נמאס לי.

SleepySh

New member
נמאס לי.

אני לא מבינה איך אני אוכל לחיות בלעדיה.
עברו כבר 4 חודשיים והלב שלי פשוט מסרב לקבל את זה שהיא לא חוזרת. אני כועסת על כולם, עליה, עלי, על כל מי שרק אפשר.
4 חודשיים עם איזשהו קמצוץ של ציפיה שאולי כל זה לא באמת קרה והנה היא כבר חוזרת. אני מתקשרת אליה, לפלאפון, לעבודה, הביתה, רק שתענה לי. הכל מנותק, כבר לא קיים.
אני לא רוצה לחיות יותר. אני לא רוצה לחיות בלעדיה. אני רוצה את אמא שלי בחזרה, שתחבק אותי, שתלטף, תרגיע, תדבר, תאהב. רק שתחזור אלי.
אין לי יותר כוח. אין לי יותר כלום בפנים. הכל מת ונעלם. אין סיבה להמשיך...לא משנה מה אעשה וכמה טובה אהיה, היא לעולם כבר לא תחזור.
אין לי כוח אין...

mykal

New member
את הקושי אני מבינה,

אבל נראה לי שכדאי להעזר באיש מקצוע שיכון ויראה לך,
שאת אמורה לראות גם עולם שבו יש חסר,
אבל את יכולה לצמוח ולגדול מבחינה אישית.
ולא לשקע בצער.

מבינה -לגמרי

את כל מה שכתוב גם מבחינת ארבעת החודשים - אנחנו נמצאות באותו מקום מבחינת לוח הזמנים וגם מבחינת התחושות אבל מצד שני גם מבינה את ענבל ואשבל, מבינה את כולם...תלמידה טובה בהבנה. מה זה עוזר לי? גם הפסיכוולוג שלי מבין אותי - לפעמיים זה אפילו מעצבן אותי. אני עדיין מאמינה - אידיוטי ואני מחפשת אותה בחדר שלה, ומחלישה את הטלוויזיה כמו שאמרתי ואומרת למישהו בטלפון שאני אספר אחר כך לאמא וכו'. יכולה להבין אבל לא לחבר את ההבנה לתחושה.

נותנת לפסיכולוג את מחלקת ההבנה ולי את הכעס ואת העובדה שהוא מבין את התחושות שלי. בינתיים, אני לא רוצה להבין ולא אכפת לי מה מישהו אחר מבין או חושב....כל זמן שהדברים לא הגיוניים אני עושה את מה שאת עושה בדיוק . זה מסוג המלחמות שאני יודעת שאני לא אנצח - אבל כרגע זה מה שיש לי או בי.

שבוע טוב
הוריקן

mykal

New member
אני מזדהה איתך מאוד,

אנסה לשתף ברמה אישית.
כשאמי נפטרה, (זה היה בחתף יחסית מרגע שקרה עד שקמנו משבעה חלפו פחות מחודשים)
אני אבדתי את ה כ ל , עד כדי אובדן הריון מצער.
לא רציתי לקום לטפל בילדים, כי לא מצאתי טעם לחיי.
הפסקתי להתאפר, לענוד תכשיטים, לצחוק,, לקרא (אהבת חיי)
גם לישון. ישבתי לילות שלמים ערה--ולא הצלחתי למקד חשיבה.
עבדתי--והמשכתי להגיע לבה"ס וללמד. שיתפתי את תלמיד והוריהם.
אבל הבנתי--שזו לא הדרך, חיפשתי מוצא--לחזור לחיים נורמליים--ושיכנעתי עצמי
שלא יתכן, ואין מצב.

מצאתי עצמי אחרי חצי שנה עם תוספת משקל ענקית.--אדם עצוב ודוחה.

הסתכלתי במראה--ופתאום מצאתי את עצמי אומרת לעצמי--
ככה אמא רוצה אותי? מה היא היתה אומרת על ההתנהגות שלי?
אמא שלי--שעברה את כל השואה, והיתה באושויץ וניצלה--בתחבולה, והצילה את אחותה,
ואבדה הורים, סבים סבתות דודים דודות, אחים אחיות,--היא הצליחה,
להתחתן ללדת אותנו--מי אני--שככה אני מתנהגת.
ולאט לאט חזרתי לתפקוד נכון.

