נמאס לי

נמאס לי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

נמאס לי מכל החברות הדוסיות שלי שחושבות שברסלב זו מילה גסה!! זהו.. אתם לא חייבים להגיב.. פשוט הייתי חייבת להוציא את זה..... תודה על ההקשבה.

"כמו הדס במדבר"

כל מחפשי האמת ואלו שזכו לעבוד את השי"ת על פי דרכו של צדיק האמת סבלו ממחלוקת ובזיונות מאז ומעולם. לחסידי ברסלב יש נסיון ארוך שנים בזה, ודוקא בשנים האחרונות, כאשר שקטה מעט המחלוקת וחסידות ברסלב גדלה והתרחבה ה"פרקטיקה" הזו קצת נשכחה. דוקא כאשר אנחנו יודעים את גודל חסדו של הקב"ה שזיכה אותנו להתקרב לאור האורות עלינו להתייחס למחלוקת ויחס לא חיובי כמו כתר וציון לשבח. לקבל הכל באהבה ולנסות ככל יכלתנו לקרב את החולקים עלינו בדרכי נועם ובתבונה. רבינו הקדוש כתב במכתב לאחיו רבי יחיאל שהמחלוקת היא כמו המים הניתנים על הזרע וגורמים לצמיחתו. במכתב לבתו האהובה כתב רבינו ז"ל: "הלא את כמו הדס במדבר שאין מי שיכיר בריחו הטוב". דוקא הרגשת ה"נמאס לי" צריכה לעורר אותנו להתבונן עד כמה הרגשת הכבוד העצמי חשובה לנו, ולעבוד יותר על ביטול הכבוד המזויף ולשמוח בגרעין האמת שבנפש - שהרי בזה שאנו ממשיכים ללכת בדרכו של רבינו ולוותר על הכבוד המדומה אנו מוסיפים לעצמנו עוד זכויות של מסירות נפש עבור תכליתנו הנצחית בעולם הזה ובעולם הבא. רבי לוי יצחק בנדר ז"ל (ראש חסידי ברסלב במשך שבעים שנה באומן ובארץ ישראל) היה אומר תמיד: עלינו לראות תמיד שהמחלוקת עלינו תהיה מצד עצם היותנו תלמידי רבינו, ולא מצד מעשינו השגויים. שהרי אם המחלוקת היא רק מצד התקשרותנו לרבינו - הרי הוא כבר "יטפל" בזה. אבל אם המחלוקת היא עלינו מצד התנהגות לא ראויה - אז אנחנו בעצמנו האשמים, ובודאי עלינו להיטיב את מעשינו. חזקי ואמצי

תשובה על רלו"י

רבי לוי יצחק נולד וגדל בפולין. בהיותו בן 17 התקרב לברסלב בישיבת מאקובה ונסע לאומן. עקב פרוץ מלחמת העולם הראשונה נשאר שם והתחתן. לאחר עשרות שנים, בהיותו בשנות הארבעים הצליח להמלט מידי הבולשביקים לאחר גלות בבוכרה. הוא נסע לגרמניה ושימש כרב במחנות העקורים לאחר השואה, ובשנת תש"ט עלה לא"י. נפטר בן 94 בכ"ב תמוז תשמ"ט.

רוחלע19

New member
השתפכות, לפום צערא אגרא

לפי הצער כך הוא השכר!!! כך קבעו חכמינו.

למעלה