נמאס לי מהחיים

אקסל רוZ

New member
נמאס לי מהחיים

כדי להתרכז אני חייבת להרגיש מאוד בנוח כמו הרבה אנשים. אבל כשאני מנסה לקרא טקסט שאני צריכה ורוצה מאוד לקרא ולזכור אז תוך כדי שאני קוראת אפילו שתי משפטים ממנו, העפעעפיים נעשות כבדות והעיניים נעצמות מרוב עייפות. זה לא שאני עייפה מפני שאם אני כועסת אז אני עירנית ושמה לב לפרטים וקולטת טוב, כך גם אם אני מתקשרת עם אנשים תוך כדי שאני צריכה לענות (בדיבור או בכתיבה או בכל דרך אחרת שיש בה קשר ותגובות עם אנשים) אני קולטת טוב. אבל לקרא טקסט לעצמי אפילו שיש בסביבתי אנשים זה לא משאיר אותי עירנית ואני נרדמת מול טקסט, ודווקא אנשים מהווים בנוכחותם "רעש" שמפריע לריכוז שהיה אמור להיות אם הייתי מצליחה להישאר עירנית תוך כדי קריאה. מתחילת השבוע הזה אני מנסה לקרא טקסט מסויים וכל פעם תוך כדי קריאת המשפטים שבו העפעפיים כבדות ואני נרדמת ל 5 דקות ואז מנסה בכח להמשיך לקרא ולקרא שוב את המשפט וזה שוב קורא תוך כדי קריאה ואני מנסה להילחם בזה. ובמשך 12 שעות של לוחמה עם עצמי לקרא טקסט אני מנסה לקרא את הטקסט ונרדמת תוך כדי קריאה לסירוגין . ומתוך 12 שעות כאלה סך הכל 11 שעות שישנתי ובקושי שעה אחת קראתי את הטקסט אבל זוהי לא שעה רצופה אלא שעה אחת שמחולקת לדקות ספורות לא רצופות שמתפזרות לסירוגין בתוך ה 12 השעות של נסיונותי הכושלים לקרא את הטקסט . אני מדגישה שאין לי הפרעות שינה בכלל כי זה לא קורא בשום מצב . אלא אך ורק במצבים שאני מנסה לקרא טקסט שאני צריכה ורוצה ללמוד ולזכור. נסתי לקחת ריטלין למרות שאני שבמצב הכללי אני עירנית אבל לא יודעת מדוע דווקא בקריאת טקסט שאני רוצה לזכור פתאום מצבי הכללי היא עייפות . העייפות הזאת נמשכת וכל השבוע הזה אני מוצאת את עצמי נרדמת מול הטקסט . השבוע הזה מתחילת השבוע נסתי להילחם בתופעה על ידי משמעת חזקה לנסות ולקרא ולא לעזוב את הטקסט ומצאתי את עצמי נרדמת תוך כדי קריאה ובעצם כל השבוע הזה נרדמתי הייתי רדומה. אפילו שאני לוקחת ריטלין ומנסה לעורר את עצמי אני כמובן עירנית בכל מצב אבל מול טקסט אני נרדמת תוך כדי קריאת הטקסט. וזו לא בעית עיניים ולא בעיה במיקוד ראייה ולא בעיה כללית בקריאה , אני קוראת בעירנות רבה טקסטים וסיפורים אבל דווקא את הטקסט המסוים שאני רוצה ללמוד אני נרדמת תוך כדי קריאתו למרות שאני מכינה את הגוף באנרגיות שיהיה עירני . ה EEG אצלי תקין לחלוטין ואין שום בעיה נוירולוגית וזה לא קורה לי באופן כללי עם קריאת טקסטים אלא אך ורק עם טקסטים שאני צריכה ללמוד ולזכור שאני נרדמת תוך כדי בקושי משפט אחד ממנו וקוראת אותו, מתעוררת אחרי זמן מסוים ושוב קוראת את המשפט ושוב נרדמת תוך כדי קריאתו ואז שוב מתעוררת לקרא ואז שוב נרדמת וכך חולפות להם הרבה שעות שמתוכם רק ישנתי המון המון וקראתי מעט מאוד מתוך שינה לסירוגין . זוהי בעיה חמורה ונמאס לי מהחיים כבר מהבעיה הזאת. הזמן סתם עובר ואני לא יכולה ללמוד שום דבר זה פשוט קרה לי בכל מקצוע שניסתי ללמוד בחיים שלי בכל תחום בחיים מאז ומתמיד . אוף החיים שלי תקועים בגלל הבעיה הזאת כי אפילו ריטלין לא עוזר . אבל האם יש משהו שכן יכל לעזור ? כי ניסתי רק ריטלין. האם משהו יכל לעזור לי ? האם הבעיה שלי מוכרת לאנשי המקצוע והאם יש טיפול שאפשר לנסות לעזור לי ?

דנטל

New member
אין פה בפורום אנשי מקצוע, בעקרון

זה לא פורום מומחה. את הריטלין נתן לך רופא כשציינת בפניו את הבעיה הספציפית הזו? לי זה נראה שאת כל כך נכנסת לריכוז בשביל ללמוד שזה פשוט מתיש אותך. מדהים שמשהו שהורס לך את החיים, בעיני הוא קצת מעורר קנאה. הלוואי שהיה לי כל כך קל להרדם.

ורד302

New member
כשאני הייתי תלמידה

היה לי מאוד קשה להתרכז בזמן קריאת טקסטים. אמנם לא הייתי נרדמת, אבל הייתי קוראת ותוך כדי כך חושבת על משהו אחר, ולא קולטת למעשה שום דבר ממה שקראתי. השורות היו בורחות לי, הראש היה כואב לי מהקריאה, הייתי קוראת את אותה פיסקה 10 פעמים, ולא היה לי מושג על מה קראתי. במשך הזמן מצאתי לעצמי כל מיני שיטות כדי "לעקוף" את הבעיה. קודם כל הייתי קוראת רק בישיבה על כסא ליד שולחן. לא בשכיבה ולא בישיבה על כורסא נוחה. לרוב, הייתי מסכמת לעצמי את עיקרי הדברים, ושמתי לב שבזמן כתיבה הקליטה שלי היתה הרבה יותר טובה מאשר בזמן קריאה. כשהייתי אקטיבית, זה איפשר לי להתרכז יותר ולא לברוח במחשבות למקומות אחרים.

דנטל

New member
גם אני לא הייתי מסוגלת להתרכז

רק שמעולם לא ניסיתי לעשות משהו בנדון. בהרבה מקרים אפילו לא טרחתי לקרוא את מה שצריך. סתם היה חבל על הזמן שלי.

ואןגו

New member
הרגעי.....

ראשית, הרגעי ועל תותרי על החיים כל כך בקלות. שנית, לדעתי את לא ישנה טוב ואולי כדאי לך ללכת למכון שינה להיבדק. נראה לי שאת "מתפזרת" בזמן ריכוז ופשוט נרדמת מחוסר שינה. הבדיקה לא כואבת ולא גורמת נזק שווה לנסות.

למעלה