מותר לך לכעוס, להתאבל, להצטער להמשיך להתגעגע,
אלה רגשות לגיטימיים--אבל, תמיד לזכור שהיא אמא שלך--התה רוצה שתלמד להנות מהחיים,
שתתגברי על הקשיים. ושתדעי שיש המשך.
מאחלת לך שיהיה בך הכח, ותגבר התובנה והרצון לבנות חיים מאושרים למרות הכל.

שלום לך

קשה לפעמים להבין ולקבל אובדן של אדם יקר ומשמעותי כל כך. נשאלות הרבה שאלות כמו- האם האובדן באמת קרה?, למה זה קרה לי?, האם זה הגיוני?
עולים מגוון רגשות: כעס, אשמה, בדידות, עצב, חרדה, חוסר אונים. אלו תגובות טבעיות כאשר מתרחש אירוע מוות. בנוסף, מתעוררות שאלות קיומיות מהותיות אודות משמעות החיים, אלוהים, בדידות וכדומה.
את מתארת תחושות של עצב, דכדוך, ריקנות, געגועים וחוסר טעם בחיים. באופן טבעי אנשים שאיבדו את היקרים להם מהרהרים במשמעות החיים, אך במחשבות אובדניות יש לטפל בסיוע איש מקצוע. אובדן אדם משמעותי הוא אחד מגורמי הסיכון למחשבות אובדניות, חשוב לדעת שהמצב הנוכחי, של אי הודאות, בלבול, חרדה הוא זמני.
לכל בעיה יש מספר פתרונות וגם מצבים בלתי נסבלים וכואבים מאד הם זמניים וניתן להתגבר עליהם יחד.
מציעה לך להיעזר גם במשפחה ובחברים.
אל תישארי לבד עם המצוקה והמחשבות הקשות.
לרשותך תמיד,
ענבר

אשבל1

New member
ימים קשים..

כתבו מעליי דברים נכונים וחשובים, ואת צודקת הקשר בין אמא ובת הוא יחיד ומיוחד, קשר של אהבה ללא תנאי ולכן, התחושה היא שהחיים נעצרו וששוב לא יהיו כפי שהיו וזה נכון, האובדן מביא עימו שינוי משמעותי בחיינו. את נמצאת בתוך אבל כבד והתחושה של אובדן שימחת החיים הינה חלק ממאפייניו של תהליך האבל, לאט לאט עם התקדמות התהליך (למרות שכרגע קשה לך לראות את זה קורה) תתחילי לחוש שוב את חייך פועמים בתוכך, עד אז חשוב לשתף בתחושותייך את הקרובים אלייך, לבכות, אל תסגרי עצמך בפני אחרים, תחלקו את הכאב ביחד, וגם את הזיכרונות, האבל טרי וזה הזמן בו כואבים את החלומות שהתנפצו, את החיים שהשתנו

מה שלומך היום?

YגלגלוןY

New member
סערת רגשות כמו כל סערה טבעה לחלוף

היי סליפי,

אפשר לדמות את הנפש למים, ואת תגובת האבל - לסערת גלים.
מצאתי פה דימוי לפי חכמת המזרח, שאולי עצם המודעות לכך יקל במעט לעבור את התקופה הקשה ולהבין שזהו מצב זמני ושעוצמת הרגשות ישככו עם זמן
"אגם הוא אחד הדימויים המקובלים במסורת היוגית למיינד ((mind). כמו האגם, המיינד יכול להיות רגוע וצלול כקריסטל, אבל כאשר יש רוח וגלים נוצרים, שקיפותו של האגם נעלמת ובוץ ולכלוך מהסביבה ומהקרקעית ממלאים את המים. במיינד, הגלים הם המחשבות, המתעוררים מתוך הקלט של החושים או עולים מקרקעית האגם, כלומר מן הזכרונות שלנו. כאשר הגלים נרגעים, התודעה הופכת צלולה וניתן לראות דרכה לעומק, אל פנימיותו של האדם, לבוא במגע עם אותו מקום בתוכנו שהוא אושר ומודעות טהורה. הסבל האנושי, על פי פטנג'לי, נובע מהתנודות האלה ומכך שהעצמי האמיתי שלנו מוסתר וממוסך..."

