נמאס

omri367

New member
נמאס

האם שווה לי בכלל להתחיל הכוונה תעסוקתית? האם אני בכיוון הנכון? האם לא צריך להתחיל לשמור תורה ומצוות? כי זאת ה"אמת"? האם כול ההתעסקות במה שמסביב חוץ מהתורה זה הבל?

מה הקשר בין היהדות לבין אלוהים? מי כתב את התורה? אנשים, לא? מי כתב את לוחות הברית? האם למשה רבנו לא היתה הזיה? האם כול מי ששמע את אלוהים היתה לו בעצם הזיה? ורק עכשיו עלו על זה כי אז לא היה את הממסד הפסיכיאטרי? האם הנביאים הם סה"כ היו אנשים הזויים? עכשיו מי שיגיד שהוא נביא ישלחו אותו למוסד ויתנו לו תרופות.. מה האמת? היכן מקומי בעולם?
ד"א זה שיש לי את השאלות האלה לא אומר שאני בדיכאון או משהו.. עוד מעט אני יוצא לעבודה.... והאמת יש לי הרבה תהיות לגבי מקומי בעולם.. האם אני רק עוד בורג במערכת? האמת, הכול פסימי.. הולכים.. עובדים.. עושים כסף.. ו.. מה הלאה? איפה המשמעות?

פסיכיאטר יגיד שכול השאלות הללו הן מחשבות טורדניות.. OCD.. וייתן לי תרופה כנגד זה.. אך האם השאלות הללו לא לגיטמיות? האם הן אמיותית? למה "להשקיט" את השאלות האלה ע"י מתן תרופות? למה לטשטש? האם לא כדאי לבחון ולמצוא תשובה? להגיע לאמת הנכונה לי? להיות שלם? בלי לבטים והתחבטויות כול היום? למה לשנות את האישיות ע"י מתן תרופות?

Wolfinix

New member
אני לא רואה קשר בין א' לב' יש לימוד תורה ויש קיום תורה

בתוך קיום התורה יש גם הדאגה לפרנסה, ולכלכלה ברמת ההשתדלות האישית שלך.

אז בנוגע לשאלותיך:

