נמאס מזה כבר!

The Jone

New member
נמאס מזה כבר!

מהחצ'קונים פצעי בגרות שלי איך שלא תקראו לזה..
זה אחד הדברים שהכי מורידים לי את הביטחון וכל הזמן אני חושב שזה גורם לי להראות ממש מכוער, ושחוץ מזה אני נראה בסדר גמור. לאף אחד כמעט אין חצ'קונים בכמויות היום...גם לי לא כל כך הרבה אבל יש לי, וזה מעצבן! ניסיתי כבר שלוש/ארבע משחות שונת ואף אחת לא ממש עזרה... שמעתי שיש כאלה כדורים שעושים איזה טיפול הורמונלי ועוזרים הרבה יותר מהמשחות, אבל הבעיה היא שמשום מה אני מתביש לדבר על זה עם אמא שלי כדי שתקנה לי אותם... אווף מה אני אעשה? אני רוצה עד סוף החופש הגדול להפטר מהחצ'קונים! נמאס מזה זה מגעיל! אווף
תודה לכל מי שקרה עד הסוף! יום טוב

resputin

New member
לדעתי אין מה לחשוש לדבר עם אמא על

הנושא, אבל זה לא עיניין של "לכי תקני לי את .... (רוקוטאן)", אלא ללכת לרופא לעשות בדיקות, לבדוק עד כמה מתאימים הכדורים הנ"ל לגוף ואם הם לא, אז בוחרים בשיטת טיפול שונה או כדורים מסוג אחר. אם אתה רוצה שהפצעים יעברו- אבל באמת יעברו, ועד סוף החופש הגדול, תיתן לרוקוטאן ניסיון. תוך שלושה חדשים, לא רק שהפצעים יעלמו אלא גם לא יחזרו. לדעתי? אין לך ממה להתבייש מאמא שלך. ואם אתה כ"כ מתבייש, אולי תשוחח עם הרופא שלך? לא כתוב ממש בן כמה אתה, אבל אני אניח שזה בין הגילאים 14-17, כך שיש את האפשרות של לגשת לרופא שלך בעצמך, אך עדיף לשוחח עם ההורים. זה לטובתך ואני בטוח שהיא תתמוך בך, אז למה לא לנסות? באמת שאין סיבה ממה להתבייש.

idanyd

New member
סדר האירועים:

1. להתקשר למפראת העור הקרובה לאיזור מגוריך. 2. לקבוע תור אצל הרופא. 3. להגיע לרופא בדיוק זמן התור. 4. לקרוא עיתון, עד שיקראו לך להכנס, בערך שעה לאחר מכן. 5. להסביר לרופא את הבעיה שלך, ושכל המשחות לא עזרו. הרופא, בתורו, כנראה ימליץ לך מיד על כדורים (כמו שאני מכיר את הרופאים בארץ), יפנה אותך לבדיקת דם, בשביל לבדוק תפקודי כבד ורמות שומנים בדם. 6. להגיד יפה "תודה", לצאת מהחדר ולקבוע תור נוסף (כאן דחסתי כמה שלבים לכדי שלב אחד, בשביל שלא להעמיס על הקורא. תודתכם שמורה עמי לנצח). 7. כשבוע לפני שמגיע זמן התור השני, לגשת לעשות בדיקת-דם. כן, קצת כואב, אבל מה לא עושים בשביל להיות יפים? 8. עם תוצאות הבדיקה, לגשת בצעד קל אל הרופא החביב (רק בזמן שנקבע, כמובן), ולהראות לו את דף התוצאות. כאן הרופא יהנהן בראשו, כאילו הוא מבין מה הוא קורא וייתן לך סוף סוף את המרשם המיוחל לכדורי הרואקוטן, מלווה בדף הסבר שמסיר ממנו כל אחריות לתופעות הלוואי של התרופה, וגם אומר לך שבזמן השימוש כדאי לצמצם את החשיפה לשמש (מה שמביא אותי להמלצה להתחיל את הטיפול רק אחרי הקיץ. פשוט חבל לבזבז את כל השמש הזו). 9. עם המרשם הנ"ל, אתה פונה לבית-המרקחת שעובד עם קופת החולים שלך, וקונה את הכדורים. עכשיו, אם יש לך ביטוח משלים - יופי! תקבל הנחה של כ-80% במעמד הקנייה. אם אין ביטוח שכזה - בעיה קלה. אם אתה ממאן להתגבר על הבושה שבלנהל שיחה עם אמך, כנראה שאתה פשוט צריך למצוא עבודה. או, אולי, לדבר עם אבא. 10. לאחר סיום התהליך המורכב הנ"ל, תתחיל לקחת את הכדורים, במזל-טוב. 11. לזכור תמיד(!) שלא משנה מה - דימוי עצמי מגיע מבפנים. גם אם לא יהיה לך חצקון אחד לרפואה על הפנים, עדיין תמצא משהו אחר שאתה צריך לשפר אצלך, לפני שתראה טוב באמת. ואחרי ש"תטפל" בו, פתאום יצוץ לו פגם אחר, וירים את ראשו המכוער. כך, במעגל שכזה, עד שתבין שאף אחד לא מושלם, וברגע בו תהיה שלם עם עצמך, כולל כל ה"פגמים", פתאום החיים ייראו ורודים, מהנים וקלים יותר. (רק בקשה קטנה - כשאתה מצליח לעשות את זה, תשלח לי בבקשה מסר עם כל הפרטים. אני עדיין מנסה). הרבה
.

