נמאס מהעבודה

הרשימות שלי

איציק תודה על תגובתך, לפני שאענה לך החלטתי להעלות את הרשימות שלי, לפי השאלות שאמיר העלה, ובאמת לא תיארתי לעצמי שכ"כ קשה לכתוב מהן היכולות שלי ובמה אני טובה, ניסיתי לצאת מהתחושה ש"אני שחצנית" ובכל זאת רשימת היכולות שלי יצאה קצרה, ולמרות שאני יודעת שיש עוד תחומים, אני לא מצליחה להבין מה הם. אז הנה הרשימות שלי: היכולות שלי: •יש לי קליטה מהירה •יש לי יכולות טכניות טובות •אני טובה בהדרכה / לימוד •אני טובה בארגון וניהול (משימות ואנשים) •יש לי גישה טובה לילדים ולבני נוער •יש לי זיכרון מצוין לפרטי פרטים •יש לי את היכולת להקשיב לאנשים ולייעץ להם כשהייתי בשנות העשרה של חיי רציתי להיות: •מורה •פסיכולוגית / יועצת חינוכית •אחרי הצבא רציתי לעסוק בתחום הייעוץ האירגוני כיום אני רוצה לעסוק: •יועצת אירגונית •ייעוץ ועזרה לאנשים ברמה האישית (אימון אישי – מאוד מעניין אותי) •עבודה סוציאלית

../images/Emo22.gif מהי הצלחה../images/Emo35.gif

איציק - זה יצא קצת מבולגן אבל פשוט כתבתי ברצף, אז אני מקווה שתוכל להבין: הצלחה בשבילי היא התחושה שאני בשיא, בפסגה. שהגעתי למקום שתמיד שאפתי אליו, שהגשמתי את המטרה שלי בתחום מסוים. הצלחה היא הרגשה שאחרי טיפוס ממושך אני נמצאת בפסגת הר האוורסט, ויכולה להגיד "היה קשה אך כדאי". הצלחה בשבילי היא מיצוי היכולות שלי וההגעה למקום בו אני יכולה לשמש דוגמא לאחרים וגאווה לקרובים אלי. הצלחה בשבילי היא סוף תהליך אחד ותחילתו של תהליך חדש, להמשיך לעלות למעלה. ההצלחה מלווה אצלי בסטטוס חברתי גבוה, בו אני מוקפת חברים ואנשים שאוהבים אותי ושאני חשובה להם. כמובן שלהצלחה מלווה מצב כלכלי טוב, בו אני לא צריכה להאבק או לחשוב על כל שקל שאני מוציאה. אני מאמינה שהדרך להצלחה היא קשה ומלווה מכשולים, אני יודעת שכאשר אגיע להצלחה זה יהיה אחרי שאתגבר על כל המכשולים שבדרך, ואסתכל קדימה. הצלחה היא האפשרות לשלב חיים ועבודה יחד מבלי להזניח אף אחד מהם, האפשרות לבצע את שניהם בצורה הטובה ביותר תוך מימוש הפוטנציאל הגלום בי. בהצלחה יש לי הרגשה שאני רוצה לקום בבוקר וללכת לעבודה, שאני נהנית בסביבת העבודה שלי, מבחינה חברתית. הצלחה היא שבעצם עבודתי אני תורמת לסביבה, שאני עוזרת לאחרים ורואה אותם מצליחים בעקבות העזרה שאני נתתי להם. הצלחה היא ההרגשה שבזכותי מישהו הצליח גם. וזו מעין הצלחה הדדית.

isaacm

New member
הממממ . . . יש לי הרגשה ששכחתי לשאול משהו

וזה מאד חשוב
כמה זמן לדעתך מחזיקה הצלחה? אני קורא את התיאור שלך ונראה לי לפי התיאור שהתלחה זה שבר מתמשך. הבנתי נכון את ההגדרה שלך? זו הייתה השאלה הראשונה מתוך מליון השאלות שלי
אשמח לקרא את התשובה שלך. איציק

לדעתי ההצלחה מגיעה בשלבים../images/Emo204.gif

לא הייתי מגדירה את זה כשבר מתמשך, אלא כתהליך של צמיחה. כלומר: יש את העליה למעלה עד שהגעתי להצלחה הראשונה אותה רציתי, מעין פסגה של הר, ומשם לדעתי רק ממשיכים להצליח יותר ויותר. לדוגמא: אם תמיד רציתי להצליח ב X, כאשר כבשתי את ההצלחה הזאת, מגיע רצון חדש להצליח ב Y... עכשיו כשאני כותבת את זה, אני קולטת שאני מתארת את מה שאתה שאלת אותי עליו בהתחלה, על עניין הריגושים, ההצלחה שאני כיוונתי אליה בתשובתי היא הצלחה בעבודה ובקריירה, ולפי ההסבר הנ"ל אני מבינה שאני מחפשת כל פעם רחגוש חדש, אני לא מסתפקת בהצלחה אחד, אלא תמיד חייבת להרגיש שיש לי עוד מטרה לשאוף אליה ועוד פסגה לכבוש... מה אתה אומר על זה? אני לא מזהה את זה בעוד מקום בחיים שלי, רק בתחום העבודה...

isaacm

New member
רוצה לסכם ולוודא שאני מבין אותך נכון

לפני כל שבר (דבר) אחר רוצה להבהיר את עניין השבר. מקווה שהבנת
אנחנו מחפשים יחדיו לגלות איך את יכולה להצליח? ואם לחבר את זה ממש לנקודת ההתחלה של השירשור, השאלה היא: איך את יכולה להצליח בעבודה? ואז אני קורא את השירשור הזה שוב, ומסתבר לי שאת מצליחה בעבודה פעם אחר פעם. מצטער, נעמי, זה לא נראה לי בכלל הבעיה שלך
וכשאני קורא את מה שאת כתבת, גם לך לא
ובכל זאת, את יושבת וכותבת, קוראת ומשיבה להודעות כאן בפורום, ואני מניח שגם במסרים. אני קצת מבולבל (ולי זה בסדר - זה מין מצב תמידי שלי, שם טוב לי) ולא כל כך מבין את הסדר שבו התנהלו הדברים. תעזרי לי כאן, בבקשה. כמו תמיד, תוהה איציק

איציק - אני מבינה את הבלבול שלך

אבל לצערי, למרות שאני מצליחה כל פעם מחדש במקום העבודה, אני לא רואה בזה הצלחה כל עוד אני מרגישה צורך לעזוב כשאני בשיא... הצלחה בעבודה בשבילי מתבטאת גם באורך הזמן שאני מחזיקה מעמד במקום. הצלחה היא להשאר וגם להתקדם במקום העבודה הנוכחי ולא לעזוב ולחפש מקום אחר כשאני בשיא. אם הצלחה היא לא הבעיה שלי, אז מה נראה לך שכן הבעיה שלי?

isaacm

New member
../images/Emo13.gif

מה? את באמת רוצה שאני אעשה את העבודה שלך?
הרי זה כל הרעיון
בכל אופן - איך לגשת לשאלה . . . תקראי שוב את כל השירשור ותזכרי את השאלה שלך. תראי מה עולה בראשך ושתפי אותי. אחר כך אספר לך איך את עושה את התהליך הזה בשלמותו באופן יזום . . .
איציק

למעלה