נמאס לי

• פותח הנושא ssb
  • פורסם בתאריך

ssb

New member
נמאס לי

אני עומדת להתחתן בקרוב ואני רואה רק עתיד שחור עם חמותי. אישה בודדה, רעה, קטנונית, אגואיסטית, ביקורתית. אני ובן זוגי כבר 4 שנים ביחד. מילה טובה אחת היא לא אמרה לי!!! זה פוגע בי עוד יותר חזק על רקע החתונה שהכל לא נראה לה. איך אני עומדת לחיות כל החיים ככה, ממש אין לי מושג עם כל הרוע לב הזה סביבי.

amitmom

New member
אני רק יכולה לומר לך שלומדים לחיות

עם זה. למדתי ללכת בין הטיפות, לעקוץ כשצריך, לחייך תמיד ולתת לבעל לעשות את המלחמות איתם. מה בן זוגך אומר על כך?

חברתי החליטה כי הגיעו

מים עד נפש. והיא לא הולכת לחמותה. בעלה עם הילדים, בבקשה. היא לא. נמאס לה כל העוקצנות, כל ההערות אליה, כל התלונות שמגיעות מאמא שלו לאוזני בעלה. עוד טרם הם הגיעו תחת החופה. לכן היא הפסיקה ללכת. כזה מן הסכם זוגי. בשביל שלום בית.

bluemoth

New member
קצת ../images/Emo42.gif וקצת אור....

בתור נשואה טרייה (עוד לא שלושה חודשים)אני אופטימית, וככה את צריכה להיות. יש הרבה אמהות שתמיד חושבות שהבן שלהן זה הגבר הכי טוב בעולם ואף אישה לא מתאימה לו. ונכון ש"כשמתחתנים עם הבעל מקבלים גם את המשפחה באותה חבילה". ככה זה. אליה וקוץ בה. האם בן זוגך מודע בכלל לעובדה שאמו ממררת לך את החיים וגורמת לך ל"רגליים קרות"? אמנם אני לא חמה ואפילו לא אמא, אבל אני לא מבינה (תסלחו לי) איך אמא יכולה ב מ ו ד ע לפגוע ככה באושר של הבן שכל כך יקר לה. 4 שנים של סבל הן די והותר. אתם, יחד, (כמו שאמרתי, אני אופטימית) צריכים לנסות להסביר לה מה מקומה. אמא של בעלי מאוד סבלה מחמותה, ובעלי ספר לי ככה בשושו שהיא חוששת שאני אסתכסך איתה. אני מאוד מקווה שזה לא יקרה. בינתיים, את התפקיד של החמה המעצבנת קוטפת אמא שלי...

עציון

New member
אכן, חיים קשים ומצב מסובך

הפתרון: מגורים במקום מרוחק. כמה שיותר ממשפחת הבעל. יש פתרון פשוט מזה?

הגנובה

New member
ממש פשוט עציון../images/Emo70.gif

כשהתחתנתי עברנו לגור באמצע שום מקום
- אתה חושב שזה עצר אותם
- הם הגיעו ונשארו לילה - ועל כל דבר היה להם מה להעיר, על כל דבר היה להם מה לכעוס ועל מה לריב איתי - בעיקר... אין פתרון פשוט למצב הזה
- כל מה שאני יכולה להציע לך הוא לעולם
- אבל לעולם
- לא לתת לה לעלות לך על הראש
לא להתנהג בביישנות, לא בכניעה... אלא להבהיר לה מראש שיש מקומות בהן אין לה דריסת רגל או הבעת דעה
- ולעשות את זה בצורה בוטה ככל הניתן
- אולי... ושוב אני אומרת אולי... זה ירתיע אותה מלהמשיך ולהתנהג כך
אני ראיתי את זה על בשרי - אני היחידה שהתנהגתי באיפוק והכנעה, יש לי עוד גיס וגיסה - הם מראש קטעו את כל ההתערבות שלהם בצורה בוטה מאוד - והיום הם חיים אתה על מי מנוחות - אני זו שלא בקר איתם... לדעתי - הפתרון הוא אסרטיביות
אסרטיביות
ועוד פעם אסרטיביות
ואני מאחלת לך הצלחה מכל הלב

עציון

New member
גנובה, אפשר לעבור לנוח???

הפתרון שנתתי הוא כללי בהחלט. הוא לא מוחלט אבל יותר פשוט מלהתפתל עם הצעות. במקרה של המתלוננת הנ"ל, ובגלל היותה זוג צעיר, המקום הטוב ביותר להיות--כמה שיותר רחוק. אי אפשר להציע צעדים דרסטיים על ההתחלה. אי אפשר. אחרת את מפרקת את הנישואים( והאם אין לך דה-ז'וו?)עוד בצעירותם. נ.ב. איזו הצלחה את מאחלת לי מכל לב?(או שההפניה אל השואלת?)

