נמאס לי ...

מקפיצים

New member
ואולי כל זה סתם קלישאות

אולי הלבד הוא לא מעשיר. אולי הלבד הוא סתם עצוב. אולי הלהתרגל ללבד הוא עוד יותר עצוב. מי יאמר לשימפנזה שהוא צריך קודם כל ללמוד לחיות לבד. ואיזה שימפנזה באמת תאמץ את ההמלצה הזו?! מקפיצה...בהתרסה.

והשימפנזה, זה לא קלישאה ? ../images/Emo141.gif

אנחנו אנשים מבוגרים, יש לנו כלים להתמודד עם עצב.

מקפיצים

New member
נכון, אבל...

עצב הוא עצב הוא עצב...למה לקרוא לו בשמות אחרים?! ההרגשה שלי, שדווקא ההתרגלות ללבד היא הכי מסוכנת... מקפיצה ...

יערית

New member
ואת

צודקת!!!!!!!מי שהתרגל לחיות לבד,רואה כמעט כל דבר בחייו לבד,עד ש....הוא מודע לפלוסים שבביחד

יש יותר מסוכן מזה ../images/Emo141.gif

יותר מסוכן להיכנס למערכת יחסים רעה רק כדי לא להיות לבד.

מקפיצים

New member
ואולי גם זאת קלישאה?

בסרט 'שמש ניצחית בראש צלול' הגיבורים מנהלים מערכת יחסים שמתדרדרת והולכת (למקום שבו כולנו נגיד שעדיף כבר לבד). הם נפרדים ועוברים שניהם מחיקת זכרון. כשהם נפגשים שוב יש בידיהם תיעוד שהקליטו בעצמם על סופה של המערכת שלהם, מצב פסיכוטי שכולל געגוע מוזר למשהו או למישהו, והתאהבות חדשה שהחלה לצמוח בינהם. בעיני, ההבדל היחיד בינם לבין כל אחד מאיתנו בראשיתה של התאהבות הוא בעובדה שלהם יש את התיעוד. אולי כל מה שאנחנו תולים במערכת יחסים פשוט לא יכול להתגשם ונגזר עלינו לסיים שוב ושוב באותו מקום? או להבין שמערכות יחסים הן תמיד חלקיות ולא מספקות בטווח הארוך? ואולי עדיף מערכת יחסים חלקית על פני הלבד? מקפיצה ...

לא, זה סיפור נישואיי ../images/Emo141.gif

מאד נהנתי מ"שמש נצחית בראש צלול", אבל לא קיבלתי משם יותר מדי תובנות לגבי יחסים בין בני אדם בוגרים ויציבים בנפשם. הרי שתי הדמויות הראשיות הן של ילדים בגוף של מבוגרים, ואין מצב שמערכת יחסים ביניהם תאריך ימים. את שואלת שאלות טובות, ואני חושב שהתשובה תלויה בכמה שאנחנו תולים על מערכות יחסים ומה הופך מערכת יחסים למספקת בשבילנו. מי שמפיל על בן הזוג את כל הפנטזיות שלו, וודאי שיתאכזב במוקדם או במאוחר. מי שהציפיות שלו מבן הזוג הן רציונליות (ואולי לזה את קוראת "מערכת יחסים חלקית"?), אני חושב שיש לו סיכוי להיות מאושר, גם בטווח הארוך.

מקפיצים

New member
מצטערת לשמוע שכך אתה חושב על

נישואיך ועל עצמך בהקשר להם. חושבת שתמיד העבר שלנו נצבע בצבעים בהירים יותר במסלולים שלא לקחנו. אף אחד לא חושב שאם לא היה מתחתן עם ה -
מצבו היה יכול להיות הרבה יותר גרוע. איכשהו נראה לי שמספר הזוגות בעולם שבאמת התחתנו מתוך רגש טהור ואמיץ של אהבה הוא בערך אחד, וגם הם היו בדרך ללאס וגאס עכשו כדי להתגרש (אם שייקספיר לא היה הורג אותם לפני זה). כשהציפיות שלך מבין הזוג הן רציונליות, שם גם המקום שבו אתה מוותר על מימוש כל צרכיך, וממילא נגזר שאתה מקבל רק מה שהוא יכול לתת. לכך אני קוראית "מערכת יחסים חלקית" (וזה לא כל כך משנה איזה צורך היא לא מספקת). ולענין הדמויות בסרט, תרשה לי לחלוק עליך, לא נראה לי שהסרט בא להגיד שאסור לאנשים שאינם בוגרים בנפשם לנהל מערכת יחסים. אולי הוא התכוון יותר לומר שככה כולנו נראים במערכת יחסים ... מקפיצה ...