ובהמשך נכתב "תרגול הנשימה הינו כלי עוצמתי וטיפולי שניתן באמצעותו להסדיר מצבים רגשיים ומנטליים ולהשפיע על הגוף וההתנהגות. מדהים לראות כמה מעטים הם האנשים שנשימתם מלאה, סדירה ורגועה".
כידוע יש קשר בין גוף לנפש, ולכן כדאי לנסות לתרגל טכניקות נשימה והרפייה, כדי לעזור לעצמך להרגע. ככל שתתרגלי יותר, אני מאמינה שתוכלי להשפיע על הרגשות.

בד בבד תתמקדי בכל הדברים שנהנית לעשות בעבר: יצירה, פעילות גופנית, בישול/אפייה, ריקודים וכל מה שעושה לך טוב ועדיף במסגרת משפחתית או חברתית, כלומר, להיות במחיצת אנשים ולשתף אותם בתחושותייך. בהתחלה זה יהיה קשה וחסר טעם, אך עם הזמן ועם הרבה-הרבה סבלנות תחזור אלייך חדוות העשייה.

נסי גם לחשוב על דברים או אנשים שאת אוהבת, להכיר תודה על הדברים הקטנים ביותר שיש לך בחיים. "תזונה" כזו במחשבות חיוביות, יאלצו אותך לשנות את החשיבה והרגשות השליליים ולו לכמה רגעים. ועם תרגול יומיומי תוכלי לראות גם את הדברים הטובים בחיים.

קראי גם ספרים בנושא. מנהלות הפורום היקרות העלו גם מאמרים לפורום (תחת "כלים ומידע")

העלי את רגשותייך על הכתב. עצם הכתיבה והביטוי של הרגשות הקשים, מפחיתה מעוצמתם.

אפשר ומומלץ כמובן להעזר ולהתייעץ עם אנשי מקצוע. לצערינו לעם היהודי יש הרבה תובנות בנושא התמודדות עם אבדן ואבל.

תדעי גם שעם כל הצער שבאבדן, כאב הוא מקום לצמיחה. עם הזמן תגלי שההתמודדות היא קשה, אך שרדת אותה, חשפת תכונות שלא ידעת שיש בתוכך, או שלא באו לידי ביטוי כשחיית ב"מקום הנוח והבטוח" וכן חווית ועשית דברים שלא היית עושה לולא האבדן. כדי לראות את כל אלו צריך אולי פרספקטיבה של זמן. אז שוב, תהיי סבלנית עם עצמך.
והנה ציטוט קטע שמצאתי באינטרנט: "מציאת משמעות לאירוע: באופן מפתיע, אנשים שעמדו בפני אירועים טראומתיים אומרים כי חייהם השתנו באופן חיובי מאז ניסיונם המר. מציאת משמעות חיובית מסייעת להסתגל גופנית ונפשית למצב. אנשים שמצליחים לעשות זאת הם בד"כ אופטימיים מטבעם.
1. אנשים אלו מרגישים שלחייהם יש משמעות והם התפתחו לכיוונים חשובים.
2. הם למדו על כוחות שטמונים בהם ולא ידעו על קיומם בעבר.
3. הם קיבלו פרספקטיבה חדשה על מה שבאמת חשוב בחיים.
4. יחסיהם עם אנשים קרובים הם יותר עמוקים ומלאי משמעות מבעבר".
"
ועם כל דרכי ההתמודדות הללו לא עזרו, תזכרי: "שמה שלא עושה השכל - עושה הזמן"

אני מצרפת עוד קישורים רלוונטיים בתקווה שיעזרו לבחור בחיים ויקלו על ההתמודדות הקשה

רעיונות מצויינים

ואם יורשה לי לחזק את דבריך- הקשר הוא בין גוף, נפש ורוח. החיבור הזה מאד עוצמתי.
אני לא מכירה אותך, סליפי, אבל אם את מתחברת דרך יצירה ורוחניות זה נפלא וזה יכול מאד לחזק אותך בהתמודדות המורכבת הזו.
נשמח לשמוע כיצד את מרגישה.
שבוע טוב,
ענבר

למעלה