The Jone

New member
תודה על התגובות!

*idanyd המשפט האחרון שלך הצחיק אותי..
אני בן חמש עשרה וחצי.. התהליך נראה לי ארוך אווףף...וגם בדיקת דם. בהה זה כואב. אין כדורים יעילים שאפשר להשיג בלי מרשם? והאם הכדורים שדיברתם עליהם באמת עוזרים?

resputin

New member
אין כדורים ללא מרשם, וזה גם יותר

בריא לקחת כדורים עם מרשם, מכיוון שזה מותאם בכמות ובדברים שונים, לך. והרוקאטן הינו כדור מאוד יעיל.

Outlast

New member
אולי יעיל וכדאי,

אבל זה גם כדור מאוד מאוד אלים. חברה שלי לקחה אותם (אולי עדיין לוקחת, אני לא בטוחה), ותופעות הלוואי היו נוראיות. היה אסור לה להיחשף לשמש, כי היא ישר הייתה מתייבשת בטירוף (זה מה שהכדור הזה עושה, מייבש), העיניים שלה היו נורא יבשות והתפתחו לה דלקות עיניים.. אני יודעת גם שיש רבים שאין להם תופעות לוואי כאלה קשות, הדבר היחידי שצריך לחשוב עליו- האם זה שווה את זה (אני לא מביעה עמדה, אני באמת חושבת שצריך לחשוב על זה). שיהיה בהצלחה!

גנגי

New member
וזאת בדיוק הסיבה

שמאוד חשוב להתייעץ קודם עם רופא עור, ולא לנסות שום דבר לבד.

dana2909

New member
מסכימה עם עידן בתוספת

קטנה, הביישנות שלך מאמא שלך או כל אדם אחר רק תפגע בך. בשביל לפתור את הבעיה הזו, רצוי לפנות לרופא כמה שיותר מהר, כדי לא ליצור צלקות בלתי הפיכות. ובוא אני אגלה לך סוד. ניחוש פראי שלי.. היא כבר יודעת.. שיש לך פצעי בגרות.. אז הדבר היחידי שהיא לא יודעת עכשיו ושהיא תגלה, זה שזה מפריע לך ושאתה רוצה לטפל בזה. וזה כבר משהו להתגאות בו, לא להתבייש.

יסמין43

New member
ויתרה מזאת:

מוזר בעיני שהיא, כאמא, רואה שיש לך פצעי בגרות ולא חושבת בעצמה שהיא צריכה לעשות משהו. כלומר, אני לא באה פה להאשים אותה, אלא להראות שיש איזושהי טעות בציבור, שחושבים שפצעי בגרות זה מחויב המציאות ואין מה לעשות נגד זה. וזה לא נכון. מבחינת אמא שלך, היא צריכה לקחת אותך לרופא בדיוק כפי שהייתה עושה אם היית קם עם חום בבוקר (ואני מניחה שבזה לא היית מתבייש). כך גם במקרה הזה היא צריכה להבין שזו חובתה לטפל בזה (כי אתה עדיין לא לגמרי גדול). כך שאין מה להתבייש בפצעי בגרות. צריך ללכת לרופא מומחה ולטפל בזה. הרי בסך הכל זה אומר שיש לך דלקת בעור, ואת הדלקת הזאת צריך לרפא כמו כל דלקת אחרת.