תודה על האמפתיה ../images/Emo141.gif

לא ערכתי מחקר מסודר על כל הזוגות שבעולם, אבל יצא לי כבר לדבר יותר מפעם אחת עם אנשים שדיווחו על נישואין מתוך אהבה, ולא, השיחות האלה לא נערכו כחלק מחזרות על "רומיאו ויוליה". אז אני כנראה פחות פסימי ממך. בשונה ממך, אני איני רואה את הצרכים האנושיים כרשימת קניות, שלעולם אין סיכוי להשלים אותה. אני מפריד בין צרכים רציונליים (כמו אוויר, מים, מזון, חום, קרבה, אהבה) לבין צרכים לא-רציונליים (כמו, למשל, הצורך להרגיש חכם יותר מהאנשים סביבך, או הצורך לשלוט באנשים סביבך). את הצרכים מהסוג השני אין אפשרות לממש לצורך זמן, והאתגר הוא להיפטר מהם ולא לחפש מישהו שימלא אותם. ולעניין הסרט, אני לא חושב שהסרט הזה הוא בכלל על מערכות יחסים, כך שברור שהוא לא אומר את מה שאת טוענת שהוא לא אומר. זה סרט על הזיכרון האנושי ועל האופן שבו הוא מכתיב את הבחירות שאנו עושים. וכן, אני מרשה לך לחלוק עלי

G a v ® i e L

New member
קלישאה היא לא מילה גסה,

חושב שיש מרכיב מציאותי ונכון בכל קלישאה, אחרת היא לא היתה קלישאה כי כלל לא היו משתמשים בה ! האדם הוא יצור חברתי, האדם צריך לציית לאינסטינקט הטבעי שלו, לא צריך להתרגל ללבד, בזה מסכים. אבל כרגע דיברתי על "לבד" מסוג אחר, וכרגע אני רעב והולך לאכול כך שלא יכול להרחיב. גבריאל מציית לאינסטינקטים.

לגבי השינה... תקנה דובי.

ולכל השאר... תמצא עיסוקים לזמן הפנוי... תתמלא בתכלית

יערית

New member
תכלית

אני בטוחה שהתכלית שלך היא לא בדמות אישה.תמיד כשיש חוסר במשהו,אנחנו מאמינים שבן/בת זוג ימלא את החללים הריקים שבחיינו,לא שאין בזה אמת,אבל במידה הנכונה{כמו כל דבר אחר בחיים,במידה הנכונה}. {גם אם אני מתכננת ללכת לישון לבד,מוצאת את עצמי בכל לילה חבוקה, ע"י גברבר צעיר שמעריץ אותי
}

נו, באמת, ../images/Emo2.gif

עם כזה שם <ניק> איך אפשר בכלל להרדם????......
תחליף ל-לילה טוב, ותראה איך תרדם בקלי קלות.

ללא תכלית

גם אני מבועסת גם מזה וגם מזה. זה לא שהזמן עובר לו סתם כך.. ממש לא. אבל התכלית. בחיי שקשה לי למצוא אותה.

G a v ® i e L

New member
חיפושית,

זה קשה לעכל, אני יודע, אבל בכ"ז צריך להתרווח קצת ולהפנים שלמעשה אין תכלית ראויה מלבד לגדל את הדור הבא. וגם זה למעשה סתם מעגל קסמים. תכלית זו היתה היחידה הברורה מתקופת המערות ועד לימינו. נגזר עלינו לחיות על הכדור הזה ללא תכלית ממשית, אבל מתוך כך עלינו לאהוב זה את זה כאהבת אחים לסבל הקיומי כדי להקל את רוע הגזירה. ולהזדווג, שכן האקסטזה במעשה ההזדווגות היא ההנאה הנעלה ביותר. קודר , הא ?! בררררר....סתם משהו של איזה פילוסוף גרמני שהבאתי במילותיי. אני אומר, קיימי קשרים טובים עם האנשים סביבך, עם הטבע סביבך, היי שמחה בחלקך, כי זהו כל האדם.

אין תכלית

לגדל דור המשך תוך אקסטזה והנאה מהדרך זה לא תכלית, זה אותומט. אין תכלית אתה אומר, אין מצב שאין תכלית אני אומרת.

למעלה