• "האם שווה לי בכלל להתחיל הכוונה תעסוקתית?" - כן, לא רק שווה גם רצוי.
  • "האם אני בכיוון הנכון?" - אם אתה שואל שאלות כן אתה בכיוון הנכון, אם תתחיל גם לפעול על סמך התשובות אתה גם תהייה על הדרך הנכונה ולא רק בכיוון
  • "האם לא צריך להתחיל לשמור תורה ומצוות? כי זאת ה"אמת"?" - כן וכן, צריך לשמור תורה ומצוות, וכן זו אמת.
  • "האם כול ההתעסקות במה שמסביב חוץ מהתורה זה הבל?" כאשר אתה מנתק את העולם ויוצר חציצה בין גשמיות לרוחניות, בין תורה ומצוות לבין החיים עצמם - אז כן הכל הבל, כאשר אתה חיי את הרוחניות דרך הגשמיות (למשל מברך על אוכל לפני ואחרי האכילה) ויוצר חיבור של העלאת ותיקון הגשמי עם הרוחני אז לא, לא הכל הבל.
  • "מה הקשר בין היהדות לבין אלוהים?" - זה טיפה מורכב, מבחינת סדר כרונולוגי, אברהם אבינו היה הראשון שבחר באל אחד, ופרסם אל אחד, יעקב אבינו היה הראשון שממנו יצא עם שלם שמאמין באל אחד, היהדות היא תוצר של השושלת הזו, היא אותו העם, ועם ישראל נבחר ע"י בורא עולם ישירות לכך (זה לא שלא ניתנה אפשרות לשאר האומות הן פשוט סרבו)
  • "מי כתב את התורה? אנשים, לא?" - השאלה שלך אינה נכונה, אתה צריך לשאול מי חיבר ולא מי כתב, התורה חוברה ע"י בורא עולם, היא ניתנה למשה וע"י משה לעם ישראל חציה בכתב, וחציה בע"פ.
  • "מי כתב את לוחות הברית?" - את הראשונות בורא עולם כתב, את השניות (לאחר שבירת הראשונות) משה רבנו כתב לפי דברי השם.
  • "האם למשה רבנו לא היתה הזיה?" - לא, לא היתה לו הזיה, אבל באחרית הימים תשאל אותו
  • "האם כול מי ששמע את אלוהים היתה לו בעצם הזיה?" - ב"הזיה" אתה מתכוון לחלום נבואה? אם כן - אז כן משה רבנו היה היחידי שראה את השם בזמן שהוא ער.
  • "ורק עכשיו עלו על זה כי אז לא היה את הממסד הפסיכיאטרי?" אהה כן...לפני שתקפוץ למסקנות אל תשכח ש"המוסד הפסיכיאטרי" טועה לא פחות משהו צודק, הם בסה"כ בני אדם, עכשיו שאל את השאלה שלך שוב.
  • "האם הנביאים הם סה"כ היו אנשים הזויים?" - כבר קיבלת על כך תשובה, ואם אתה שואל שאלה כדאי שלפחות תבחר בלשון יפה ולא פוגעת הרי לא תרצה שלמשל אני אגדיר אותך כהזוי נכון? אז אל תעשה זאת לאבותינו!
  • "עכשיו מי שיגיד שהוא נביא ישלחו אותו למוסד ויתנו לו תרופות.. מה האמת?" - האמת שאתה צריך להתחיל משולחן ערוך, לימוד מוסר ומקרא תורה, להבין את העולם והיסודות שלו ואז תוכל להתחיל לענות על השאלות שלך אפילו בעצמך.
  • "היכן מקומי בעולם?" - בעם ישראל, כיהודי.
  • "האם אני רק עוד בורג במערכת?" - כולם רק בורג במערכת, וכולם חשובים למערכת, והמערכת היא גם בורא עולם והיא גם בניהול בורא עולם.
  • "מה הלאה? איפה המשמעות?" - המשמעות היא להבין שאת החומר שמשיגים כאן,עבודה,כסף,אוכל,בריאות,נישואים, ילדים וכן הלאה צריך לעשות מתוך מצוות השם ומתוך אמונה ולא כדבר "מובן מאליו" כמנהג החיות.
  • "אך האם השאלות הללו לא לגיטמיות? האם הן אמיותית?" - הן לגיטימיות, והן אמיתיות כשהן נשאלות במצב הנכון, כאשר הן מתוך רצון להבנה ולא מתוך מצב נפשי חסר.
  • "למה "להשקיט" את השאלות האלה ע"י מתן תרופות? למה לטשטש?" - הכל תלוי במצבך הנפשי, אם אתה זקוק לטיפול נפשי - בצע זאת! הבריאות שלך חשובה למעשה זו מצווה לפני עצמה (ונשמרתם לנפשותיכם) לאחריו תשאל את השאלות מתוך מקום נכון שגם יאפשר לך להבין לבצע ולקיים את מה שלמדת.
  • "האם לא כדאי לבחון ולמצוא תשובה? להגיע לאמת הנכונה לי? להיות שלם?" - כבר קיבלת תשובה לזאת, ואין "אמת שנכונה לך" יש אמת, שאתה בוחר כמה מתוכה אתה באמת מוכן לקבל או יותר נכון מסוגל לקבל, ככל שאתה מתפתח רוחנית יותר ממנה "זמין" להבנתך, לכן כמו בכל דבר אחר בחיים תתחיל מהיסודות שהם, הלכה, מוסר ומקרא תורה
    בנוגע ללהיות שלם..ביהדות נהיים שלמים רק אחרי חתונה (לא יודע עד כמה זה עונה לך)...
  • "בלי לבטים והתחבטויות כול היום?" - לא יקרא, אם לא יהיו לבטים לא תהייה בחירה, ובחירה היא הדבר היחידי שהוא באמת שלך בחייך, בנוגע לכל היום? זה תלוי בך, אם תפעל ותלמד ותבין יהיו פחות לבטים ועל רמה שונה של הבנה, אם לא ותשב באפס מעשה, גם ברמה הנפשית וגם ברמה ההבנתית - תהייה אתם במשך כל היום.
  • "למה לשנות את האישיות ע"י מתן תרופות?" - מי אמר לך לשנות את האישיות ע"י תרופות? אם אינך מאוזן נפשית -עליך לאזן את מצבך הנפשי, אך אם תרופה מסויימת גורמת לך שינוי דראסטי עליך לבקש שיחליפו לך אותה!

למעלה