אף אחד לא הזכיר פה אולי... תזונה?

(גנגי...?) לשתות מים (כל מיני חומרים מלאכותיים הם אחלה דרך להרוס את עור הפנים, כמו גם דברים אחרים), לא לאכול מאכלים עתירי שומן ו... יש עוד המון עצות, אבל היות ואינני מבינה בזה יותר מדי- כל שאני מציעה לך הוא לבדוק גם מהכיוון הזה.

zimes

New member
../images/Emo45.gif

נדמה לי שגם שוקולד. אבל - תחפור טיפונת באינטרנט, ואני משוכנעת שתמצא בלי סוף רעיונות.

גנגי

New member
צודקת, אבל

זה בד"כ יעיל יותר למניעת פצעונים מאשר לטיפול בהם כשהם כבר שם. אין ספק שתזונה נכונה תורמת גם לשיפור המצב וגם לבריאות טובה יותר בכל דבר ועניין אחר, וזה מומלץ תמיד, וגם ביחד עם טיפול תרופתי זה רק יעשה טוב. ואם כבר, אז תמיד, אבל באמת תמיד, עדיף: - לא להשתמש בממתיקים מלאכותיים - להשתדל להפחית למינימום האפשרי את צבעי המאכל ואת החומרים המשמרים - לשתות בעיקר מים - להימנע מעודף שומנים מהחי במזון - להעדיף אוכל של בית על פני גאנק-פוד

The Jone

New member
../images/Emo24.gif תודה על העצות..

אני אפנה לאמא כשתחזור הביתה ואשאל אותה.. ודרך אגב, אמא שלי כן רצתה לטפל (היא קנתה לי משחות) אבל הם לא ממש עזרו. ועוד משהו: הבדיקת דם הכרחית? והאם התופעות לוואי כל כך חריפות שממש אני לא אוכל ללכת לים או לבריכה בקיץ? תודה

יסמין43

New member
לא לעשות עניין מבדיקות דם!

אצלנו במשפחה עושים בדיקות דם בתדירות די גבוהה (בגלל כל מיני בעיות כרוניות), וזה ממש שטויות. אז על הפעם האחת שתצטרך (אולי) לעשות בדיקת דם - אני לא רוצה לשמוע יבבות!

resputin

New member
נורא נורא נורא חשוב לעשות את בדיקות

הדם והבדיקות השונות שרופא העור ימליץ עליהן! התשובות של בדיקות אלו יתפסו מרכיב מאוד חשוב בהמשך התהליך והתאמת התרופות היעילות ביותר לך. וחוץ מזה, אפשר לחשוב.. זה לא *כ"כ* כואב. :)

nutmeg

New member
בדיקות הדם נחוצות

לתרופה הספציפית הזו מכיוון שצריך לראות את תפקודי הכבד שלך. זו תרופה שמעמיסה עבודה על הכבד (בגלל זה היא יעילה, כנראה) וצריך לבדוק שהכל בסדר, זה הכל. ובאמת יש להזהר מהשמש בזמן שנוטלים את התרופה. אבל מכיוון שגם ככה שמש זה מסוכן ויש להזהר ממנה, אין לך מה להפסיד.

גנגי

New member
תוכל ללכת לים ולבריכה.

אבל תצטרך להשתמש במסנני קרינה בעלי מקדם גבוה ככל האפשר ולהשתדל להיות כמה שפחות חשוף לשמש. וזה רק יוסיף לך בריאות, כל ההגנות האלה, אז אל דאגה! ובכלל, לא צריך כל הזמן לפחד מתופעות לוואי ומכל מיני סכנות שאורבות בחיים, אלא לחיות. בסוף כולנו נמות, ועד אז כדאי למצות את מה שהחיים מציעים ולא לחיות בחששות ובפחדים. (ותאמין לי שהטיפ הזה לא נופל בערכו מזה של התזונה הנכונה...
)

יסמין43

New member
פעם רופא עור נתן לי

ספירט סליציל 2% לנקות את הפנים. כתוב על זה "לטיפול בפצעי בגרות" (אם כי אצלי זה לא היה לפצעי בגרות...). זה מאוד עוזר. תשאל את הרופא. (אם כי זה בטח יהיה רק חלק מטיפול נוסף.)

למעלה