ולא לחיות באנרכיה, מכאן הלגיטימציה לחוקק חוקים. יש חוק מסוים, ע"מ למנוע אנרכיה יש צורך לאכוף אותו גם אם אינו רצוי, אולם, אי אפשר להצדיק את המשך הישארות החוק בטיעון שזה החוק. שים לב, מהנימוקים שלך עולה כי לו הכנסת הייתה מחליטה לאסור על מצעד של הקהילה הגאה, או על יחסים הומוסקסואלים, אתה היית מתייחס לכך בדיוק כמו לשאלה של נודיזם.

טשאפק

New member
אתה מתווכח עם עצמך

מי בדיוק נימק את הישארות החוק, בנימוק שזה החוק?! ראשית, הסברתי שאני תומך בחוק האוסר עירום בפומבי, שנית, אם אינך אנרכיסט ואתה דוגל בשמירת החוק, לעובדה שזהו החוק בהחלט יש משמעות, ולכן אין שום סתירה בעובדה שאני מצדד במצעד הגאווה החוקי, ומתנגד לאותה הפגנת-עירום תיאורטית שהעלית. (בלי כל קשר לעילת ההפגנה). להפגנה בלבוש בעד הזכות להתפשט בפומבי לא הייתי מצטרף, אבל יש לה זכות להתקיים כמו למצעד הגאווה.

למעלה