עציון

New member
גנובה, אפשר לעבור לנוח???

הפתרון שנתתי הוא כללי בהחלט. הוא לא מוחלט אבל יותר פשוט מלהתפתל עם הצעות. במקרה של המתלוננת הנ"ל, ובגלל היותה זוג צעיר, המקום הטוב ביותר להיות--כמה שיותר רחוק. אי אפשר להציע צעדים דרסטיים על ההתחלה. אי אפשר. אחרת את מפרקת את הנישואים( והאם אין לך דה-ז'וו?)עוד בצעירותם. נ.ב. איזו הצלחה את מאחלת לי מכל לב?(או שההפניה אל השואלת?)

הגנובה

New member
עציון יעבור לנוח.2.3.עמוד נוח../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ההצלחה במקור אוחלה לשואלת... אבל אם כבר... אז שיהיה בהצלחה לכל הבנות והבנים בפורום הזה

איילתי

New member
סיפור מוכר..

אני ובעלולי ביחד כבר חמש שנים ונשואים חצי שנה. חמותי התאלמנה לפני שנתיים ומאז... אוי, חבל על הזמן. אם לפני היא הייתה בלתי נסבלת עכשיו זה גרוע פי מאה.( חייבת לציין שבעלולי הוא הבן הצעיר שלה ואני המכשפה גנבתי לה אותו...) אכן, כפי שנאמר, צריך לדעת לחייך, לעקוץ ולשתוק לפי הצורך. היינו בשליחות כמה חודשים וגילינו שהכי טוב בשבילנו זה לחיות רחוק ממנה. הכי חשוב שבן זוגך יבין במה מדובר ויישתף פעולה איתך ולא עם אמא שלו כי אחרת...

לדעתי קבלי את עצותיהם של עציון וגנו

לגור רחוק זה תמיד טוב. להיות אסרטיבית על ההתחלה זה חשוב מאד. לא לתת לה לפגוע בך בפעם הראשונה. לא לשתוק בפעם הראשונה. לא להיות כנועה ולקבל על הראש כל מה שהיא תשפוך. גם שיחה מלב אל לב איתה לא תזיק. להסביר לה בחריפות שהבן שלה אוהב אותך ומתחתן איתך ורוצה להיות מאושר וחבל שכאמא היא תנסה להרוס לו את החיים. תאמרי לה שככל שהיא תרע לך יהיה לבן שלה יותר רע ויותר קשה. יחד עם זאת אם תמצאי משהו שהיא ממש לא אוהבת תדאגי שהמשהו הזה יהיה אצלך בבית באופן קבוע. למשל, אני דואגת שהבית שלי לא יהיה כשר כדי שהיא לא תבוא אלי. גם יש לי כלב שהיא לא סובלת וגם חתולים. היא שונאת חיות. ככה מרחוק הכל ורוד. לא יודעת מה היה קורה אילו נתתי לה ולו פעם אחת לרדת עלי. כי לא נתתי לה אף פעם. תמיד החזרתי וחזק. היא מפחדת ממני וזה טוב.

עציון

New member
היי גנובתי היקרה../images/Emo14.gif

ה "גנו" זה בגלל שלא נכנסו יותר אותיות. אבל מכוערת,? מי, מי אמר את זה עליך? אני חורג אותו.... איזה שמנה ואיזה מכוערת. לא הרים ולא גבעות. לא עמק ולא נמק. כאשר ה"תוך" כל כך יפה כמו שלך, כאשר העיצות שלך הן שופרא דשופרא ,מי ידמה לך ומי ישווה לך ו...אני כותב זאת ברצינות. מאחר ואני מטופל בילדון ל-5 השעות הקרובות, אני נאלץ להפסיק(הפסד שלך) אבל NEXT TIME אני ממשיך לשפוך...ברררר איזה ראש..

הגנובה

New member
מודה לך על כל המחמאות ומסמיקה מהן..

בשעה שאני שולחת את ההודעה הזאת הקטנצי'ק כבר בביתו וישן במיטתו (אני מקווה)... אבל... מקווה שהיה קל...

ssb

New member
לגור רחוק

לכל נותני העיצה הידידותית של לגור רחוק זה בלתי אפשרי. כמו שכבר אמרתי היא אישה בודדה (אלמנה), ולכן כבר קנינו דירה לידה לפי בקשתו של בעלי לעתידץ היא אומנם אינה קופצת כשבא לה, אך היא מנסה. אני די מרחיקה אותה, אך כל מפגש שכן מתקיים יוצר בי תחושה רעה ועלבון.

למעלה